- רדיו קול חי - -

מתוק בפה: זורגר עם פשטידה ופאי תפו"ע, עוגיות תמרים ועוגיות קצף חלביות

דובוש

מצרכים

לעלים

5 ביצים מופרדות

5 כפות סוכר

4 כפות שמן

4 כפות מים

4 כפות קמח

לקרם קפה

2 מיכלי קצפת צמחית

1/2 כוס קפה מוכן מ2 כפיות קפה מגורען בטמפרטורת החדר

1/3 כוס ליקר קפה

לתוספת קרנצית

1 כוס פקאן סיני גרוס גס

לציפוי

150 גר' שוקולד

1 מיכל קצפת צמחית

3 כפות ליקר קפה

אופן ההכנה

תחילה מכינים את העלים

מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב

בכלי נפרד טורפים חלמונים מים ושמן

מאחדים מסות ולבסוף מוסיפים את הקמח

משטחים על תבנית מרופדת בניר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד להשחמה

מכינים כך עלה נוסף ומניחים בצד

הכנת הקרם

מקציפים את המצרכים לקצף יציב

ומכינים את קרם הציפוי

ממיסים שוקולד וקצפת לקרם חלק

מוסיפים ליקר ומניחים בצד

הרכבת העוגה

חותכים כל ביסקוויט ל2 חלקים שווים

מעל בסיס ביסקוויט מורחים שליש מהקרם ומניחים מעל ביסקוויט נוסף ושוב קרם ושוב ביסקוויט

מסיימים בביסקוויט

מעל שופכים את הציפוי של השוקולד ומפזרים בצורה שווה את הפקאנים המסוכרים

 

פשטידת תפוח עץ

מצרכים

2 כוסות קמח אוסם

6 ביצים

1 1/2 כוסות סוכר

מעט קינמון

חצי כוס שמן

7 תפוחי גרנד קלופים ופרוסים או מוקפצים

אופן ההכנה

מערבבים את מצרכי הבלילה שופכים על התפוחים הפרוסים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות עד להשחמה

 

 

פאי תפוחים מוקרם

מצרכים לבצק

300 גר' קמח

200 גר' חמאה

100 גר' א סוכר

1 ביצה

למלית

6 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות של 2 על 2 ס"מ

4 כפות סוכר חום

1/3 כוס שמן או 30 גר חמאה

להקרמה

1 מיכל שמנת מתוקה

1 שקית אינסטנט וניל צרפתי

1 ביצה

1/2 כפית ת וניל

לציפוי

1 כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה

הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל

עטפי בנילון נצמד וקרר לשעה במקרר

 הכנת המלית

במחבת חממי שמן או חמאה

הוסיפי את התפוחים וטגני תוך כדי ערבוב כ 5 ד'  פזרי מעל את הסוכר החום וערבבי

המשיכי עוד לטגן עד שהתפוחים השחימו קלות

העבירי לקערה וצנני

הכנת רוטב ההקרמה

ערבבי במטרפה את מצרכי הרוטב ושמרי בצד

 

הרכבת המנה

הוציאי את הבצק ורדדי לעלה בעובי 0ץ5 מ"מ

רפדי תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ והדקי לדפנות

הוסיפי מעל את התפוחים ושפכי מעל את הרוטב

פזרי שקדים פרוסים מעל

אפיה בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ 40 ד'

 

 

עוגיות תמרים בריאות

מצרכים

1 כוס קמח מלא

1 כוס קמח כוסמין

1 כף סילאן

1/2 כוס מים

חצי כוס שמן

למלית

300 גר תמרים מגהול ללא החרצנים

1 כוס אגוזי מלך

1/3 כוס מים

1 כוס צנוברים

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל מניחים בצד לחצי שעה

הכנת המלית

במעבד מזון מניחים את המצרכים מלבד הצנוברים ומעבדים למחית במרקם מריחה

אם המלית עדין סמיכה אפשר להוסיף עוד מים

הרכבת המנה

מחלקים את הבצק ל 2 חלקים

מרדדים לעלה צר וארוך

מורחים בממרח התמרים ומעל מפזרים צנוברים

מעבירים לתבנית אפיה ומברישים בביצה

מסמנים חריצים לפרוסות בגודל הרצוי

אופים כ 30 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

העוגיות נשמרות היטב בהקפאה

 

עוגיות קצף חלביות ריצה

3 1/2 כוסות קמח תופח

1 שמנת חמוצה

3 חלמונים

3 כפות סוכר

300 גר' חמאה

3 כפות ליקר בננות

מלית

3 חלבונים

1/2 כוס סוכר

1 אינסטנט וניל

מעט קפה – לא חייב

אופן ההכנה

מכינים בצק מחלקים ל 4

מכינים מלית

מקציפים חלבון וסוכר בסוף מוסיפים את האינסטנט והקפה

מרדדים מורחים מלית ומגלגלים

חותכים לשושנים ומסדרים על תבנית מרופדת בניר אפיה

אופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה קלה כ 15 ד'