מירי זורגר מבשלת שבת: מבחר בשרים לכבוד שבת קודש

    מירי זורגר No Comments on מירי זורגר מבשלת שבת: מבחר בשרים לכבוד שבת קודש
    20:42
    28.03.24
    נתי קאליש No Comments on בג"צ נגד עולם התורה: גדולי ישראל מגיבים בחריפות

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    קציצות עוף ברוטב עבניות

    מצרכים

    לקציצות

    1/2 ק"ג חזה עוף טחון

    2 בצלים קצוצים דק

    2 שיני שום כתושות

    1 ביצה

    1 כוס אורז מוכן

    לרוטב

    1/3 כוס שמן

    2 כפות קמח

    250 גר' רסק עגבניות

    2 כוסות מים

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    2 כפיות סוכר

    3 כפות אבקת מרק עגבניות

    2 עגבניות טריות טחונות

    אופן ההכנה

    את מצרכי הקציצות ערבבי ותני לנוח שעה

    הכנת הרוטב

    חממי שמן וקמח והכיני רביכה שחומה

    את שאר מצרכי הרוטב ערבבי והוסיפי אל הסיר עם הרביכה

    הביאי לרתיחה טעמי ותקני תיבול

    ממסת הקציצות צרי קציצות קטנות בגודל של קציצות פלאפל (עם יש מכשיר להכנת קציצות פלאפל מעולה)

    והעבירי אל הסיר

    בשלי כשעה

    והגישי חם עם פירה תפוחי אדמה

     

    מכסה הצלע במלית עלי סלק ופסטרמה מעושנת

    מצרכים

    1 נתח מכסה הצלע מדוקק

    6-8 פרוסות פסטרמה

    3-4 עלי סלק החלק הירוק בלבד

    1/2 כוס שמן זית

    1 כוס צנוברים

    4 שיני שום כתושות

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    לאפיה

    10 שיני שום

    2 בצלים פרוסים

    1/2 כוס שמן קנולה

    1 כוס יין לבן

    1/2 ליטר ציר עוף

    לקשירה חוט שפירוט

    אופן ההכנה

    עסו את נתח מכסה הצלע בשמן זית  היטב

    פזרו מלח  פלפל

    הניחו בצורה מסודרת את עלי הסלק ומעל את פרוסות הפסטרמה

    פזרו שום כתוש וצנוברים

    גלגלו בצורה מהודקת

    קשרו לכל האורך את הבשר כך שלא יפתח

    סיגרו על מחבת משומנת קלות

    בסיר חסין אש טגנו את הבצלים והשום עד להשחמה

    הוסיפו את היין הציר והתבלינים והביאו לרתיחה

    אפו  כשעה וחצי מכוסה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות

    צננו כ חצי שעה ופרסו לפרוסות והגישו עם הרוטב שנוצר

     

    ספריבס בבישול ארוך עם קרמל פירות יער

    מצרכים

    כ 2 ק"ג ספריבס חתוך לחתיכות של 8 ס"מ אורך

    1/3 כוס שמן קנולה

    3 בצלים קצוצים

    3-4 שיני שום

    מעט פלפל צילי טרי קצוץ

    200 גר' סוכר חום

    150 מ"ל חומץ

    200 גר' פירות יער קפואים מופשרים

    1/2 כוס רוטב סויה

    מים לכיסוי

    1/2 כוס שומשום קלוי

    אופן ההכנה

    מחממים שמן בסיר סוטאז וסוגרים את הספריבס מכל הצדדים עד להזהבה שומרים בצד

    מוסיפים אל הסיר את השום הבצל ופלפל צילי ואת כל התבלינים מטגנים קלות ומוציאים אל הבשר

    אל אותו הסיר מוסיפים סוכר ומערבבים נמרצות עד לקבלת קרמל בהיר

    מוסיפים חומץ פירות יער ורוטב סויה ומערבבים לרתיחה

    מוסיפים את הבשר שנסגר ואת הבצלים והשום שטוגנו ומעט מים לכיסוי  מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעתים מכוסה חלקית

    מסירים את הכיסוי ומאדים נוזלים

    להגשה מפזרים שומשום

     

    אנטריקוט בירקות שורש

    מצרכים

    6 סטייקים אנטריקוט

    1 שורש סלרי חתוך לקוביות

    1 שורש פטרוזיליה חתןך לקוביות

    3מ כפות פטרוזליה קצוצה

    3 גזרים חתןכים לקוביות

    2 כולרבי חתוכים לקוביות

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    500 מ"ל ציר עוף

    1 כוס יין אדום

    3-4 עלי דפנה

    אופן ההכנה

    טגני את ירקות השורש בשמן עד להשחמה קלה

    את הסטייקים תבלי במלח פלפל וטגני בשמן חם משני הצדדים

    הוסיפי את הציר אל ירקות השורש\ הוסיפי  יין ואת יח הסטייק הביאי לרתיחה

    בשלי כשעתיים או עד לצימצום הנוזלים

    טעמי ותקני תיבול

     

    צלי אנטריקוט במרינדת שום

    מצרכים

    1 נתח אנטריקות במשקל של כ 3 ק"ג

    למרינדה

    2 ראשי שום טריים טחונים

    3 כפות פפריקה אדומה

    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    3 בצלים קצוצים

    2 כוסות ציר בקר או  עוף

    1 כוס יין לבן

    מעט מלח

    מעט שמן לטיגון

    אופן ההככנה

    את מצרכי המרינדה יש לערבב היטב בקערה המתאימה לגודל הנתח

    את הנתח יש להעביר אל המרינדה ולצפות אותו במרינדה מכל הכוונים

    לכסות בניילון נצמד ולהשהות לילה בקרור

    לחמם שמן בסיר מתאים ולטגן את הנתח מכל הכוונים

    חהנמיך את האש ולבשל 3 שעות

    באים אין נוזלים יש להוסיף ציר בקר לפי הצורך

    לצנן ללילה ולפרוס

    להגיש עם רוטב מהצלי

     

     

    פטה עוף עטוף בחציל

     

    מצרכים

    1 חציל פרוס לאורך

    מלח ושמן לטיגון

    למלית

    שכבה א'

    1\2 ק"ג חזה עוף טחון

    1 כוס בצל מטוגן

    2 שיני שום כתושות

    מלח, פלפל

    4 כפות פטרוזיליה קצוצה

    שכבה ב'

    3 עלי סלק ללא הגבעול הלבן

    שכבה ג'

    1\2 ק"ג בקר טחון

    כוס בצל מטוגן

    3-4 שיני שום

    מלח, פלפל שחור גרוס טרי

    2 כוסות גזר קוביות חלוט במים רותחים

    אופן ההכנה

    טגני את החצילים משני הצדדים עד להשחמה

    הכנת השכבה הראשונה

    ערבבי את המצרכים והניחי בצד

    הכנת השכבה השניה

    קצצי את עלי הסלק

    הכנת השכבה השלישית

    ערבבי את המצרכין והניחי בצד

    הרכבת המנה

    רפדי תבנית אינגליש קייק עם פרוסות החציל לרוחה, הניחי שכבה ראשונה וישרי, הניחי שכבה שניה, פזרי שווה בשווה ומעל הניחי את השכבה השלישית.

    כסי בנייר כסף ועפי כשעה

    צנני ואז פרסי והגישי קר

     

    סטייק אנטריקות בפטריות וערמונים

    מצרכים

    6 סטיקים  בטמפרטורת החדר

    לתיבול

    מלח פלפל

    לרוטב

    2 סלסלות פטריות

    2 חב ערמונים

    2 בצלים קצוצים

    3 שיני שום כתושות

    3-4 מקלות של סלרי אמריקאי

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    2 כוסות ציר עוף

    אופן ההכנה

    תחילה מתבלים את הסטייקים במלח ופלפל ומטגנים במחבת חמה מאוד לצריבה משני הצדדים

    הכנת הרוטב

    מטגנים בצלים עד להשחמה מוסיפים שום פטריות ערמונים וסלרי קצוץ ומטגנים 5 ד' נוספות

    מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה

    מתבלים וטועמים

    מתקנים תיבול ומסדרים את הסטייקים התוך הרוטב

    מבשלים 30 ד' על אש נמוכה מכוסה

    מוציאים את הסטייקים ומצמצמים נוזלים

    מגישים סטייק עם רוטב מעל פירה תפו"א

     

    פרגית ממולאת בעלי מנגולד

    6 מנות

    זמן הכנה כשעה

    מצרכים

    6 מנות פרגית עם העור- הירך ללא עצמות

    למלית

    8 עלי מנגולד שטופים ללא החלק הלבן

    4 שיני שום כתושות

    2 בצלים קצוצים

    מלח פלפל שחור קצוץ טרי

    למרינדת העוף

    1 כף פפריקה מתוקה

    1/2 כפית מלח

    קורט פלפל שחור גרוס טרי

    1/3 כוס שמן

    1/3 כוס יין לבן

    1/3 כוס ציר עוף או מים

    1 כף קמח תפוחי אדמה

    לתוספת קריספית

    1 כוס שקדים פרוסים

    אופן ההכנה

    הכנת המלית

    מטגנים את הפצלים הקצוצים עד להשחמה קלה

    מוסיפים את השום ומטגנים קצת

    מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים ומגנים ממש קצר כ 2 ד' בלבד

    מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד

    מילו הפרגית

    במרכז הפרגית יש להניח כף גדושה של המלית ולקלף מעט מהצדדים את הבשר מהעור ולכסות את המלית

    לגלגל את העור ולצפות את המנה

    לקשור היטב עם חוט שפגט ולהכין כך את כל המנות

    במחבת מחוממת עם מעט שמן לטגן קלות את הפרגיות מכל הצדדים

    הכנת המרינדה

    לערבב את כל המצרכים וטבול את הפרגיות ולסדר בתבנית אפיה

    לפזר שקדים פרוסים ולאפות לא מכוסה כ 30-40 ד' או עד להשחמה

    המנה מעולה בהקפאה

     

     



    0 תגובות