מירי זורגר אופה לכם 5 סוגי עוגיות לשבת

    מירי זורגר 2 Comment on מירי זורגר אופה לכם 5 סוגי עוגיות לשבת
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    עוגיות סנדוויץ נוגט

    מצרכים לבצק

    300 גר' קמח

    100 גר' אבקת נוגט

    50 גר' אבקת סוכר

    200 גר' חמאה

    מעט קינמון

    30 גר' חלבון

    למלית

    100 גר' שוקולד מומס

    200 גר' מחית נוגט

    אופן ההכנה

    הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל והניחי למנוחה לחצי שעה

    רדדי את הבצק לעלה דק וקרצי עוגיות בצורה הרצויה  כל עוגיה מורכבת מ2 עוגיות התחתית חלקה ובעליונית יהיו חורים

    הניחי את העוגיות על תבנית מרופדת בניר אפיה ואפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואפי עד להשחמה

    הכנת המלית

    המיסי שוקולד ומחית נוגט וערבבי לקרם חלק על החלק החלק ללא החורים זלפי מעט מהמלית והניחי מעל את העוגיה עם החורים

    העוגיות נשמרות בכלי אטום כשבוע

    העוגיות מעולות בהקפאה

     

    עוגיות שושנים שוקולד

    מצרכים לבצק

    350 גר' קמח תופח

    100 גר' אבקת סוכר

    200 גר' חמאה קרה

    200 גר' שמנת חמוצה

    מלית

    100 גר' חלבון

    220 גר' סוכר

    1 חב אינסטנט פודינג וניל

    2 כפות קפה

    100 גר' שוקולד מגורר

    אופן ההכנה

    הכיני בצק במעבד מזון שימי את המצרכים מלבד השמנת ועבדי למסת פירורים הוסיפי את השמנת ועבדי לבצק

    עטפי בניילון ניצמד והניחי במקרר לחצי שעה

    הכנת המלית

    הקציפי ביצים וסוכר לקצף רך הוסיפי את שאר המצרכים ועבדי לקצף סמיך

    חלקי את הבצק ל 2 ורדדי

    מרחי את המלית גלגלי חתכי לפרוסות בעובי אצבע והניחי על תבנית מרופדת בניר אפיה

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

     

     

    עוגיות לוז נימוחות / רות אוליבר

    מצרכים

    100 גר' חמאה או מרגרינה

    4 כפות אבקת  סוכר או כמו סוכר

    1 כפית ת וניל

    140 – 1 כוס גר' קמח רגיל

    100 גר' אגוזים טחונים/ פקאן/פיסטוק….

    אופן  ההכנה

    את המצרכים יש ללוש לבצק אחיד

    לא להוסיף מים

    לאחר שנוצר בצק  לקחת פיסות קטנות ולכדרר לכדורים קטנים

    אפיה בחום של 180 מעלות  15-20 ד'

     

     

    עוגיות שוקולד ציפס

    מצרכים

    175 גר' חמאה רכה

    160 גר' סוכר דמררה

    100 גר' סוכר רגיל

    1 ביצה גדולה

    1 חלמון מביצה גדולה

    1 כפית ת וניל

    1/2 כפית מלח

    245 גר' קמח

    5 גר' אבקת אפיה

    1/2 כפית סודה לשתיה

    220 גר' שוקולד קצוץ

    אופן ההכנה

    בקערה עם מלוש הגיטרה שמים חמאה ושני סוגי הסוכר ומערבלים כדקה במהירות איטית

    מוסיפים ביצה וחלמון ומעבדים לקרם חלק

    מוסיפים את המלח והוניל ומעבדים כ חצי דקה מוסיפים את הקמחים ומעבדים לבצק רך

    מוסיפים את השוקולד ומערבבים להטמעות בבצק

    יוצרים תלוליות ברווחים

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 10-12 ד'

    העוגיות  יהיו רכות במרכז ופריכות בקצוות

    צנני ושמרי בכלי אטום בטמפרטורת החדר כשבועים

     

    עוגיות דבש מלכי ניו יורק

    מצרכים

    4 ביצים

    1 כפית סודה לשתיה

    קורט קינמון

    1 1/2 כוסות סוכר

    5 כפות גדושות דבש

    1 כוס שמן

    6 כוסות קמח

    אופן ההכנה

    לערבב את כל המצרכים הנ"ל לשים כשעתים במקרר

    עם כף גלידה קטנה או בשקית זילוף עם צנטר חלק לזלף עוגיות בגודל זית

    לאפות עד להשחמה כ 20 ד'

    לתת להתקרר ולשמור בצנצנת מכוסה עד שבוע



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      אין עוגה אחת ללא חמאה או מרגרינה!!!!
      חבל!
      רוב הנשים עברו לאפיה ללא מרגרינה!

    2. 1

      אכן. כדאי ללמד במתכונים איך אפשר להמיר את המרגרינה לשמן. ישר כוח!!