- רדיו קול חי - -

תשקיעו בבני בין הזמנים • פרגית במרינדה

פרגית מתובלת בסגנון אסיאתי
המרכיבים:
500 גרם פרגיות
3 שיני שום
3 כפות שמן זית
3 כפות קטשופ
לימון
כף חומץ בן יין
פפריקה מתוקה
מלח, פלפל
רוטב שום
2 שיני שום כתושות
2 כפות מיונז ביתי
2 כפות מיץ לימון

לסלט העשבים:
חצי צרור פטרוזיליה מופרד לעלים
חצי צרור נענע מופרד לעלים
שן שום פרוסה דק
שמן זית ומיץ מ-1/2 לימון
2 עגבניות

אופן ההכנה:
מכינים את המרינדה: בבלנדר מניחים את השום, מיץ הלימון, הקטשופ, החומץ ויתר התבלינים.
מעבדים למחית חלקה. חותכים את הפרגיות לקוביות בינוניות ומעברבבים אותן בקערה עם המרינדה לפחות לשעה.
מכינים את רוטב השום: כותשים את השום למחית חלקה ומערבבים עם המיונז, מתבלים במיץ לימון ומלח ושומרים עד השימוש.
מוציאים את הפרגיות מהמרינדה וצולים אותן על הגריל או במחבת פסים כ-4 דקות מכל צד עד שהן מוכנות.
מכינים את סלט העשבים: מערבבים את העשבים והשום ומתבלים במיץ לימון, שמן זית ומעט מלח.

מרכיבים את המנה: בלאפה לבנונית מופרדת לשני יריעות עגולות, מניחים שכבה דקה מרוטב השום, מניחים מספר פרגיות, מעט מסלט העשבים ופרוסות עגבניה דקיקות, מגלגלים לאפה צפופה ואוכלים מיד