- רדיו קול חי - -

צפו • תכירו את תופעת הספוטרים הישראלית

בעולם, הספוטרים רווים נחת, בישראל הקשיים מוערמים בכל דרך. הספוטרים הינם חובבי התעופה אשר נוהגים לתעד את המראות ונחיתות המטוסים. רובם עושים זאת כתחביב, אבל מעטים בעולם אף עשו קריירה.

בימים שבהם רבבות מעמך ישראל יוצאים לנפוש בחו"ל, יצאנו להכיר את תופעת הספוטרים ולהביא לגולשים שלא טסים לחו"ל את האופציה לנשום לפחות את האוויר ולצפות מקרוב בפעילות ציפור הברזל שמשנעת את הנוסעים בין המדינות וחוצה אוקיינוסים.

צילום: מיכאל זלצר

צריך להדגיש מייד בפתיחת הכתבה. בניגוד למתרחש בכמה מדינות בעולם, בישראל לא השכילה רשות שדות התעופה לאפשר עמדות תצפית נוחות למי שחובב תעופה ורוצה לצפות בהמראות והנחיתות. ייתכן שמדובר בשיקולי בטחון ואפשר שהדבר לא מספיק חשוב בעיני הקברניטים.
מטוס [1]

אחד הספוטרים הידועים בישראל הוא מיכאל זלצר. [2] "מאז שהייתי ילד אני זוכר את עצמי אוהב לצפות בהמראות ונחיתות מטוסים" הוא אומר לאתר 'קול חי'.

"יש בישראל כמה קבוצות של ספוטרים, אבל אין מישהו רשמי שמעודד את זה להתפתח. ניסיתי כמה פעמים לפנות לנתב"ג כדי שיאפשרו עמדת צילום, אבל בינתיים זה לא קורה.

מיכאל זלצר [3]

מיכאל זלצר

כשראיתי שבעולם התחום מפותח, חשבתי למה לא לפצח זאת כאן" הוא משחזר "מצאתי קבוצה קטנה של ספוטרים ופתחתי קבוצה בשם ישראספוטינג. כיום חברים בקבוצה 1300 איש, החל מצלמים מוכרים וכלה בחובבים צעירים. לערוץ היוטיוב שלי [2] כבר העליתי למעלה מ-1600 סרטונים וצילמתי למעלה מ-9000 תמונות".

"לפחות פעמיים בשבוע אני מגיע לאזור נתב"ג ומצלם את ההמראות והנחיתות".

ולא רק בישראל מיכאל זלצר עוסק בתחביבו. "בכל נסיעה שלי לחו"ל אני עוסק גם בזה" הוא אומר.

צילום: מיכאל זלצר

TLV Ben Gurion Airport www.mzaviation.com [4]

מטוס [5]