לבשל עם הילדים: מתכוני מירי זורגר לחופש

    מירי זורגר | צילום: אילוסטרציה No Comments on לבשל עם הילדים: מתכוני מירי זורגר לחופש

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פנקייקס מלוחים, גבינות ורוטב צלי

    מצרכים

    3 ביצים

    1 1/2 כוסות חלב

    1 כפית סוכר

    1 כפית מלח

    1 כפית אבקת מרק בטעם בצל

    300 גר' קמח תופח

    100 גר' חמאה מומסת

    1 כפית אבקת אפיה

    2  כפיות פטרוזליה קצוצה

    2 כפיות בצל ירוק קצוץ

    לרוטב

    1 שקית רוטב צלי של אוסם

    200 גר' גבינה צהובה מגוררת

    200 גר' גבינת פטה מגוררת

    אופן ההכנה

    מערבבים יבשים קמח א אפיה מלח ותבלינים

    אל החלב מוסיפים חמאה ביצים וטורפים היטב

    מאחדים מסות תוך כדי טריפה ליצירת בלילה חלקה

    ולבסוף מוסיפים את  הפטרוזליה והבצל הקצוץ

    מחממים מחבת לפנקייק ומטגנים עד ליצירת בועות

    הופכים  ומוציאים לצלחת הגשה

    מטגנים כך את כולם

    הכנת הרוטב

    מכינים את הרוטב לפי ההוראות על גבי האריזה מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים להמסה מלאה

    הרכבת המנה

    מעל צלחת מניחים פנקייק מעל מפזזרים גבינת פטה מגוררת מעל שוב פנקייק שוב גבינה ואז פנקייק נוסף

    מסיימים ברוטב בנדיבות

    מגישים חם עם מעט פטרוזליה קצוצה

     

    רוטב וניל לסלט פירות

    מצרכים

    2 כוסות חלב סויה וניל או חלב רגיל ושקית סוכר וניל

    קורט מלח

    3 חלמונים

    1/4 כוס דבש

    2 1/4 כוסות קצפת צימחית

    3 כפות מיץ אננס

    1 כפית תמצית רום

    אופן ההכנה

    מחממים חלב סויה  מוסיפים מלח וחלמונים אחד אחד ומערבבים  לקרם חלק

    מקררים שעתיים במקרר או לילה

    פותחים במקסר ומוסיפים את שאר המצרכים ומקציפים עד לקבלת קרם תפוח

    מזלפים מעל קערה עם סלט פירות או מנות אשיות עם סלט פירות

     

     

    קרם פסיפלורה

    מצרכים

    200 גר' מלית פסיפלורה

    60 גר' חלמון

    75 גר' ביצים

    60 גר' סוכר

    70 גר חמאה

    אופן ההכנה

    את המצרכים מלבד החמאה מעבירים לסיר וטורפים תוך כדי חימום  עדין

    כשרתח מסירים מיד מהאש

    מוסיפים את החמאה ועם בלנדר מוט מעבדים לקרם חלק

     

    קרם פטיסייר –הילה

    מצרכים

    1 ליטר חלב

    250 גר' סוכר

    200 גר' חלמון

    1 מקל וניל

    80 גר' קורנפלור

    50 גר' חמאה

    אופן ההכנה

    מבשלים חלב מקל וניל וחצי מכמות הסוכר לרתיחה

    בקערה נפרדת טורפים חלמון קורנפלור וחצי מכמות הסוכר

    השוואת טמפרטורות

    החזרה לבישול עד לרתיחה.

    מסירים מהאש ומוסיפים חמאה

    מערבבים עד שהחמאה נמסה

    מעבירים לכלי ועוטפים בניילון נצמד עד לקרור



    0 תגובות