מירי זורגר במתכונים לשבת ולשבירת הצום

    מירי זורגר 7 Comment on מירי זורגר במתכונים לשבת ולשבירת הצום
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    כרוב ממולא

    מצרכים

    500 גר' הודו אדום טחון

    1.5 כוסות אורז מבושל

    2  רסק עגבניות

    2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    6 כפיות סוכר

    1/3 כוס שמן

    למילוי

    2 כרובים קפואים ליומים מופשרים לילה בטמפרטורת החדר

    לרוטב

    1/3 כוס שמון

    4 מיכלים רסק עגבניות

    מלח

    פפריקה מתוקה

    פפריקה מעושנת

    פלפל שחור גרוס טרי

    6 כפיות סוכר

    אופן ההכנה

    את מצרכי המלית מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול

    הפרדת העלים

    חותכים ומוציאים את גזע הכרוב ומפרידים לעלים

    ממלאים את העלים

    הכנת הרוטב

    מביאים לרתיחה את הרסק השמן והמים

    מתבלים ומתקנים תיבול

    מוסיפים את הכרוב ומבשלים כ 3 שעות

    מגישים עם פירה תפוחי אדמה

     

     

    קינדל אגוזים

    מצרכים

    1 ק"ג קמח

    1 3/4 כוסות סוכר

    1 כוסות שמן

    1 1/4 כוסות יין אדום

    5 ביצים

    20 גר שמרים מקוביה של שימרית

    להברשה לאחר האפייה

    דבש מחומם

    מלית אגוזים

    1/2ק"ג אגוזי מלך טחונים

    1/2 ק"ג אגוזי לוז טחונים

    1 ק"ג סוכר

    מיץ מ 4 לימונים

    גרודה מ 4 לימונים

    2 כוסות שמן

    2 כוסות דבש

    אופן ההכנה

    מכניסים את המצרכים למיקסר ולשים לבצק רך

    מתפיחים  כחצי שעה

    מחלקים ל 8 כדורים

    מרדדים מפזרים את תערובת האגוזים והסוכר

    מזלפים  שמן ודבש בנדיבות

    מגלגלים לרולדה

    חותכים לפרוסות לפני האפיה

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה כ 40 ד'

     

    ניוקי

    מצרכים

    4 כוסות מים

    100 גר מרגרינה

    1 כפית  מלח

    2 כוסות קמח רגיל

    2 כוסות קמח דורם (קמח לפסטה)

    4 חלמונים

    1 כוס פטרוזליה קצוצה

    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    בסיר יש לבשל  את המים  המרגרינה  המלח הפלפל והפטרוזיליה כשהמרגרינה נמסה לכבות את האש ולהוסיף את הקמחים  ולערבב מיד

    להעביר את הבצק אל קערת המיקסר ולערבב להוסיף  חלמונים אחת אחת עד לקבלת בצק רך ולא דביק

    לבישול הניוקי

    יש להרתיח כ 6 ליטר מים וכפית מלח

    לקחת פיסות בצק ולגלגל לנחשים ארוכים ולחתוך לחתיכות קטנות

    להעביר אל הסיר כשהמים רתחו ולהוסיף כרבע כוס שמן

    לבשל עד שהניוקי צפים להוציא  למסננת ולשטוף במים קרים

    להמשיך כך עם כל מסת הניוקי

    בשלב זה אפשר להקפיא את הניוקי כשהם מצופים בשמן

    להגיש עם רוטב

     

     

    עוגת שוקולד בחושה- מאפינס שוקולד

    מצרכים

    7 ביצים

    3 כוסות סוכר

    2 כוסות שמן

    1 שקית אינסטנט שוקולד

    2 כפות קפה נמס

    1/3 כוס רום

    1 קצפת צמחית

    2 שקיות אבקת אפיה

    1 קמח

    לציפוי-קרם מוקה

    1 שמנת מתוקה

    1/2 כוס חלב

    1/2 שקית אינסטנט וניל

    2 כפיות קפה נמס

    1/3 כוס ליקר קפה

    אופן ההכנה

    מקציפים ביצים שלמות וסוכר לקצף בהיר ונוזלי

    מוסיפים את שאר החמרים לפי סדר הרשימה

    את הקמח מוסיפים בסוף ולא מערבבים יותר מדי רק עד שהקמח נטמע

    מעבירים ל  3 תבניות אינגליש קייק משומנות או מרופדות בניר אפיה

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 40 ד' א עד שהעוגה יציבה

     

     

    צלי עוף  עם נוקערלעך

    מצרכים

    6 יח כרעיים עוף  חלוט ונקי

    4 בצלים פרוסים

    4-5 שיני שום

    פפריקה מתוקה

    פפריקה מעושנת

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    תבלין לשקשוקה

    לנוקרלעך

    2 כוסות קמח

    2 ביצים

    1/3 כוס שמן

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    כ 3/4 כוס מים

    אופן ההכנה

    את מנות העוף יש להמליח ולפלפל ולטגן בשמן מכל הצדדים

    באותו הסיר לטגן את הבצלים ושיני השום עד להשחמה קלה להוסיף את המנות של העוף ולתבל

    לכסות במים ולבשל כשעתים

    הכנת הנוקערלעך

    את מצרכי הבצק יש לערבב לבצק רך ונוזלי

    בסיר של 3 ליטר למלא ל 3/4 ולשים כפית מלח ולהביא לרתיחה

    עם מכשיר מיוחד יש להעביר פתיתי בצק בגודל הרצוי ולבשל עד שצפים

    להוציא למסננת ולשטוף

    להעביר לכלי ולהכין את כל הבצק כשהצילי מוכן יש להוסיף את הנוקערלעך לערבב ולהביא לרתיחה נוספת ולהגיש מיד

     

    פשטידת תפוח עץ

    מצרכים

    2 כוסות קמח אוסם

    6 ביצים

    1 1/2 כוסות סוכר

    מעט קינמון

    חצי כוס שמן

    7 תפוחי גרנד קלופים ופרוסים או מוקפצים

    אופן ההכנה

    מערבבים את מצרכי הבלילה שופכים על התפוחים הפרוסים

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות עד להשחמה

     



    7 תגובות

    מיין תגובות
    1. 7

      העוגת שוקולד נשמעת מצויינת אך לא מוזכרת פה כמות הקמח הנדרש.

    2. 6

      למה כל-כך הרבה סוכר לשים בכרוב.מעניין לאיזה עקרת-בית יש זמן להכין כל-כך הרבה אוכל שלא לדבר על ההוצאות הכרוכות בזה,וגם שטיפת הכלים המרגיזה שבאה לאחר מכן.

      1. אני חושבת שהמאמץ שווה את ההשקעה הכרוכה בכך
        ומי שאין לה זמן או יכולת להכין כ"כ הרבה אוכל
        לא חייבת להסתכל על המתכונים ולהרגיש נקיפות מצפון

    3. 5

      אתמול בתכנית היא אמרה 3.5 כוסות קמח.
      הכנתי את העוגה, ויצאה מעולה.

    4. 4

      יש טעות בהקלדה של כמות הקמח בעוגת השוקולד, אודה על עדכון .

    5. 3

      היא אמרה בתכנית 3.5 כוסות קמח.
      הכנתי אתמול את העוגה ויצאה מדהים!

    6. 2

      תגובה לגבי עוגת השוקולד:
      1)אימי אופה מנוסה וותיקה, אומרת שכמות הסוכר והשמן מוגזמות. ניתן להסתפק בכוס וחצי סוכר וכוס וחצי שמן.

      2) לא ניתנו הורואות הכנה של קרם מוקה.

      3) אודה לכם על הקפדה וקריאת ההוראות לפני פרסום המתכונים באתר. אופה ומבשלת מתחילה עלולה להיכשל במתכון.

      בתודה,

      רחל