שעה עם חלב: למביאסי מבשל חלבי לתשעת הימים

    יוסי צלניקר 1 Comment on שעה עם חלב: למביאסי מבשל חלבי לתשעת הימים
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פשטידת גבינה במחבת

    כוס חלב
    ביצה
    200 גרם גבינה צהובה/ קשקבל/ צ'דר או כל גבינה קשה אחרת שאתם אוהבים מגורדת
    100 גרם גבינה בולגרית/ פטה/ עיזים
    כוס קמח
    כפית מלח
    20 גרם חמאה מומסת לטיגון הפשטידה

    בקערה מערבבים את החלב יחד עם הביצה. מוסיפים את הגבינות ואת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. מחממים מחבת גדולה ומוסיפים את החמאה. שופכים את תערובת הפשטידה למחבת ומכסים במכסה. מבשלים עד שהצד התחתון מזהיב יפה והצד העליון כמעט יבש. הופכים את הפשטידה בעזרת מרית ומזהיבים גם את הצד השני. מגישים חם ליד סלט ירוק ונהנים.

    קציצות דג ובטטה

    25 קציצות • 10 דק’ הכנה • חצי שעה קירור • 20 דק’ אפייה • כתמתמות ועדינות טעם

    2 בטטות אפויות ומעוכות לפירה
    500 גרם פילה דג טחון (סלמון, הליבוט או קרפיון – לשיקולכם)
    2 שיני שום קצוצות
    6 כפות פירורי לחם
    מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
    ביצה
    כפית רוזמרין קצוץ דק
    מלח
    חצי כפית כמון

    לציפוי:
    שמן להברשה או ספריי שמן
    6 כפות תערובת עשבי תיבול יבשים (פטרוזיליה, בזיליקום, שמיר)
    2 כפות פירורי לחם
    כפית זרעי כוסברה כתושים טריים
    כפית אבקת שום
    חצי כפית מלח גס

    מערבבים פירה בטטה ודג טחון עם שאר החומרים. מניחים במקרר לחצי שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים עשבי תיבול יבשים, פירורי לחם, זרעי כוסברה, אבקת שום ומלח בקערה. מעצבים קציצות, מברישים בשמן משני הצדדים וטובלים כל קציצה בתערובת. מניחים את הקציצות המצופות בתבנית. אופים 20 דקות ומגישים.

    גלילי קדאיף ממולאים בתרד וגבינה בולגרית

    חומרים ל-4 גלילים:
    250 גרם אטריות קדאיף
    100 גרם חמאה מומסת
    50 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
    3 כפות שמן זית
    500 גרם עלי תרד טריים
    3 שיני שום פרוסות דק
    עלים מ-4 גבעולי בזיליקום
    פלפל שחור גרוס
    אגוז מוסקט
    200 גרם גבינה בולגרית

    לרוטב היוגורט:
    גביע יוגורט
    כוס רוויון
    מלח
    8 עלי נענע קצוצים דק

    מערבבים אטריות קדאיף עם חמאה ופרמזן. מחממים שמן זית במחבת ומאדים קלות תרד, שום ועלי בזיליקום, עד שעלי התרד קמלים. מתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט ומעבירים למסננת. מניחים ניילון נצמד על מחצלת סושי (אם אין מחצלת, משתמשים בנייר אפייה). מסדרים רבע מכמות הקדאיף במלבן שטוח וצפוף. מפזרים במרכזו רבע מכמות התרד, מפוררים רבע מכמות הגבינה, ובעזרת המחצלת מגלגלים לגליל תוך כדי דחיסה קלה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקירור כשעה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הכמות. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ושומרים במקרר. מחממים תנור ל-180 מעלות
    מסירים את הניילון ואופים את גלילי הקדאיף כ-20 דקות עד הזהבה. מגישים חם עם רוטב היוגורט.



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      מאוד נהנה מהתוכנית של יוחנן למביאסי.

      אני מחפש מרשם לסלמון כבוש שהוא מסר בתוכנית ולא מוצא. Graved Lox. אשמח לקבל.

      בברכה,

      משה קריגר