- רדיו קול חי - -

בצקי שמרים במליות שונות – ניחוחות שבת

שושני שמרים ופסטו

מצרכים

1 ק"ג קמח

1 קובית שמרים

1 כפית גדושה מלח

4 כפות סוכר

200 גר' חמאה רכה

2 ביצים

למלית

2 כוסות רוטב פסטו

200 גר' גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה

הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל את החמאה הוסיפי בסוף

הניחי להתפחה ללילה במקרר

הרכבת המנה

חלקי את הבצק ל 4 ורדדי לעלה צר וארוך

מרחי בפסטו ופזרי גבינה צהובה

גלגלי לרולדה

חתכי לחתיכות בגובה תבנית שקעים

העבירי אל תבניות השקעים והניחי להפחה כ 10 ד'

הברישי בביצה ופזרי שומשומים

אפי בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות

אפי עד להשחמה

 

קרואסון זיתים מבצק שמרים

מצרכים

1 ק"ג קמח

1 כף מלח

2 כפות שמרים יבשים

3 כוסות מים

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

אופן ההכנה

מכינים בצק מכל המצרכים ומתפיחים

ממלאים בבצל מטוגן  או זיתים ואופים

 

מעטפות שמרים במלית גבינה

מצרכים

2/3 כוס חלב

2 ביצים

1 חלמון

1/2 ק"ג קמח

25 גר' שמרים

1/3 כוס סוכר

150 גר' חמאה רכה

1/2 כפית מלח

מלית

500 גר' גבינת שמנת

2 כוסות אבקת סוכר

2 שקיות אינסטנט וניל

2 ביצים

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ושמים למנוחה לשעה

מערבבים את מצרכי המלית טועמים ומתקנים תיבול

מחלקים את הבצק ל 2  מרדדים וחותכים למרובעים בגודל הרצוי

מזלפים במרכז כל ריבוע מלית  גבינה בנדיבות

סוגרים ומברישים בביצה

מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ חצי שעה או עד להשחמה

 

קרואסון מבצק שמרים במלית בצל מטוגן

מצרכים

1 ק"ג קמח

1 כף מלח

1 קובית שמרים של שימרית

3 כוסות מים

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

למלית

2 כוסות בצל מטוגן

אופן ההכנה

מכינים בצק מכל המצרכים ומתפיחים

מחלקים ל 4 מרדדים לפסים צרים וארוכים וחותכים למשולשים

בקצה שמים כפית בצל מטוגן

מגלגלים לקרואסונים

מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מברישים בביצה מפזרים שומשומים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

אופים עד להשחמה

 

מעטפות שמרים ואנטי פסטי

מצרכים

1 ק"ג קמח

1 כף מלח

קובית שמרית

2 כוסות חלב

1 שמנת חמוצה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

100 גר' חמאה

מלית

ירקות לפי בחירה קלויים או מטוגנים

200 גר' גבינת קשקבל

200 גר' גבינה צהובה מגוררת

למריחה

רוטב פסטו

לציפוי

1 כוס שומשום לבן

1 כוס שומשום חום

1 כוס שומשום שחור

1 כוס גרעיני חמניה

1 כוס גרעיני דלעת

2 ביצים טרופות

אופן ההכנה

מכינים בצק מכל המצרכים ומתפיחים

מחלקים ל 4 מרדדים  וחותכים למרובעים

מורחים בפסטו מעל שמים את הירקות

מפזרים גבינות וסוגרים

מניחים בתבניות שקעים ומברישים בביצה

מפזרים תערובת זרעונים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

 

בריוש שוקולד

מצרכים

20 גר' שמרים טריים

25 גר' חלב

60 גר' סוכר

300 גר' ביצים

500 גר' קמח לבן

15 גר' מלח

300 גר' חמאה

מלית

כדורי טרפל

300 גר' שוקולד חלב

100 מ"ל שמנת מתוקה

50 גר' חמאה

2-3 כפות נוגט

להברשה

1 ביצה מעורבבת עם 2 כפות חלב

חופן סוכר גבישי

אופן ההכנה

מעבדים את מצרכי הבצק מלבד החמאה לבצק אחיד

את החמאה מוסיפים  את החמאה בהדרגה ומעבדים עד שהבצק נפרד מהדפנות

מתפיחים עד להכפלת  הנפח  לשים שוב כ 2 ד' ומכסים בניילון נצמד

מעבירים למקרר ללילה

הכנת הטרפלים

במיקרוגל ממיסים את כל המצרכים למסה חלקה

מחלקים למנגטים  בגודל הכי קטן ומקפיאים

הרכבת הבריוש

מחלקים את הבצק ליח' של 50 גר'

מכדררים ומטמיעים טרפל אחד בכל כדור

מניחים בתבנית שקעים מברישים בביצה ומפזרים סוכר גבישי מעל

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 15 ד'