- רדיו קול חי - -

אוכלים בחג – מתכון מיוחד לפנקייקס

מאת: מירי זורגר, מתוך התכנית ניחוחות שבת [1].

מצרכים:

3 ביצים
1/2 1 כוסות חלב
100 גר' סוכר
2 סוכר וניל
300 גר' קמח
100 גר' חמאה מומסת
קורט מלח
3 כפיות אבקת אפיה
1 כוסות פירות יער

אופן ההכנה:

מערבבים מצרכים יבשים: קמח א. אפיה ומלח.
אל החלב מוסיפים חמאה ביצים וסוכרים וטורפים היטב.
מאחדים מסות תוך כדי טריפה ליצירת בלילה חלקה ולבסוף מוסיפים את פירות היער.
מחממים מחבת לפנקייק ומטגנים עד ליצירת בועות.
הופכים בזהירות, מגישים עם מוס גבינה ורוטב תותים.