- רדיו קול חי - -

מירי זורגר מציגה: בצק אחד – אלף מליות

בצק אחד אלף מליות

 

מצרכים לבצק

4 כוסות קמח

1 כוס שמן

1 כוס מים

1 כפית מלח

2 כפית סוכר

ציפוי

ביצה מקושקשת

שומשומים בצבעים

 

מלית  פרגיות

מצרכים

6 פרגיות ללא עור

3-4 בצלים חתוכים ל 4 ואז לפרוסות דקות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

3 כפות פטרוזליה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה מעושנת

אופן ההכנה

מטגנים בצל עד להשחמה

מוסיפים את הפרגיות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפרגיות משנות את צבען

מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

מצננים

מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים ומגלגלים לרולדה

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מברישים בביצה ושומשומים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

 

מלית בשר טחון

מצרכים

500 גר' אנטריקות טחון

3-4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

150 גר' צנוברים מטוגנים קלות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה מעושנת

2 -3 שיני שום כתושות

3-4 כפות פטרוזליה

אופן ההכנה

את בשר האנטיקות הטחון מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מחליף את צבעו

מסיפים את שאר המצרכים מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

מצננים

מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים ומגלגלים לרולדה

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מברישים בביצה ושומשומים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

 

מלית ירקות ירוקים

מצרכים

2 כוסות אפונה קפואה מופשרת בטמפרטורת החדר

2 כוסות שעועית ירוקה מופשרת

2 כוסות ברוקולי מופשר

3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

3 כפות רוטב פסטו

200 גר' גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה

מטגנים בצלים

מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך כדי ערבוב

מתבלים  ומצננים

מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה מורחים פסטו ממלאים  מפזרים גבינה צהובה ומגלגלים לרולדה

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מברישים בביצה ושומשומים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

 

מלית פלפלים בצבעים

מצרכים

3 בצלים פרוסים מטוגנים עד להשחמה

8 פלפלים בצבעים חתוכים לרצועות דקות מטוגנים עד להשחמה

2 חצילים קלויים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

200 גר' גבינת פטה מגוררת דק

אופן ההכנה

מערבבים את הפלפלים הבצלים והחציל מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים  מגרדים מעל את גבינת הפטה ומגלגלים לרולדה

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מברישים בביצה ושומשומים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

 

מלית תפו"א ופטריות

מצרכים

6 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה עם 4 כפות מיונז מלח ופלפל

4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

2 סלסילות פטריות חתוכות ל4 מטוגנות עד להשחמה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

מערבבים את המצרכים מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים ומגלגלים לרולדה

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מברישים בביצה ושומשומים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

 

מלית תפוחים ואגוזים

מצרכים

10 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות

200 גר' פקאן קצוף

5 כפות סוכר חום

1/3 כוס שמן

2 כפיות סוכר וניל

אופן ההכנה

מחממים שמן במחבת מטגנים את התפוחים 5 ד' מוסיפים סוכר חום וסוכר וניל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להשחמה קלה

מצננים

מוסיפים את האגוזים ומערבבים

מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים ומגלגלים לרולדה

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מברישים בביצה ושומשומים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה