מירי זורגר מציגה: בצק אחד – אלף מליות

    מירי זורגר No Comments on מירי זורגר מציגה: בצק אחד – אלף מליות
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    בצק אחד אלף מליות

     

    מצרכים לבצק

    4 כוסות קמח

    1 כוס שמן

    1 כוס מים

    1 כפית מלח

    2 כפית סוכר

    ציפוי

    ביצה מקושקשת

    שומשומים בצבעים

     

    מלית  פרגיות

    מצרכים

    6 פרגיות ללא עור

    3-4 בצלים חתוכים ל 4 ואז לפרוסות דקות

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    3 כפות פטרוזליה

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית פפריקה מעושנת

    אופן ההכנה

    מטגנים בצל עד להשחמה

    מוסיפים את הפרגיות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפרגיות משנות את צבען

    מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

    מצננים

    מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים ומגלגלים לרולדה

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

    מברישים בביצה ושומשומים

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

     

    מלית בשר טחון

    מצרכים

    500 גר' אנטריקות טחון

    3-4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    150 גר' צנוברים מטוגנים קלות

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית פפריקה מעושנת

    2 -3 שיני שום כתושות

    3-4 כפות פטרוזליה

    אופן ההכנה

    את בשר האנטיקות הטחון מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מחליף את צבעו

    מסיפים את שאר המצרכים מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

    מצננים

    מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים ומגלגלים לרולדה

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

    מברישים בביצה ושומשומים

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

     

    מלית ירקות ירוקים

    מצרכים

    2 כוסות אפונה קפואה מופשרת בטמפרטורת החדר

    2 כוסות שעועית ירוקה מופשרת

    2 כוסות ברוקולי מופשר

    3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    3 כפות רוטב פסטו

    200 גר' גבינה צהובה מגוררת

    אופן ההכנה

    מטגנים בצלים

    מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך כדי ערבוב

    מתבלים  ומצננים

    מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה מורחים פסטו ממלאים  מפזרים גבינה צהובה ומגלגלים לרולדה

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

    מברישים בביצה ושומשומים

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

     

    מלית פלפלים בצבעים

    מצרכים

    3 בצלים פרוסים מטוגנים עד להשחמה

    8 פלפלים בצבעים חתוכים לרצועות דקות מטוגנים עד להשחמה

    2 חצילים קלויים

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    200 גר' גבינת פטה מגוררת דק

    אופן ההכנה

    מערבבים את הפלפלים הבצלים והחציל מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

    מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים  מגרדים מעל את גבינת הפטה ומגלגלים לרולדה

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

    מברישים בביצה ושומשומים

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

     

    מלית תפו"א ופטריות

    מצרכים

    6 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה עם 4 כפות מיונז מלח ופלפל

    4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    2 סלסילות פטריות חתוכות ל4 מטוגנות עד להשחמה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    מערבבים את המצרכים מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

    מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים ומגלגלים לרולדה

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

    מברישים בביצה ושומשומים

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

     

    מלית תפוחים ואגוזים

    מצרכים

    10 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות

    200 גר' פקאן קצוף

    5 כפות סוכר חום

    1/3 כוס שמן

    2 כפיות סוכר וניל

    אופן ההכנה

    מחממים שמן במחבת מטגנים את התפוחים 5 ד' מוסיפים סוכר חום וסוכר וניל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להשחמה קלה

    מצננים

    מוסיפים את האגוזים ומערבבים

    מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים ומגלגלים לרולדה

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

    מברישים בביצה ושומשומים

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

     



    0 תגובות