למביאסי מבשל: עוף באטה, צ'יפס בטטה ועוד

    יונחן למביאסי No Comments on למביאסי מבשל: עוף באטה, צ'יפס בטטה ועוד
    8:19
    25.04.24
    קובי פינקלר No Comments on צה"ל תקף בלבנון; הקבינט ידון בכניסה לרפיח | מתעדכן

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    צ'יפס בטטות במלח וחומץ

    4 מנות
    רכיבים:
    2-3 בטטות פרוסות דק דק
    1/3 כוס חומץ חום
    3 כפיות מלח גס

    אופן ההכנה:
    1. לשטות את הבטטות היטב וליבשם
    2. לחתוך לפרוסות דקות מאד
    3. להכניס את הפלחים לשקית עם החומץ החום ותת לבטטות לספוג את החומץ כ15 דקות
    4. להניח את הבטטות הפרסות במרווחים שווים על תבנית ולרסס עם תרסיס שמן
    5. לאפות את הבטטות לכ 15 דקות לכל צד
    6. לאחר האפיה לפזר מלח גם עליהם.

    בקר וברוקלי מוקפץ

    4 מנות
    רכיבים:
    שלוש כפות קורנפלור
    חצי כוס מים
    2 כפות מים מחולקות
    1/2 כפית א.שום
    500ג סטיק חתוך לפרוסות
    2 כפות שמן קנולה
    4 כוסות ברוקולי
    בצל אחד חתוך לקוביות
    1/3 כוס רותב סויה
    2 כפות סוכר חום
    כפית אחת זנגוויל כתוש
    2 כוסות אורז מבושל

    אופן ההכנה:
    1. בקערה לערבב 2 כפות של קורנפלות, 2 כפות מים והזנגוויל הכתוש
    2. לערבב לתוכם את הסטיק החתוך
    3. לחמם ווק על חום גבוהה עם כף אחת של שמן ולהקפיץ בתוכו את חתיכות הבשר עד להשחמה
    4. להוסיף את הברוקולי והבצל עם עוד 2 כפות שמן ולבשל הכל 4-5 דקות נוספות
    5. לערבב יחד בקערה את הרוטב סויה זנגוויל והסוכר החום עם כפית אחת של קורנפלור ומעט מים
    6. לשים את הרוטב לתוך מחבת ולהוסיף לתוכו את חתיכות הבשר ובשל עוד 2 דקות ולהגיש על מצה של אורז או לחוךפחן טורטיה טריה

    עוף ברוטב שום לימון

    רכיבים:
    עוף חתוך ל 6
    2-3 שיני שום כתוש
    4 כפות שמן זית
    2 כפות פטרוזילה חתוכה
    3 כפות מיץ לימון טרי

    אופן ההכנה:
    1. לשים את כל המרכיבים בשקית ניילון ולנער היטב.
    2. לרוקן את התכולה לתבנית ולאפות בחום של 200 מעלות למשך 45 דקות

    עוף "סאטה"

    רכיבים
    עוף מחולק ל6 חתיכות
    2 כפות שמן קנולה
    כף אחת רוטבה סויה
    3 כפות חמאת בוטנים
    3 כפות קטשופ

    אופן ההכנה:
    1. לשים את כל המרכיבים בשקית ניילון ולנער היטב.
    2. לרוקן את התכולה לתבנית ולאפות בחום של 200 מעלות למשך 45 דקות
    עוף פיצוץ
    4 מנות
    רכיבים:
    ¼ כוס שמן קנולה
    4 חזי עוף בלי עצם
    מלח ופלפל
    כוס אחת קורנפלור
    2 ביצים טרופות

    רוטב
    1/3 כוס רוצב צילי מתוק
    1/2 כוסות חום
    כף אחת מים
    2 כפיות חומץ תפוחי עץ
    ½ כפית מלח
    ¼ כפית אבקת צילי

    אופן ההכנה:
    לחמם מראש את התנור לחום של כ 180 מעלות
    לחתוך את חזה העוף לקוביות גדולות
    בקערות נפרדות להכין קורנפלור ובשניה ביצים טרופות ויש לטבול את חתיכות העוף תחילה באמילן ולאחר מכן בביצים הטרופות.
    יש לחמם את שמן הקנולה ולתגן בתוכו את חתיכות העוף עד להשחמה לחום זהוב
    להניחם בתבנית ובקעה נפרדת להרבב רוטב צילי מתוק, סוכר חום, חומץ, מים, מלח, ואבקת צילי.
    את רוטב שנוצר יש למזוג מעל חתיכות העוף ולאפות בתנות לכ 30 דקות ולערבב מדי פעם.

    שיבולת שועל בתנור

    4 מנות
    רכיבים
    3כוסות שיבולת שועל
    1.5 כוסות של סוכר חום
    5.5 כוסות של חלב
    0.5 כוס חמאת בוטנים
    3 ביצים
    1כוס צימוקים
    כוס שבבי שוקולד

    אופן ההכנה:
    1. יש להרבב יחד את השיבות שועל, סוכר, חלב, חמאת בוטנים והביצים
    2. לבשל על אש בינונית עד שהרוטב יתעבה בשמך בערך 20 דקות
    3. לבחוש פנימה את הצימוקים
    4. למזוג לתוך טבניות של 9*13 אינצ' ולפזר מעל את שביבי השוקולד
    5. לאפות בחום של 200 מעלות במשך חצי שעה או עד שהשיבולת שועל מתייצבת
    6. להגיש חם עם חלב וסוכר מפוזר מעליו



    0 תגובות