460-zorger

סלט ארטישוק

מאת: מירי זורגר, מתוך התכנית ניחוחות שבת.

מצרכים:

2 שקיות תחתיות ארטישוק קפואות
1/3 כוס שמן זית
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לרוטב:
1 בצל שאלוט קצוץ
מיץ מחצי לימון
1 כף חרדל דיזון
1/2 כוס חומץ
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
3 כפות בזיליקום קצוץ
בערך 1 כוס שמן זית

לתוספת לסלט:
1 גמבה בתחמיץ קצוצה דק
1 בצל סגול קצוץ
3-4 כפות פטרוזליה קצוצה
1 כוס צלפים
פתיתי פלפל אדום מתוק מיובש

אופן ההכנה:

את לבבות הארטישוק מתבלים ושמים בתבנית אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואופים 20 ד'.

הכנת הרוטב:
את כל המצרכים מלבד השמן מעבירים למעבד מזון ונותנים כמה פולסים.
מפעילים שוב ומוזגים את השמן לאט לאט.
טועמים ומתקנים תיבול.
שופכים את הרוטב על הארטישוק ומערבבים.
מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים.
מגישים מיד.