- רדיו קול חי - -

גביניות / חנה

חומרים לבצק:
• 5 ורבע כוסות קמח
• 1.5 כפות שמרים יבשים
• כפית מלח
• חצי כוס סוכר
• כוס חלב פושר
• 2 ביצים
• 2 חלבונים (או ביצה נוספת)
• 150 גרם חמאה רכה
• כף גדושה אבקת פודינג וניל עלית
חומרים למלית:
• 750 גרם גבינה לבנה מסוננת כשעה
• חבילת פודינג וניל של עלית
• 2 חלמונים
• 1/4 כוס סוכר
• 2 כפות מיץ לימון טרי
• גרידה מלימון אחד גדול
חומרים לסירופ:
• כוס סוכר
• כוס מים

אופן ההכנה:
• מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את החומרים הרטובים ולשים 10 דקות.
• מכסים ומתפיחים כשעה בחוץ או לילה במקרר.
• מערבבים את כל חומרי המלית.
• מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
• מרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעלה דק.
• חותכים לריבועים בגודל 5 ס"מ.
• מניחים כפית מלית במרכז הריבוע.
• תופסים שני קצוות מנוגדים של הריבוע ומחברים אחד מתחת לשני.
• צובטים היטב את מקום החיבור על מנת שלא יפתח באפיה.
• מתפיחים את הגביניות כחצי שעה ואופים בתנור מחומם מראש בחום של 180 מעלות.
• בזמן האפייה מכינים סירופ: מביאים את כל חומר הסירופ לרתיחה ומבשלם כ5 דקות.
• מברישים את הגביניות בסירופ מיד אחרי ההוצאה מן התנור.