- רדיו קול חי - -

עוגת גבינה וחלווה / אורלי

חומרים לשכבת הפירורים:
• 200 גרם ביסקוויטים שבורים דק דק
• 100 גר' חמאה
• 50 גר' חלבה
החומרים לשכבת הגבינה:
• 225 גר' גבינת שמנת
• 500 גר' גבינה לבנה
• 1/2 שקית פודינג וניל עלית
• 1 כוס סוכר
• 4 ביצים
• 100 גר' חלבה מפוררת
• 2 גביעים שמנת חמוצה
החומרים לציפוי:
• 100 גר' שוקולד לבן
• 100 גר' חלבה מפוררת
• קופסת שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה:
• מתחילים עם הציפוי: מכניסים לסיר חצי מכמות השמנת המתוקה לחמם ולא להרתיח
• מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את החלבה והשוקולד הלבן, מכניסים למקרר למשך 4 שעות.
• לשכבת הפירורים ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם שברי הפתי בר והחלבה לתערובת אחידה
• מהדקים לתחתית התבנית ומכניסים למקפיא למשך עשר דקות.
• לשכבת הגבינה מערבבים את הסוכר, הגבינות והשמנת החמוצה. טורפים קלות את הביצים
• מקפלים לתערובת הגבינות, מוסיפים את החלבה בתנועות קיפול.
• מוציאים את בסיס העוגה מהמקפיא ומוזגים מעליו את הגבינות.
• מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות למשך שעה ורבע, מוציאים ומחכים שיתקרר.
• מוציאים את הציפוי ששמרנו במקרר ומוסיפים את השמנת שנותרה,
• מקציפים במהירות גבוהה.
• מזלפים על כל העוגה "נשיקות" קצפת.
• מעטרים בפרורי חלבה.