- רדיו קול חי - -

כדור הפתעה / הודיה

חומרים:
• תבנית סיליקון בצורת חצי כדור
• 300 גרם שוקולד מריר פרה עלית
• ריבת חלב
חומרים למוס שוקולד חלב:
• 1 שמנת מתוקה להקצפה
• 2 כפות סוכר
• 2 כפות חלב
• חצי חבילת פודינג וניל של עלית
• שוקולד פרה חלב עם אגוזים של עלית
חומרים למוס שוקולד לבן:
• 1 שמנת מתוקה להקצפה
• 2 כפות סוכר
• 2 כפות חלב
• חצי חבילת פודינג וניל של עלית
• שוקולד פרה לבן של עלית
חומרים לקישוט הכדור:
• שבלונות בצורת פרחים וכד
• 50 גרם שוקולד מריר
• אבקת זהב למאכל

אופן ההכנה:
• בתבנית הסיליקון מורחים שוקולד מריר מומס בעזרת מכחול על דפנות השקעים בשכבה עבה בכדי שלא ישבר בחילוץ
• שמים בהקפאה להתקשות.
• מכינים את המוסים בשתי קערות נפרדות
• מקציפים את השמנת והסוכר לקצף יציב מוסיפים חלב פודינג ואת השוקולד המומס
• כשחצאי העיגולים מתקשים היטב מחלצים מהתבנית וממלאים חצי אחד במוס הלבן ואת החצי השני במוס החום.
• בעזרת כפית מניחים מעט ריבת חלב מעל אחד החצאים ומחברים אותם לכדור שלם.
• לקישוט הכדור ממלאים את השבלונות בשוקולד מריר מומס ומקפיאים
• כשהתקשה מחצים ומורחים מעל אבקת זהב למאכל
• מקשטים את הכדור ע"י הדבקת הפרחים עם מעט שוקולד מומס.