- רדיו קול חי - -

מירי זורגר אופה: שושני שמרים ופסטו

מתכון חדש ומיוחד לכבוד חג השבועות של מירי זורגר ובאדיבות שמרית.

כך תכיני שושני שמרים ופסטו שלא ישכחו.

מצרכים
1 ק"ג קמח
1 קובית שמרים
1 כפית גדושה מלח
4 כפות סוכר
200 גר' חמאה רכה
2 ביצים
למלית
2 כוסות רוטב פסטו
200 גר' גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה
את המלח יש לשים בתחתית הקערה ומעליו את הקמח (על מנת ליצור הפרדה בין השמרים למלח)
את קוביית השמרים יש לפורר לתוך הקמח (אין צורך להמיס)
להוסיף בהדרגה את שאר הרכבים כשהחמאה אחרונה
לערבל בין 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש

הרכבת המנה
חלקי את הבצק ל 4 ורדדי לעלה צר וארוך
מרחי בפסטו ופזרי גבינה צהובה
גלגלי לרולדה
חתכי לחתיכות בגובה תבנית שקעים
העבירי אל תבניות השקעים והניחי להתפחה כ 10 ד'
הברישי בביצה ופזרי שומשומים
אפי בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות
אפי עד להשחמה