מירי זורגר מבשלת: אפעל קוגל, פרגית מוקפצת, צלי עוף עם נוקערלעך ועוד

    מירי זורגר No Comments on מירי זורגר מבשלת: אפעל קוגל, פרגית מוקפצת, צלי עוף עם נוקערלעך ועוד
    0:01
    26.04.24
    הרב אייל אונגר No Comments on ניצול החיים – ההכנה הטובה למתן תורה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    אעפל קוגל סבתא זורגר

    מצרכים

    2 כוסות קמח אוסם

    6 ביצים

    1 1/2 כוסות סוכר

    מעט קינמון

    חצי כוס שמן

    7 תפוחי גרנד קלופים ופרוסים

    אופן ההכנה

    מערבבים את מצרכי הבלילה שופכים על התפוחים הפרוסים

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות עד להשחמה

     

    נתחוני פרגית מוקפצת בבצלים

    מצרכים

    6 פרגיות

    4 בצלים פרוסים

    4 שיני שום פרוסות

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1/2 כפית כמון

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית פפריקה מעושנת

    אופן ההכנה

    את הפרגיות יש להמליח ולפלפל ולטגן משני הצדדים בשמן

    באותה מחבת יש לטגן את הבצל הפרוס עד להשחמה להוסיף את שיני השום ולטגן 2 ד נוספות

    את הפרגית שטיגנו יש לחלק ל 4 ולהוסיף אל המחבת

    לתבל ולערבב

    להמשיך לטגן עוד כ 5 ד'

    להסיר מהאש ולהגיש

     

    מכסה הצלע במלית מעושנת

    מצרכים

    1 נתח חזה בקר  עם כיס לכל האורך

    למרינדת ההשריה

    6 שיני שום כתושות

    1/3 כוס שמן זית

    1 כוס יין אדום

    1/3 כוס רוטב סויה

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    3 כפות פפריקה מתוקה

    למלית

    200 גר' פסטראמה שווארמה חתוך לקוביות קטנות

    1 סלסלת פטריות חתוכות ל 4

    2 בצלים קצוצים דק

    1 כוס פירורי לחם

    1 כוס פיסטוקים קלופים קלויים

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    לאפיה

    2 ראשי שום

    3 בצלים פרוסים

    אופן ההכנה

    ראשית מכינים את מרינדת ההשריה

    מערבבים את מצרכי מרינדה מצפים את הנתח ומשרים אותו ללילה כשהוא טבול במרינדה

    מדי כמה שעות מחליפים צד

    הכנת המלית

    מטגנים את קוביות הפסטראמה עד להשחמה ומעבירים לקערה

    באותה המחבת מטגנים את הפטריות כשהן חתוכות ל 4 עד להשחמה ומעבירים לקערה עם הפסטראמה

    באותה מחבת מטגנים את הבצל עד להשחמה ומעבירים גם אל הקערה

    מוסיפים את שאר המצרכים מערבבים היטב וטועמים

    מתקנים תיבול

    מוצאים את נתח הבשר וממלאים במלית סוגרים ע"י תפירה של הפתח

    מפזרים שיני שום ובצל פרוס

    מעל מניחים את הנתח הממולא

    את המרינדה שנשארה שופכים לתוך תבנית כבידה

    אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואופים כ 3 שעות

    מצננים ופורסים

    מגישים עם הרוטב  שנוצר בתבנית

     

    צלי עוף  עם נוקערלעך

    מצרכים

    6 יח כרעיים עוף  חלוט ונקי

    4 בצלים פרוסים

    4-5 שיני שום

    פפריקה מתוקה

    פפריקה מעושנת

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    תבלין לשקשוקה

    לנוקרלעך

    2 כוסות קמח

    2 ביצים

    1/3 כוס שמן

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    כ 3/4 כוס מים

    אופן ההכנה

    את מנות העוף יש להמליח ולפלפל ולטגן בשמן מכל הצדדים

    באותו הסיר לטגן את הבצלים ושיני השום עד להשחמה קלה להוסיף את המנות של העוף ולתבל

    לכסות במים ולבשל כשעתים

    הכנת הנוקערלעך

    את מצרכי הבצק יש לערבב לבצק רך ונוזלי

    בסיר של 3 ליטר למלא ל 3/4 ולשים כפית מלח ולהביא לרתיחה

    עם מכשיר מיוחד יש להעביר פתיתי בצק בגודל הרצוי ולבשל עד שצפים

    להוציא למסננת ולשטוף

    להעביר לכלי ולהכין את כל הבצק כשהצילי מוכן יש להוסיף את הנוקערלעך לערבב ולהביא לרתיחה נוספת ולהגיש מיד

     

    רולדת עוף במלית בקר

    מצרכים

    1 חזה עוף מדוקק

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    למלית

    300 גר' בקר טחון

    2 בצלים קצוצים  מטוגנים עד להשחמה

    1/2 כוס פיסטוק

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    הכנת המלית ערבבי את המצרכים והניחי בצד לחצי שעה

    דקקי את השניצלים והניחי מעל ניילון נצמד מרופד בנייר כסף

    זלפי במרכז את המלית וגלגלי את הרולדה עם הנייר  הנצמד

    הדקי בצדדים

    בשלי בסיר עם מים כשעה

    צנני

    לפני ההגשה טגני קלות

    קררי פרסי והגישי קר

     



    0 תגובות