חמץ לאחר הפסח: למביאסי אופה לחם בגט צרפתי, לחם בדלעת וגריסני

    יוחנן למביאסי 5 Comment on חמץ לאחר הפסח: למביאסי אופה לחם בגט צרפתי, לחם בדלעת וגריסני
    19:36
    25.04.24
    פנחס בן זיו No Comments on הקבינט אישר: מחבלי הנוח'בה יזכו לביקורים בבתי הכלא

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    בגט צרפתי עם בזיליקום וצנוברים

    מרכיבים
    600 גרם קמח לבן
    מ"ל מים 450
    7 גרם שמרים טריים "שמרית"
    3/4 כף מלח (14 גרם)
    60גרם צנוברים
    חופן עלי בזיליקום טריים

    אופן ההכנה

    מערבבים את כל החומרים למעט המלח, לשים במיקסר וו לישה כשלוש דקות.

    מוסיפים מלח וממשיכים בלישה במהירות בינונית ארבע דקות נוספות.

    מניחים לבצק לתפוח כשעה. מקפלים אותו ומעבירים למקרר ל-12 שעות.

    מחלקים את הבצק ליחידות בגודל הרצוי. אופים 18 דקות בתנור אבן שחומם מראש ל-240 מעלות.

    ל-50 גריסיני

    מרכיבים
    350 גרם קמח
    כפית מלח
    כפית פלפל שאטה יבש גרוס
    5 גרם שמרים (כפית גדושה)
    170-180 מ"ל מים פושרים
    רבע כוס שמן קנולה
    תרסיס שמן זית

    אופן ההכנה
    שמים החומרים היבשים במעבד מזון (ניתן לערבב ידנית) ומערבלים.

    מוסיפים בהדרגה את המים ולאחר מכן את השמן.

    כשהבצק מתאחד מעבירים למשטח מקומח ולשים כ- 3 דקות. מניחים בקערה מקומחת ומכסים בניילון או מגבת, מתפיחים במקום חמים למשך כשעה.

    מחלקים ל- 3 כדורים ומגלגלים כל כדור לנחש ארוך. מחלקים ליחידות באורך כ- 8 ס"מ. מסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט משומן קלות בתרסיס שמן זית.

    אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 15 דקות (עד להזהבה יפה).

    מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לטמפרטורת חדר. מעבירים לקופסא אטומה הרמטית, מרופדת בנייר סופג, ניתן לאחסן בהקפאה.

    לחם דלעת צלוייה

    מרכיבים לככר לחם גדולה
    קג' קמח לחם
    קג' דלעת יפנית/ תאילנדית/ דלעת ערמונים
    שמן זית
    3 כפות סוכר חום או סילאן
    כף מלח גס
    30 גר' שמרים טריים
    3 כוכבי אניס כתושים
    5 תרמילי הל כתושים
    חצי כפית כורכום
    חצי ליטר מים קרים
    3 כפות שמן גרעיני דלעת/ שמן זית

    אופן ההכנה
    מנפים את הקמח ומפוררים פנימה את השמרים הטריים.

    צולים דלעת עם מעט שמן זית ומלח גס בתנור שחומם ראש לחום של 250 מעלות, כ- 40 דקות עד לריכוך מלא. מוציאים מהתנור ומצננים. מפרידים את בשר הדלעת מהקליפה.

    מפוררים את בשר הדלעת בתוך הקמח. מוסיפים הל, כוכבי אניס, כורכום וסוכר חום. מערבבים היטב ומוסיפים חצי ליטר של מים קרים.

    מוסיפים 3 כפות של שמן גרעיני דלעת. לשים 12-13 דקות עד שמתקבל בצק אחיד רך אבל לא דביק מדי.

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי.

    מפזרים קמח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים את הבצק על נייר האפייה המקומח ומועכים מעט. מפזרים מעט קמח מעל. מתפיחים עוד כשעה בטמפ' החדר ובמקביל מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.

    לאחר שתפח חורצים את הלחם עם סכין בתנועות גליות. אופים בתנור עם לחות בטמפ' 220 מעלות 35 דקות. אם אוהבים קרום עבה משאירים אותו ל-5 דקות נוספות בחום של 200-210 מעלות



    5 תגובות

    מיין תגובות
    1. 5

      בתאריך כ"ד בניסן בתוכנית שעה עם בשר היה מתכון של פיצה. ומתכון זה אינו מופיע באתר.
      אשמח לקבל את המתכון.

    2. 4

      גם אני חיפשתי את מתכון הפיצה והוא איננו… בבקשה תעלו אותו לטובת המאזינים..

    3. 3

      גם אני רציתי את מתכון הפיצה! תודה!

    4. 1

      באחת התוכניות נתתם מתכון של משקה חריף מבושל על בסיס יין עם פרות. לא מצאתי אותו. אשמח לקבל. תודה.