למביאסי מבשל לכם פסח • סופריטו, כתף וטארט לקינוח

    יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מבשל לכם פסח • סופריטו, כתף וטארט לקינוח
    12:03
    24.04.24
    אתר קול חי No Comments on התקדמות או תעתוע: "חמאס הגמיש את דרישותיו"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    סופריטו עוף עם ירקות כתומים וקינמון

    6-4 מנות | 3 שעות בישול

    1/4 כוס שמן
    1 עוף (½2-1 ק”ג) מפורק ל-8 חלקים
    800 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס”מ
    1 כף קינמון טחון
    מלח ופלפל שחור טחון טרי
    1-1/2 כוס מים רותחים
    5-4 גזרים חתוכים למקטעים באורך 2 ס”מ
    5-4 בטטות חתוכות לקוביות בגודל 4 ס”מ
    שמן לטיגון עמוק

    אופן ההכנה

    מחממים שמן בסיר גדול ושטוח (בעל מכסה הדוק). מוסיפים נתחי עוף ומשחימים היטב. מעבירים לצלחת.

    מוסיפים דלעת לסיר ומטגנים עד הזהבה.

    מחזירים את העוף לסיר ומסדרים בשכבה אחת עם הדלעת, כשהעור כלפי מטה. מתבלים בקינמון, מלח ופלפל ומוסיפים כ-1/2 כוס מים רותחים. מכסים ומעבירים ללהבה הכי נמוכה למשך שעתיים. מדי פעם אפשר לבדוק אם יש מספיק מים, ואם צריך מוסיפים עד חצי כוס מים רותחים.

    מחממים סיר נפרד עם שמן לטיגון עמוק. מטגנים בטטות בסבבים עד השחמה קלה, 10 דקות כל סבב. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים גם גזר להשחמה קלה ומוציאים לצלחת כנ”ל.

    מועכים מעט את הדלעת, מוסיפים את הבטטות והגזר לסיר ומערבבים אותם בזהירות, בלי שיאבדו את צורתם. מבשלים על הלהבה הכי נמוכה עוד שעה.

    מתקנים תיבול ומגישים חם.

    גיוונים:

    • מכינים בתנור – במקום להנמיך להבה מכניסים את העוף והדלעת לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות. ממשיכים לפי הנחיות המתכון. חשוב מאוד להקפיד על שימוש בסיר עם מכסה אטום היטב

    כתף טלה

    מרכיבים:
    1 כתף טלה, ללא עצם
    300 גרם בשר טלה טחון
    3 מצות
    1 כוס ציר עוף
    1/2 בצל, קצוץ
    4 עלי מרווה
    מלח
    פלפל שחור
    2 גזרים, חתוכים גס
    1 כרשה, פרוסה
    1 שורש סלרי, חתוך לקוביות
    1/2 חבילה פטרוזיליה, קצוצה
    1/4 בקבוק יין לבן
    4 ליטר ציר עוף

    אופן הכנה:
    1. שוברים את המצות ומשרים בכוס ציר עוף.
    2. מערבבים את בשר הטלה הטחון, הבצל הקצוץ, המרווה, המלח והפלפל ומוסיפים את המצות.
    3. ממלאים את הכתף בתערובת הבשר וקושרים סביב.
    4. ממליחים ומפלפלים את כתף הטלה מבחוץ, וסוגרים מכל הכיוונים בתבנית המתאימה לכיריים ולתנור על אש גבוהה, עד להשחמה.
    5. מוציאים את כתף הטלה מהתבנית ומוסיפים את הירקות. צולים מעט, מחזירים את הכתף ומוסיפים את היין הלבן וציר העוף.
    6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות למשך 4 שעות

    טארט שוקולד וקוקוס

    כוסות קוקוס טחון לא ממותק 2
    כוס סוכר 1/2
    2 חלבוני ביצה (בגודל
    כפית מלח 1/4
    למלית:

    גרם שוקולד מריר 150
    מ"ל (1/2 1 מכלי) שמנת מתוקה להקצפה 375
    כפות אבקת סוכר 3
    כפית תמצית וניל

    אופן ההכנה:
    . מחממים תנור לחום של 180 מעלות
    . מקציפים מעט את החלבונים בקערה, רק כדי לפתוח אותם מעט. מוסיפים לקערה את הקוקוס, הסוכר והמלח ומערבבים היטב עד שכל הקוקוס נרטב.

    משמנים היטב (היטב!) תבנית טארט מתפרקת בקוטר 24 ס"מ ושופכים לתוכה את הקוקוס. מהדקים לתחתית ולשוליים – יוצרים שוליים יחסית עבים ותחתית דקה ומהדקים טוב עם גב של כף או תחתית של כוס.

    אופים כ-20 דקות בתנור, עד שהקלתית מזהיבה. מצננים עד שהקלתית קרה לחלוטין.
    מכינים את המילוי: מביאים 3/4 כוס שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן. מניחים את קוביות השוקולד בקערה ויוצקים עליהם את השמנת החמה. מניחים בצד לדקה-שתיים וטורפים עד שמתקבלת תערובת שוקולדית אחידה. מניחים בצד להתקררות, כ-15 דקות

    טורפים את 3/4 כוס השמנת הנוספת לקצפת יציבה, יחד עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל.



    0 תגובות