למביאסי מפנק: לְשׁוֹנָן עם שום, כוסברה, לימון ומנגולד וועד דברים טובים

    יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מפנק: לְשׁוֹנָן עם שום, כוסברה, לימון ומנגולד וועד דברים טובים
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לְשׁוֹנָן עם שום, כוסברה, לימון ומנגולד

    המרכיבים:
    4 נתחי לְשׁוֹנָן נקיים מעצמות, במשקל 200 גרם כל אחד

    לרוטב:
    שמן זית
    10 שיני שום
    חבילת מנגולד, חתוכה לרצועות גסות
    גזר פרוס דק
    פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות
    תפוח אדמה, חתוך לקוביות
    רבע כפית כמון
    רבע כפית כורכום
    מלח
    חצי כוס מיץ לימון
    ליטר וחצי ציר דגים
    צרור עלי כוסברה, קצוצים

    אופן ההכנה:

    לדגים: מחממים מחבת עם שמן זית, צולים את הדגים מכל צד כ-2 דקות ומעבירים לתנור חם בחום של 200 מעלות כ-8 דקות.

    לרוטב: בסיר רחב מטגנים את שיני השום, המנגולד והגזר. מוסיפים את הפלפלים החריפים, תפוחי האדמה, התבלינים ומיץ הלימון.

    מוסיפים את ציר הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות.

    מניחים כל נתח דג במרכז צלחת, מוזגים מעל רוטב ומפזרים כוסברה

    עוף צעיר ממולא

    למילוי:
    300 גרם בשר בקר טחון
    כוס וחצי אורז
    רבע כוס פיסטוקים קלופים
    רבע כוס צנוברים
    3 משמשים מיובשים, קצוצים
    3 שזיפים מיובשים, קצוצים
    כפית קינמון
    כפית כמון
    2 כוסות מים
    מלח

    לציפוי העוף:
    רבע כוס שמן זית
    2 כפות דבש
    2 כפות פפריקה מתוקה
    4 כפות קטשופ

    אופן הכנה:

    צורבים את הבשר הטחון על מחבת תוך כדי פירוקו במזלג. מוסיפים את שאר חומרי המילוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. מניחים למילוי להתקרר.
    מניחים את העוף על משטח עבודה, ממלאים וסוגרים טוב. אפשר לתפור מעט ואפשר גם להדק בעזרת קיסמים.
    מניחים בתבנית אפייה, מערבבים את כל חומרי הציפוי ויוצקים על העוף.
    מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות כשעה. מסירים את נייר האלומיניום, מעלים את החום ל-190 מעלות וצולים עוד כחצי שעה.

    גלילות חצילים עם גבינה ברוטב עגבניות

    מרכיבים
    4 מנות (כ-16 גלילות)

    לגלילות
    3 חצילים בינוניים
    1 כוס קמח
    200 גרם גבינה בולגרית (רצוי של "המאירי")
    200 גרם לאבנה
    עלי בזיליקום מכמה גבעולים
    מלח
    פלפל שחור טחון

    לרוטב
    4 עגבניות
    1 בצל
    שמן זית
    2 כפיות תבלין קייג'ון או פפריקה מתוקה
    1 כפית סוכר
    1 כפית שטוחה חוואייג'
    מלח
    פלפל שחור גרוס
    16 שיני שום קלופות

    להגשה
    שמן זית
    חופן עלי בזיליקום קצוצים
    אופן ההכנה
    הגלילות
    פורסים את החצילים. מפזרים את הקמח בצלחת, טובלים בו את הפרוסות ומנערים עודפים.
    מחממים במחבת שמן ומטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים, עד שהן מזהיבות. מעבירים את הפרוסות לצלחת מרופדת במגבות נייר, לספיגת עודפי השמן, ומפזרים עליהן מעט מלח.
    מערבבים בקערה את הגבינה הבולגרית, הלאבנה, מלח ופלפל.
    מניחים על כל פרוסת חציל כפית גדושה של תערובת הגבינות. מניחים על התערובת עלה בזיליקום ומגלגלים בעדינות.

    הרוטב וההגשה
    חותכים את העגבניות לקוביות וקוצצים את הבצל.
    מחממים במחבת 2 כפות שמן ומטגנים את העגבניות והבצל על אש נמוכה, עד שהנוזלים מסמיכים וכמעט מתאדים. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומורידים מהאש.
    במחבת נפרדת מטגנים את השום במעט שמן זית על אש בינונית, עד שהשום מזהיב.
    מחלקים את הרוטב לצלחות ומניחים בכל צלחת 4 גלילות חצילים. מפזרים מעל את שיני השום, מטפטפים מעט שמן זית ומפזרים בזיליקום קצוץ.



    0 תגובות