תחרות פורים • חלות טעימות – מלי, ירושלים

    מלי No Comments on תחרות פורים • חלות טעימות – מלי, ירושלים
    15:21
    24.04.24
    פנחס בן זיו No Comments on תמונה ישנה עוררה סערה: האם סינוואר העז לצאת ממחבואו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    המתכון:
    1 ק"ג קמח
    1 קוביית "שמרית"
    3/4 כוס סוכר
    2- 1 וחצי כוסות מים פושרים
    1 כוס מי סודה
    1/2 כוס שמן
    1כף גדושה מלח

    להברשה: (לערבב יחד:)
    1 ביצה
    1 כף סוכר / 1/2 שקית סוכר וניל
    1 כף שמן
    1/2 כפית קפה נמס

    לזרייה:
    שומשום, שומשום שחור, קצח, זרעי פשתן, קמח תירס, גרעינים שונים וכדו'

    אופן ההכנה:
    במיקסר או ביד מערבבים קמח עם שמרים ומוסיפים בהדרגה סוכר, מים, שמן ומלח.
    משהים להתפחה.
    לאחר שתפח יוצרים כדורים ומניחים על השיש, מכסים בשקית ומתחילים לרדד כל כדור לעלה ומגלגלים ללחמנייה, ממשיכים לכסות ע"מ שיתפח עוד קצת, לאחר מכן לוקחים כמה לחמניות ומגלגלים אותן עוד לאורך הרצוי וקולין איתן חלות.
    מניחים בתבנית ומברישים אותן בתערובת הנ"ל: ביצה, סוכר, שמן וקפה. וזורין מעליהן כל סוג מהנ"ל שנראה לעין.
    לאחר שזוֹרים את השומשום או כל דבר אחר, מכסים את התבנית בשקית ניילון ומשאירים להתפחה נוספת, (ניתן לפזר גפרורים מעל השקית, העופרת מסייעת להתפחה מהירה) כשהגודל של החלות נראה לעניין, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד לקבלת הצבע החום.
    בהצלחה ובתאבון!
    DSC05541



    0 תגובות