תחרות פורים • פיצה כפרית ופוקצ'ת פסטו – לירז, ירושלים

    לירז No Comments on תחרות פורים • פיצה כפרית ופוקצ'ת פסטו – לירז, ירושלים
    17:47
    25.04.24
    פנחס בן זיו No Comments on ריקודי שמחה והודיה: בירושלים מתקשים לעכל את גודל הנס

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    להלן המתכון לבצק לפיצה צבעונית ומפנקת במיוחד , ולפוקצ'ת פסטו וגבינה מלוחה.

    מצרכים:
    1 ק"ג קמח מנופה
    2 כפות סוכר
    1 קוביית שמרית
    כף מלח
    1/4+ כוס שמן

    אופן ההכנה:
    יש לערבב את הקמח עם הסוכר בצורה אחידה. לפורר את קוביית השמרים לתוך הקמח ולערבב היטב. להוסיף את כף המלח ולערבב שנית. וכן להוסיף את השמן ו 600 מ"ל מים חמימים.
    ללוש היטב את הבצק למשך כעשר דקות עד לקבלת בצק נעים וגמיש. לטפטף כמה טיפות שמן מעל הבצק ולמרוח עם היד מעל . לאחר מכן לכסות ולהטפיח למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.( מומלץ אך לא הכרחי).
    ניתן להכין מהבצק : פיצות פוקצ'ות , לחם , לחמניות וכדו'.
    לקרוץ חתיכת בצק ולרדד עם מערוך , (ניתן לקמח מעט).

    הכנת רוטב לפיצה:
    4 עגבניות אדומות ובשלות קלופות
    כף מלאה רסק עגבניות
    אורגנו
    מלח
    פלפל שחור
    כפית סוכר
    כף שמן זית
    (לאוהבים ניתן להוסיף אבקת שום או שום גבישי).
    אופן ההכנה: לרסק את העגבניות למחית ולערבב עם שאר החומרים . לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך. למרוח את הרוטב על הבצק המרודד. לפזר גבינה מגורדת. ניתן להוסיף כל תוספת רצויה .כגון: פטריות טריות, גבינת חמד, גמבה בצבעים, תירס, טבעות פלפל חריף , עגבניות שרי , זיתים שחורים, ובצל סגול.
    לפזר אורגנו וזעתר מעל ולאפות בתנור שחומם מראש ב 200 מעלות . עד שהבצק אפוי היטב.

    ניתן להכין מאותו בצק פוקצ'ה מדהימה של פסטו , גבינה מלוחה , שרי ואגוזים.
    מכינים (או קונים) ממרח פסטו מחבילת בזילקום. (העלים בלבד). חופן אגוזי מלך או צנוברים. 1/4 כוס שמן זית , מלח ופלפל ושן שום אחת. מרסקים בבלנדר ידני .
    מורחים את הפסטו על הבצק המרודד , מוסיפים חתיכות גבינת חמד ועגבניות שרי מפזרים מעל שברי אגוזי מלך, ואופים בתנור מחומם ל200 מעלות.

    20150212_135435

    20150212_140804

    20150210_120319_resized

    20150210_120327_resized

    20150212_112708

    20150212_115158

    20150212_115440

    20150212_120702

    20150212_125745



    0 תגובות