- רדיו קול חי - -

תחרות פורים • מאפה שמרים ספירלה על שיפוד – אורה, ירוחם

החומרים:
3 וחצי כוסות קמח
1 ביצה
חצי חב' מרגרינה/חמאה
חצי קוביית שמרים –שמרית
3 כפות פודינג
1/3 כוס סוכר
גרידת לימון מלימון אחד
כוס מים חמימים
רבע כפית מלח

למילוי
ממרח נוגט
קרם פטיסייר
ממרח פרג
לקישוט
סוכר גבישי
סוכריות חומות

אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את הקמח והסוכר והשמרים, מוסיפים ביצה, גרידת לימון, פודינג, ומים. מתחילים ללוש במהירות נמוכה כולל המים. ברגע שמתגבש קצת בצק מוסיפים את המרגרינה כאשר היא חתוכה לקוביות קוביה אחר קוביה. ולבסוף המלח.

מניחים להתפחה פעמיים את הבצק, מרדדים למשטח מלבני. חותכים לרצועות .
מורחים את המילוי הרצוי. מגלגלים לרולדה. לוקחים שיפוד ומלפפים סביבו את הרולדה הדקה. מניחים להתפחה נוספת. לא לפני שמורחים ביצה וסוכר גבישי או סוכריות כהות. או שומשום.

לאחר חצי שעה של התפחה נוספת מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל25 דק בערך (רצוי לעקוב אחרי המאפה בתנור כיוון שהוא משתנה מתנור לתנור)

IMG_8802_resize [1]

IMG_1881 [2]

IMG_1882 [3]

IMG_1883 [4]

IMG_1885 [5]

IMG_1887 [6]

IMG_1888 [7]

IMG_1889 [8]

IMG_1890 [9]

IMG_1891 [10]

IMG_1892 [11]

IMG_1895 [12]

IMG_1898 [13]

IMG_1899 [14]

IMG_1900 [15]

IMG_1901 [16]

IMG_8792_resize [17]