תחרות פורים • מאפה שמרים ספירלה על שיפוד – אורה, ירוחם

    אורה No Comments on תחרות פורים • מאפה שמרים ספירלה על שיפוד – אורה, ירוחם
    10:26
    16.04.24
    קובי פינקלר No Comments on חזרה לפעילות עצימה ברצועה: צה"ל תוקף במחנות המרכז

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    החומרים:
    3 וחצי כוסות קמח
    1 ביצה
    חצי חב' מרגרינה/חמאה
    חצי קוביית שמרים –שמרית
    3 כפות פודינג
    1/3 כוס סוכר
    גרידת לימון מלימון אחד
    כוס מים חמימים
    רבע כפית מלח

    למילוי
    ממרח נוגט
    קרם פטיסייר
    ממרח פרג
    לקישוט
    סוכר גבישי
    סוכריות חומות

    אופן ההכנה:
    מכניסים לקערת המיקסר את הקמח והסוכר והשמרים, מוסיפים ביצה, גרידת לימון, פודינג, ומים. מתחילים ללוש במהירות נמוכה כולל המים. ברגע שמתגבש קצת בצק מוסיפים את המרגרינה כאשר היא חתוכה לקוביות קוביה אחר קוביה. ולבסוף המלח.

    מניחים להתפחה פעמיים את הבצק, מרדדים למשטח מלבני. חותכים לרצועות .
    מורחים את המילוי הרצוי. מגלגלים לרולדה. לוקחים שיפוד ומלפפים סביבו את הרולדה הדקה. מניחים להתפחה נוספת. לא לפני שמורחים ביצה וסוכר גבישי או סוכריות כהות. או שומשום.

    לאחר חצי שעה של התפחה נוספת מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל25 דק בערך (רצוי לעקוב אחרי המאפה בתנור כיוון שהוא משתנה מתנור לתנור)

    IMG_8802_resize

    IMG_1881

    IMG_1882

    IMG_1883

    IMG_1885

    IMG_1887

    IMG_1888

    IMG_1889

    IMG_1890

    IMG_1891

    IMG_1892

    IMG_1895

    IMG_1898

    IMG_1899

    IMG_1900

    IMG_1901

    IMG_8792_resize



    0 תגובות