המתכון הזוכה בתחרות פורים • "קופסאות" שמרים במלית ירקות צלויים ובשמל – חגית, ירושלים

    חגית 7 Comment on המתכון הזוכה בתחרות פורים • "קופסאות" שמרים במלית ירקות צלויים ובשמל – חגית, ירושלים
    12:16
    29.03.24
    קובי פינקלר No Comments on נעצרו מחבלים שהיו מעורבים בפיגועי ירי ומטענים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לבצק:
    1 ק"ג קמח
    כף גדושה מלח
    5 כפות סוכר
    1 קוביית שמרית
    1 שקית משפר אפיה
    1 ביצה
    3/4 כוס שמן
    3 כוסות מים חמימים
    אופן ההכנה:
    מניחים את המלח בתחתית הקערה ומעליו הקמח.
    מוסיפים: סוכר, שמרית, משפר אפיה וביצה ולשים בחלק המיועד להקצפה.
    מוסיפים בהדרגה את השמן והמים (שומרים מעט שמן לסוף)
    כשהמרכיבים מתאחדים לכדי בצק, מחליפים ל-וו הלישה וממשיכים ללוש במהירות גבוהה עוד כ 5 דק'.
    שופכים את יתרת השמן ע"מ שיעטוף את הבצק.
    יוצרים כדור מהבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.
    על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל24 חלקים, יוצרים כדורים חלקים ומניחים כל כדור בתבנית סיליקון בעלת שקעים בצורת רינג או בתוך רינגים משומנים קלות.
    מתפיחים עוד כ20 דקות, אופים עד להשחמה, מוציאים בזהירות את קופסאות הבצק ומקררים על רשת כשהן מכוסות במגבת.
    לאחר הקירור יוצרים מכסה ע"י חיתוך ראש הלחמניה (להשאיר מחובר בקצה)
    בעזרת סכין חדה חותכים את תוך הלחמניה בצמוד לדפנות, כך שתיווצר קופסא הניתנת למילוי.
    ממיסים 100 גר' חמאה ומוסיפים 3 שיני שום כתוש וקוביית בזיליקום (קפוא, מופשר)
    ומורחים את פנים הקופסאות.

    רוטב בשמל:
    20 גר' חמאה
    3 כפות קמח
    1 מיכל שמנת לבישול
    מלח, פלפל שחור גרוס טרי
    גבינת פרמז'ן לפיזור
    אופן הכנת הרוטב:
    ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב כדקה.
    מסירים מהאש ומוסיפים בהדרגה את השמנת תוך כדי ערבוב רצוף.
    מחזירים לאש וממשיכים לבשל תוך בחישה עד שהרוטב מסמיך ומבעבע, מסירים מהאש טמטבלים.
    למילוי:
    1 חציל גדול חתוך לקוביות ס"מ* ס"מ
    1/2 סלסילת עגבניות שרי חתוכות לרבעים
    1 סלסילת פטריות שמפניות מקולפות, חצויות
    חופן עלי בזיליקם טרי- קצוצים
    400 גר' גבינה צפתית חתוכה לקוביות קטנות
    מעט שמן זית להברשת הירקות
    מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי.
    מסדרים בתבנית את הירקות, משמנים, מטבלים וצולים כ15 דק' בתנור שחומם מראש ל220 מעלות
    מפזרים את עלי הבזיליקום ומוציאים מהתנור.
    מסדרים בקעריות הלחם את הירקות וביניהם קוביות הגבינה.
    יוצקים כף מרוטב הבשמל ומפזרים גבינת פרמז'ן.
    לגרסה פרווה: הקופסאות מעולות גם בגירסה הזו.
    ממירים את קוביות הגבינה בקוביות סלומון מטוגנות בשמן עמוק
    מורחים את פנים הלחמניות בממרח פסטו ומוותרים על הרוטב.

    P1070120

    P1070005

    P1070013

    P1070015

    P1070019

    P1070039

    P1070046

    P1070066

    P1070091

    P1070068



    7 תגובות

    מיין תגובות
    1. 6

      נראה קטלני….כל הכבוד!!! מזמינים אותך לגיברלטר

    2. 1

      בחירה מוצלחת לזוכה המנצחת!
      על אף שהשתתפתי בתחרות ושלחתי מתכון מוצלח במיוחד (וגם נראה לא רע),
      בכל אופן, כשראיתי את המתכון והתמונות של הלחמניות המדהימות – ידעתי שזה זה!
      "מכל מלמדי השכלתי" ואני בדרך לביצוע בעז"ה.
      המון הצלחה בהמשך!