אסאדו דובדבנים, פאי פיצוחים ודברים טובים לט"ו בשבט • מירי זורגר עם ניחוחות שבת

    מירי זורגר No Comments on אסאדו דובדבנים, פאי פיצוחים ודברים טובים לט"ו בשבט • מירי זורגר עם ניחוחות שבת
    9:52
    29.03.24
    הרב אהרן לוי No Comments on מלכודת גיוס החרדים \\ פרשת צו עם הרב אהרן לוי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פרגיות ממולאות בפיצוחים

    מצרכים

    12 פרגיות כרעיים של עוף ללא עצמות

    למלית

    50 גר' גרעיני חמנייה קלופים

    50 גר' צנוברים

    50 גר' גרעיני דלעת קלופים

    50 גר' חצאי שקדים קלופים

    50 גר' צימוקים

    50 גר' חמוציות

    2 בצלים קצוצים

    1 כוס בורגול מושרה במים חמים כשעה

    1/3 כוס שמן לטיגון הבצל והפיצוחים

    למרינדה

    2 שיני שום כתושות

    1 כף פפריקה מתוקה

    1 כף פפריקה מעושנת

    1 כפית אבקת מרק בטעם בצל

    3 כפות סילאן

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית מלח

    1/2 כוס שמן

    1/2 כוס מים

    אופן ההכנה

    חממי משמן במחבת וטגני את הבצל עד לשקיפות הוסיפי את הפיצוחים עם הצימוקים והחמוציות וטגני עד להשחמה קלה של הפיצוחים

    הסירי מהאש והוסיפי את הבורגול המושרה ללא המים

    תבלי טעמי ותקני תיבול

    מלאי את הפרגיות סיגרי והדקי עם קיסמים והניחי בתבנית

    הכיני כך את כל הפרגיות צופפי אותם בתבנית בגודל המתאים

    הכנת המרינדה

    ערבבי את המצרכים טעמי ותקני תיבול

    מרחי בנדיבות את המרינדה על הפרגיות

    כסי בניר כסף אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 90 ד'

    הסירי את הכיסוי ואפי 10 ד' נוספות

    הגישי חם

    המנה מעולה בהקפאה לפני ואחרי האפיה

     

    סלמון בתפוזים

    מצרכים

    6 פילטים של דג סלמון ללא עור ועצמות

    למרינדה

    1 כוס מיץ תפוזים

    1/2 כוס סילאן

    2 שיני שום כתושות

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס

    1/2 כוס שומשום

    אופן ההכנה

    ערבבי את מצרכי המרינדה שפכי על הדג

    אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 15 ד'

     

    אסדו דובדבנים

    מצרכים

    1 ק"ג שרשרת אסדו

    3 בצלים פרוסים

    5-6 שיני שום

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    1 כף פפריקה מתוקה

    1 כף פפריקה מעושנת

    3 כפות סילאן

    300 גר' דובדבנים קפואים

    אופן ההכנה

    מטגנים את חלקי האסדו מתובל במלח פלפל לסגירה

    מטגנים את הבצלים והשום מוסיפים את הסילאן והתבלינים ומערבבים היטב

    מוסיפים את הדובדבנים הקפואים ומערבבים

    מניחים את הנתחים המטוגנים ומערבבים

    מקפיאים עם כל הרוטב והתוספות

     

    מבשלים שעה נוספת

    טועמים ומתקנים תיבול

     

    תפו"א מוקפץ בירקות

    מצרכים

    6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

    2 גזרים קלופים פרוסים דק

    2 פלפל אדום מנוקה מגרעינים חתוך לקוביות קטנות

    1/3 כוס שמן

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    להגשה 3 כפות פטרוזליה קצוצה

    אופן ההכנה

    טגני קלות את הגזר והגמבה עד לקבלת שמן כתום כ 10 ד'

    הוסיפי את תפוחי האדמה וערבבי

    תבלי וערבבי שוב

    כסי ובשלי על אש נמוכה כ 20 ד או עד שתפוחי האדמה רכים

    לפני ההגשה פזרי פטרוזליה קצוצה

     

    פאי פיצוחים

    מצרכים

    לבצק

    300 גר' קמח

    200 גר' חמאה

    100 גר' אבקת סוכר

    1 ביצה

    למלית

    100 גר' דבש

    100 גר' סוכר

    100 גר' מרגרינה

    3 כוסות פיצוחים ואגוזים

    אופן ההכנה

    מכינים בצק מהמצרכים הנל ומניחים למנוחה לחצי שעה במקרר

    הכנת המלית

    בסיר שמים סוכר דבש ומרגרינה ומביאים לרתיחה

    מוסיפים את הפירות והאגוזים ומערבבים לכיסוי מושלם

    הרכבת המנה

    מרדדים את הבצק  ומרפדים תבנית בקוטר 22

    אופים אפיה עוורת עד להשחמה

    מעבירים את מסת הפיצוחים  אל התבנית המרופדת ואופים עוד 10 ד' נוספות

    מגישים חמים

     

    סלט בורגול ופיצוחים

    מצרכים

    1 פלפל בהיר חתוך לקוביות

    1 פלפל צהוב חתוך לקוביות

    1 מלפפון חמוץ חתוך לקוביות

    • גבעולי בצל ירוק קצוץ
    • 200 גר' דלעת חתוכה לקוביות קטנות ומוקפצות

    2 בטטות חתוכות לקוביות מוקפצות

    1 בצל שאלוט קצוץ דק

    3כוסות פטרוזיליה קצוצה

    2 כוסות  בורגול מושרה במים  כשעה

    מיץ  מחצי לימון

    1/3 כוס שמן זית

    מלח פלפל שחור  גרוס טרי

    להגשה

     

    תערובת פיצוחים

     

    3 כפות שמן

    גרעיני חמנייה

    גרעיני דלעת

    שומשומים בצבעים

    צנוברים

    חמוציות

    צימוקים בהירים

    שקדים קלופים

     

    אופן ההכנה

    בקערה שמים את כל המרכיבים מלבד התבלינים

    את התבלינים הלימון והשמן שמים מלמעלה ומערבבים

    מניחים לשעה לספיגת טעמים

    להגשה מערבבים את הפיצוחים ומטגנים קלות במחבת עד להשחמה קלה

    לפני ההגשה מפזרים את תערובת הפיצוחים ומגישים

     

     

    סלט חסה עם תוספת של פירות יבשים

    מצרכים

    1 שקית  תערובת עלים  ביבי

    1 סלסלה תותים חתוכה לרבעים

    2 גזרים חתוכים לסרטים עם מקלף

    1 כוס כרוב סגול פרוס דק

    1 כוס תערובת פירות יבשים קצוצים

    לרוטב

    1/3 כוס חומץ בלסמי או רוטב סויה

    1/3 כוס שמן

    1/3 כוס דבש

    מיץ מלימון אחד

    1 שן שום כתושה

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    4 כפות שומשום מטוגן קלות

    אופן ההכנה

    הניחי בקערה את הירקות ומעל את הפירות היבשים

    את מצרכי הרוטב ערבבי היטב

    שפכי את הרוטב מעל הסלט ערבבי בעדינות

    חלכי לכוסות שקופות והגישי מיד

    להכנה מוקדמת הכיני את הסלט בנפרד והרוטב בנפרד וערבבי לפני ההגשה



    0 תגובות