מעבר לאתר המותאם

מרק צלול, סלמון אפוי ועוד מעדנים לסעודה מיוחדת • מירי זורגר עם ניחוחות שבת

מירי זורגר 1 Comment on מרק צלול, סלמון אפוי ועוד מעדנים לסעודה מיוחדת • מירי זורגר עם ניחוחות שבת

סלמון אפוי בציפוי מענין

מצרכים

6 מנות סלמון פילה ללא עור ועצמות

לציפוי

1 כוס שקדי מרק

1 כוס פטרוזליה קצוצה

3 שיני שום

1 כוס שמן זית

1 כף אבקת מרק בטעם בצל

3 כפות רוטב סויה

1/2 כפית מלח

פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

במעבד מזון מערבבים למחית אחידה את מצרכי הציפוי

מורחים את מנות הסלמון בנדיבות בממרח והציפוי ומסדרים בתבנית מרופדת בניר אפיה.

שמים במקרר לשעה.

20 ד' לפני ההגשה מחממים תנור ל 230 מעלות ל10 ד'

מכניסים את התבנית עם הדגים לאפיה של 20 ד' בלבד

מגישים חם

 

 

מרק עוף צלול

מצרכים

1 1/2 ק"ג עצמות עוף

3 גזרים

2 קולרבי

4-5 מקלות סלרי

1 שורש פטרוזליה

1 שורש סלרי

1 פלפל ירוק בהיר

1 בצל סגול

1 ראש שום קלוף

2 קרישה החלק הלבן

2 קישואים

230 גר' דלעת

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

3-4 עלי דפנה

אופן ההכנה

בסיר בגודל המתאים כ 5-6 ליטר מניחים את העצמות בשקית בד ומביאים לרתיחה

מנקים את המים מליכלוך עד שכמעט נקי

מוסיפים את הירקות מתבלים ומבשלים מכוסה על אש נמוכה בביעבוע עדין כ 3 שעות

מגישים עם קניידלעך ופטרוזיליה קצוצה

 

קרעפלעך בשר

מצרכים לבצק

2 כוסות מים

100 גר' מרגרינה

1 כפית מלח

4 כוסות קמח

4 חלמונים

מלית

300 גר' חזה עוף טחון

2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

הכנת הבצק

בסיר יש לשים את המים המרגרינה והמלח ולהביא לרתיחה

להעביר את הבצק לקערת המקסר ולהוסיף את החלמונים לאט לאט עד לקבלת בצק רך ואחיד

הכנת המלית

ערבבי את המצרכים  טעמי ותקני תיבול

הרכבת המנה

רדדי את הבצק לעלה דק וקרצי עגולים בקוטר 7 ס"

את המלית העבירי לשקית זילוף וזלפי מלית במרכז העיגול סיגרי וחצי עיגול

חממי בסיר מים עם מלח ובשלי את הקרפלעך בכל פעם 8-10 קרעפלעך עד שהם צפים

הוציאי והניחי במסננת שטפי והעבירי לכלי יבש

הכיני כך את כולם

שמני את הקרעפלך למניעת הדבקות

 

שוקיים עוף בפירורים

מצרכים

12 שוקיים חלוטים ונקיים

לציפוי

2 ביצים

2 כפות רוטב פסטו פטרוזליה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 כוס קמח

2 כוסות פירורי לחם

אופן ההכנה

מכינים את מסת הביצים

טורפים את המצרכים למסה אחידה

הרכבת המנה

מעל גבי נייר אפיה מנפים את הקמח

את הפירורים שמים בנייר אחר

טובלים את השוקיים בקמח לאחר מכן בביצה ואז בפירורים ומניחים על נייר אפיה נוסף

מחממים שמן לטיגון חצי עמוק

ומטגנים את השוקיים עד להשחמה

לאחר מכן מכינים את השוקיים לאפיה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואופים 20 ד' נוספות

 

 

טירמיסו פרווה

מצרכים-כ 6 מנות

קרם קפה

500 מ"ל קצפת צמחית

1 חב אינסטנט וניל

1 כוס קפה מוכן מ 2 כפיות קפה בטמפרטורת החדר

1/3 כוס ליקר קפה

לפירורים

250 גר' בסקוויט לוטוס טחון גס במעבד מזון

אופן ההכנה

את מצרכי הקרם קפה טורפים לקבלת מסה סמיכה טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת המנה

בכוסות אשיות מניחים 1 כף מפירורי הלטוס ומעל מזלפים קרם קפה מעל שוב פירורים ושוב קרם קפה מסימים בפירורים

מצננים לפני ההגשה

 

עוגיות קפה ופקאן

מצרכים

500 גר' קמח

400 גר' חמאה או מרגרינה

200 גר' אבקת סוכר

מעט וניל

1/4 כפית מלח

1 חלמון

5 כפות קפה מגורען מומס ב 2 כפות מים חמים

150 גר' אגוזי פקאן קצוצים גס

1 חלמון וכף חלב או מים

1/2 כוס סוכר דמררה

אופן ההכנה

שמים בקערה את כל המצרכים מלבד החלמון  תמצית הקפה והפקאנים

מערבבים למסת פירורים

מוסיפים את אגוזי הפקאן ומעבדים עד שהם מפוזרים בצורה אחידה בבצק

מחלקים  את הבצק ל 4 ומגלגלים לגלילים שווים

מקפיאים לשעה

מערבבים את החלמון והחלב

מוציאים את הגלילים ומברישים בביצה מפזרים סוכר דמררה וחתכים לעוגיות

מסדרים על תבנית מרופדת בניר אפיה ואפים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות

אופים כ 15 ד'  או עד להשחמה

מאחסנים בצנצנת סגורה

 



1 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

מיין תגובות
  1. 1

    שלום
    דבר ראשון אני מאד נהנת כל שבוע מהתוכנית ומשלל המתכונים המקסים שאתם מביאים,אז דבר ראשון המון תודה!
    לפני כמה שבועות הקריאה מירי זורגר מתכון של סלט בורגול בשילוב פיצוחים בתור מצע לסלמון,לצערי לא היה באפשרותי לכתוב אותו אני כבר כמה פעמים מחפשת את המתכון באתר אך איני יודעת איך לעשות זאת
    אשמח מאד אם תעזרו לי בעניין.או שתשלחו לי את המתכון למייל
    רק טוב תמידו תודה מראש
    רחלי