מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת • מעדני שבת קודש

מירי זורגר No Comments on ניחוחות שבת • מעדני שבת קודש

קוגל over night

מצרכים

6 תפו"א קלופים

6 ביצים

1/2 כוס שמן

1 כוס מים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

את הביצים יש לשים בקערה מתאימה ולטרוף עם המים

את תפוחי האדמה יש לגרד במגרדת דקה ולהוסיף אל מסת הביצים

לתבל במלח פלפל ולערבב

לטעום ולתקן תיבול

את השמן יש לחמם היטב ולשפוך על המסה ולערבב

להעביר לתבנית חד פעמית בינונית גבוהה ולאפות כ 3 שעות בתנור שחומם מראש ל 170  מעלות

לאחר מכן להנמיך את המעלות ל 100 ולהשאיר למשך לילה בתנור

 

פשטידות פטריות אישיות

מצרכים

1 סלסלת פטריות קצוצה מטוגנים להשחמה

3 בצלים קצוצים מטוגנים

2 כפות אבקת מרק בטעם בצל

6 ביצים

1 כוס קמח

מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

יש לערבב את כל המצרכים לטעום ולתקן תיבול

לצקת לתבנית שקעים מסילקון

אפיה בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

אפשר להגיש עם רוטב פטריות של אוסם

 

תפו"א מוקפץ בירקות

מצרכים

6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

2 גזרים קלופים פרוסים דק

2 פלפל אדום מנוקה מגרעינים חתוך לקוביות קטנות

1/3 כוס שמן

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

להגשה 3 כפות פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה

טגני קלות את הגזר והגמבה עד לקבלת שמן כתום כ 10 ד'

הוסיפי את תפוחי האדמה וערבבי

תבלי וערבבי שוב

כסי ובשלי על אש נמוכה כ 20 ד או עד שתפוחי האדמה רכים

לפני ההגשה פזרי פטרוזליה קצוצה

 

אורז עם אפונה ופטריות

מצרכים

2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות

1 סלסילת פיטריות שמפיניות חתוכות לפרוסות

2 כוסות אפונה קפואה מופשרת בטמפרטורת החדר

2 כוסות אורז

4 כפות שמן

4 כוסות מים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה מוסיפים את הפטריות ומטגנים כמה ד נוספות

מוסיפים אפונה ומטגנים מוסיפים את האורז המים ומתבלים

מבשלים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כ 20 ד' או עד שהמים התאדו

טועמים ומתקנים תיבול

משאירים מכוסה עד להגשה

 

פרוסות ירקות אפויים

מצרכים

2 בטטות קלופות

1 סלק קלוף

3-4 תפוחי אדמה קלופים

2 בצלים פרוסים מטוגנים עד להשחמה

1/3 כוס שמן

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

את הירקות יש לפרוס במנדולינה לפרוסות דקות

להעביר את הירקות כל סוג בנפרד לקערה לתבל ולערבב

בתבנית לסדיר את הירקות לפי צבעים

לפזר מלמעלה את הבצל המטוגן

להכניס מכוסה בנייר כסף לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

אפיה של כ 40 ד' ואז לבדוק אם הירקות רכים

להוריד כיסוי ולאפות עד להשחמה כ 10 ד נוספות

 



0 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>