מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת • סופגניות וספינג' לחנוכה

מירי זורגר 2 Comment on ניחוחות שבת • סופגניות וספינג' לחנוכה

ספינג מרוקאי

מצרכים
600 גר' קמח לחם
20 גר' שמרים יבשים -1 כף
80 גר' סוכר-1/2 כוס
10 גר' מלח-1 כפית
2 ביצים
1 כוס מים – 250 מ"ל
100 מ"ל מיץ תפוזים
150 מ"ל שמן קנולה

אופן ההכנה
מכינים בצק מכל המצרכים עיבוד כ 7 ד'
מכסים ומתפיחים כשעה
מוציאים אוויר ומתפיחים כשעה נוספת
מחממים שמן לדרגת בעבוע עדין סביב כף עץ
משמנים את הידיים ולוקחים פיסות מהבצק יוצרים חור במרכז ומטגנים כ 2 ד' מכל צד או עד להזהבה עדינה
מוציאים לנייר סופג ומצפים בסוכר

 

סופגניות בזילוף

מצרכים

350 גר קמח תופח
400 מ"ל קצפת צמחית
2 ביצים
20 גר' סוכר
10 גר' וניל
קורט מלח

אופן ההכנה
לערבב את המצרכים במעבד מזון
להניח למנוחה כחצי שעה
לחמם שמן עמוק לשים את המסה בשק זילוף ולזלף מעט מסה ואז לחתןך עם מספרים
להמשיך כך עד שהסיר מלא בסופגניות
לטגן עד להשחמה
להוציא לתוך מסננת
לפזר אבקת סוכר ולהגיש

 

לביבות מיני בציפוי פטה גבינות

מצרכים
1 חב' ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן
2 ביצים
300 גר' גבינה צהובה מגוררת דק
1 כוס עירית קצוצה
מלח פלפל שחור גרוס טרי
1 כף רבקת מרק בטעם פטריות
לציפוי פטה גבינות
1 חב' גבינה טוב טעם
100 גר' גבינה בולגרית מפוררת
50 גר' חמאה רכה
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
2 שיני שום כתושות
מלח פלפל שחור גרוס טרי

לקישוט
טוויל גבינה
150 גר' גבינה צהובה מגוררת
3 כפות שומשום שחור
קוויאר סלמון או פרוסות סלמון מעושן

אופן ההכנה
הכנת הלביבות
ערבבי את המצרכים וצקי לתבנית סיליקון שקעים בקוטר 5 ס"מ . ובגובה 1 1/2 ס"מ
אפיה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 20 ד' או עד להשחמה
הכנת הפטה גבינות
את כל המצרכים יש לשים במעבד מזון ולעבד למסה חלקה
לצקת לתבנית סיליקון בצורת דונטס מיני ולשים בקרור לכשעתים

הכנת הקישוט
בתבנית מרופדת בניר אפיה יש לשים כפות של גבינה צהובה מגוררת ברווחים של 3 ס"מ מערימה אחת לשניה
ולפזר מעט שומשום שחור
לאפות בתנור שחומם מראש כ 7 ד' או עד להשחמה
לצננן ולהפריד מהניר ולשמור בצד

הרכבת המנה
יש לחלץ את פטה הגבינות ולהניח על הלביבה להמשיך כך עם כולם
בחור שנוצר בפורמה יש להניח מעט קוויאר ולקשט בטוויל גבינה
להגיש קר

 

קרם פטיסייר – מלית בסיסית לסופגניות

מצרכים

4 חלמונים
1 1/2 כוסות סוכר
2 כפות קורנפלור
2 כוסות חלב
1 מקל וניל
50 גר' חמאה

אופן ההכנה
בקערה טורפים חלמונים עם חצי מכמות הסוכר והקורנפלור עד שהמסה מלבינה קלות
בסיר מביאים לרתיחה את החלב הסוכר הווניל
משווים טמפרטורות וטורפים היטב
מחזירים אל הסיר לרתיחה תוך כדי טריפה
כשרתח מסירים מהאש מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנמסה
אפשר להוסיף טעמים

 

קרם פסיפלורה

מצרכים

200 גר' מלית פסיפלורה
60 גר' חלמון
75 גר' ביצים
60 גר' סוכר
70 גר חמאה

אופן ההכנה
את המצרכים מלבד החמאה מעבירים לסיר וטורפים תוך כדי חימום עדין
כשרתח מסירים מיד מהאש
מוסיפים את החמאה ועם בלנדר מוט מעבדים לקרם חלק



2 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

מיין תגובות
  1. 2

    את המתכון הכי חשוב של סופגניות אפויות פיספסתם, כולנו מחכים לזה.

  2. 1

    חבל שאין תמונות להמחשה
    אני חושבת שחסר כאן מתכון אחד סופגניות אפויות.תודה על כל המתכונים הטעימים