מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת • ארוחה חלבית לחנוכה

מירי זורגר 2 Comment on ניחוחות שבת • ארוחה חלבית לחנוכה

קיש פלפלים

1 תבנית שקעים מיני בקוטר 4 ס"מ
1 קורץ בקוטר 5 ס"מ
מצרכים
לבצק
600 גר' קמח
400 גר' חמאה
150 גר' גבינה צהובה
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס טרי
2 ביצים
למלית פלפלים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
1 פלפל ירוק בהיר חתוך לרצועות דקות
לרוטב רויאל
500 מ"ל שמנת מתוקה
3 ביצים שלמות
מלח פלפל שחור גרוס טרי
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
הכנת הבצק
יש להכניס את המצרכים מלבד הביצים למעבד מזון וללוש למסת פירורים
להוסיף את הביצים ולעבד לקבלת בצק
להוציא את הבצק ולעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר לשעה
הכנת הפלפלים
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפלפלים עד להשחמה
הכנת הרוטב רויאל
יש לערבב את כל המצרכים למסה אחידה
הרכבת המנה
יש לרדד את הבצק לעלה דק בעובי של 0.5 מ"מ. ולקרוץ עיגולים בקוטר סנטימטר אחד גדול מקוטר השקע של התבנית
ולרפד את השקעים עם הבצק ולהקפיא לשעה
למלאה את השקע המרופד בבצק ומעל לשים 1 כפית ממלית הפלפלים
את הרוטב יש לצקת בזהירות לכיסוי הפלפלים
לקשט בשומשום שחור
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

 

קניש אישי של קרישה ובצלים

מצרכים
לבצק
2 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 כפית מלח

למלית
4 כרישה ללא החלק הירוק קצוץ לפרוסות
2 בצלים קצוצים
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1/2 כוס גרגירי רימון
מלח פלפל שחור גרוס טרי
לציפוי
ביצה מקושקשת
שומשום
אופן ההכנה

הכנת הבצק
מערבבים את מצרכי הבצק לבצק רך אך לא דביק מכסים בנילון נצמד ומניחים למנוחה
הכנת המלית
מטגנים את הבצלים עד להשחמה ומעבירים למסננן לסינון השומן והנוזלים
מעבירים לקערה ומוסיפים את גרגירי הרימון ומתבלים

הרכבת המנה
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 0.5 מ"מ וחותכים לרבועים בגודל 7 על 7 ס"מ
שמים כף מלית וסוגרים לשק
מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה כשהסגירה כלפי התבנית
מברישים בביצה ומפזרים שומשום
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

פטה חציל

מצרכים
2 חצילים קלויים על האש או אפויים בתנור עד להתרככות
5 שיני שום
1 כף שמן
3 כפות מיונז
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
לתוך קערת המעבד מזון רוקנו את החציל הוסיפו את שאר המצרכים ועבדו למחית חלקה
טעמו ותקנו תיבול

 

גבינות בשכבות במעטפת חציל

מצרכים
2 חצילים פרוסים דק לאורך ממולחים

לגבינה
500 גר' גבינת שמנת טבעית 30 אחוזי שומן
2 שיני שום כתושות
מלח פלפל שחור גרוס טרי

לשכבת הזיתים
1 קופסא זיתים ללא גרעינים מסוננת ללא נוזלים
1 שן שום כתושה
לשכבת העגבניות
1 צנצנת ממרח עגבניות מיובשות

אופן ההכנה
הכנת החציל
משמנים קלות מחבת ומטגנים את החציל עד להשחמה
שמים על ניר סופג

הכנת הגבינה
בכלי מערבבים את הגבינה מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

הכנת הזיתים
במעבד מזון ידני של סלייסר שמים את הרכיבים ומעבדים למחית במרקם הרצוי

הרכבת המנה
מרפדים כלי פיירקס שקוף מאורך בחציל
מזלפים שכבה נדיבה של הגבינה
מעל מזלפים ממרח זיתים ומעל שוב גבינה
ואז מזלפים ממרח עגבניות ומסיימים בגבינה
סוגרים את החציל על הגבינה ומניחים במקרר ללילה
הופכים על צלחת הגשה ומגישים

 

פוקצ'ת עגבניות וחישוקי גבינת עיזים

מצרכים
לבצק
1 ק"ג קמח שטיבל ללחם
25 גר שמרים
1 כפית מלח
3/4 כוס שמן זיתי כתית
3 כפיות סוכר

לציפוי
20 עגבניות שרי חצויות
1 גליל גבינת עיזים
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
ומעט שמן זית להברשה

אופן ההכנה
מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומשהים להתפחה כשעה
מחלקים לכדורים של 100 גר' מברישים תבנית בשמן זית ומניחים את כדורי הבצק להתפחה נוספת כשהם מכוסים.

ההכנה
מברישים תבנית בשמן זית ומותחים כדור אחד לצורה של בגט שטוח משטחים דק מעל התבנית
מכינים כך עם כל הבצקים
מצפים בעגבניות עם הרוטב מסדרים דסקיות מגליל גבינת העיזים מסדרים גם את חצאי העגבניות שרי
ממליחים ומפלפלים
אפיה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות בקרקעית התנור
בודקים לאחר 10 ד' עם התחתית מוכנה
מעבירים אל המדף הכי עליון ומשחימים .
מגישים חם

 

סלט חסה ורוטב איולי

המצרכים: 8 מנות

זמן הכנה:10 ד'
איולי
1 ביצה חלוטה 2 ד' במים רותחים
מיץ מחצי לימון
1 כף חרדל
שן שום כתוש
שתי כפיות סוכר
שתי כפות עירית קצוצה
מלח
פלפל 4 עונות גרוס טרי
1 1/2 כוסות שמן

לסלט
8 עלי חסה קצוצים
8 עגבניות שרי אדומות חתוכות ל 4
8 עגבניות שרי כתומות חתוכות ל4
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים לאלכסונים
1/2 כוס עלי מקרו חרדל

הכנת המנה:
במעבד מזון מניחים את כל המצרכים מלבד השמן ומעבדים 2 ד'
מוסיפים את השמן בזילוף עדין עד לקבלת מרקם מיונזי
מניחים בקערה את הירקות הקצוצים ומערבבים בעדינות
מעבירים את הסלט לכוסות
עם שקית זילוף ממלאים מבחנות באיולי או שופכים את הרוטה מעל
מגישים מיד



2 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

מיין תגובות
  1. 2

    אני מאוד נהנית מהתוכנית וכן מכמות המתכונים שאת מביאה.
    אם אפשר בבקשה להקריא את המתכונים קצת יותר לאט.

    תודה רבה.

  2. 1

    אשמח אם יהיה תודה

    הדסה אין את הרוגלך ושאר המתכונים שהיו היום