ניחוחות שבת עם מירי זורגר • בסימן פסטה

    מירי זורגר No Comments on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • בסימן פסטה
    18:18
    28.03.24
    זמן אוויר No Comments on הסינגלים השירים והאלבומים החדשים | חדשות התעשייה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פסטה עם סרטי  קישואים

    מצרכים

    300 גר' פסטה פטוציני ( רחבה וארוכה)

    2-3 זוקיני בשני צבעים חתוכים לסרטים עם מקלף עם הקליפה

    2-3 שיני שום כתושות

    1/4 כוס שמן

    100 גר' גבינת פיקורינו סרטים

    מעט מלח גס

    קורט פלפל שחור גרוס טרי

    חופן זיתי קלמטה ללא גלעין

    אופן ההכנה

    מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי היצרן לדרגת על דנטה

    בינתיים את שאר המצרכים מערבבים בקערה

    מעבירים את האטריות החמות לאחר הסינון אל הקערה עם הירקות מערבבים בעדינות ומגישים מיד

     

     

    פסטה עם סלמון מעושן בעישון חם

    מצרכים

    500 גר' ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן

    300 גר' סלמון מעושן

    3 בצלים ירוקים קצוצים

    1/2 כוס מיונז

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    במעבד מזון שמים את הסלמון ושאר המצרכים ומעבדים למחית חלקה

    מעבירים אל הפסטה ומערבבים היטב

    מגישים עם תלתלי בצל ירוק

     

     

    פסטה מוקפצת עם בטטות ברוטב רויאל

    מצרכים

    1 חב' פסטה בצורת גריל מבושלת לפי הוראות היצרן

    3 בטטות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    שמן לטיגון

    לרטב בשמל

    500 מ"ל שמנת מתוקה

    50 גר' חמאה

    50 גר' קמח

    1 שן שום כתושה

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    קורט אגוז מוסקט

    1 כף אבקת מרק בטעם בצל

    1 כוס עירית קצוצה

    לקישוט

    סרטי בטטה קלופים במקלף

    עלי בזיליקום מיקרו

    מעט שומשום שחור

    אופן ההכנה

    תחילה יש לטגן תוך כדי ערבוב את הבטטות עד שהן רכות לתבל ולהסיר מהאש

    להעביר לקערה לתוך נייר סופג

    הכנת הרוטב רויאל

    להמיס חמאה וקמח  לרביכה ולטגן להשחמה קלה

    להוסיף שמנת עירית ותבלינים

    לבשל לרתיחה להנמיך ולבשל עוד כ 10 ד'

     

    הרכבת המנה

    בתוך צלחת יש לשפוך רוטב רויאל בנדיבות

    את הבטטות יש לערבב עם הפסטה ולשפוך מעל הרוטב

    לקשט בערית וסרטי בטטות  ולפזר עלעלי בזיליקום ולהגיש מיד

     

    רוטב ירקות שורש מעושן לפסטה

    מצרכים

    150 גר' פסטרמה שווארמה חתוכה לקוביות

    2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות

    3 עלי סלרי קצוצים

    2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות

    1 שורש פטרוזליה קלוף וחתוך לקוביות קטנות

    250 גר' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות קטנות

    3 בצל ירוק קצוץ

    2 כפות קמח

    1 כוס יין לבן

    1 כוס מים

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 חב פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן

    אופן ההכנה

    טגני את הפסטרמה

    הוסיפי את שאר הירקות וטגני עד להשחמה קלה כ 20 ד'

    הוסיפי את הקמח וערבבי

    הוסיפי את היין והמים ובשלי כ 20 ד' או עד לריכוך

    הגישי עם הפסטה

     

     

    רוטב בולונז

    מצרכים

    150 גר' פסטרמה שווארמה חתוכה לקוביות קטנות

    1 בצל חתוך לקוביות

    150 גר' כבד צלוי חתוך לקוביות

    2 עלי סלרי קצוצים

    2 גזרים קצוצים

    3-4 שיני שום כתושות

    500 גר' בשר בקר טחון

    3-4 עגבניות קלופות קצוצות

    500 גר' רסק עגבניות

    2 עלי דפנה

    1 כוס יין

    1 כפית מלח

    1/2 כפית לפל שחור גרוס טרי

    מעט אגוז מוסקט טחון

    אופן ההכנה

    תחילה מטגנים את הבצל עד להשחמה

    מוסיפים את הפסטרמה ומטגנים להשחמה

    מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן כ 10 ד' נוספות

    מוסיפים את התבלינים ועלי הדפנה מטגנים עוד כ 5 ד'

    מוסיפים את הבקר ומטגנים עד שהבש נהיה פירורים

    מוסיפים רסק עגבניות ויין ומבשלים לרתיחה

    מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כ שעה וחצי

    מגישים מעל פסטה ספגטי

     

    רוטב שמנת פסטו

    מצרכים

    50 גר' חמאה

    50 גר' קמח

    1 כוס חלב

    250 מ"ל שמנת מתוקה

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    מעט אגוז מוסקט

    3 כפות רוטב פסטו פטרוזליה

    100 גר' גבינה צהובה מגורדת

    אופן ההכנה

    מחממים חמאה להמסה מוסיפים קמח ומערבבים לרביכה

    משחימים ומוסיפים חלב שמנת ותבלינים

    מביאים לרתיחה ומבשלים 20 ד' על אש נמוכה

    מסירים מהאש מוסיפים את הגבינה הצהובה מערבבים עד להמסה

     

     



    0 תגובות