למביאסי מבשל: שעה עם בשר 24.11.14

    יוסי צלניקר No Comments on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 24.11.14
    22:48
    16.04.24
    פנחס בינדר No Comments on הרב נויגרשל במסר מיוחד על הלילה הניסי במוצאי שבת

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    סחלב

    המרכיבים:
    2 כוסות חלב
    1 כף קורנפלור
    3 כפות סוכר לבן
    1 כפית תמצית מי ורדים
    כף קוקוס מגורר/אבקת קינמון

    אופן ההכנה:
    1. מרתיחים 1.5 כוסות חלב עם כף סוכר.
    2. בקערה נפרדת, מערבבים כף קורנפלור עם חצי כוס חלב ומוסיפים לנוזל החם. מערבבים היטב כדי למנוע היווצרות גושים, מורידים מהאש ומוסיפים סוכר ואת תמצית מי הוורדים. מערבבים היטב, יוצקים לכוסות ומתבלים בקינמון/קוקוס מגורד.

    סיידר חם

    המרכיבים:
    3 תפוחי עץ ירוקים
    1.5 כוסות סוכר
    מקל קינמון
    4 כוסות מים
    תמצית וניל/מקל וניל ישן

    אופן ההכנה:
    1. שוטפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות (עם הקליפה והגרעינים, להעמקת הטעם).
    2. בסיר מתכת מכינים קרמל מהסוכר: מחממים את הסיר על אש בינונית ומכסים את התחתית בסוכר. ברגע שהסוכר הופך לנוזל שקוף מכסים בעוד שכבת סוכר, מחכים 2 דקות ומתחילים לערבב עם כף עץ או מרית סיליקון עמידה בחום. כשכל הסוכר הופך לנוזל בצבע קרמל בהיר מוסיפים עוד מעט סוכר להמסה. ממשיכים עד שנמסים כל גרגירי הסוכר ובסיר יש נוזל בצבע קרמל בהיר.
    3. מוסיפים בזהירות את קוביות התפוחים ומערבבים (שימו לב: יווצרו גושי קרמל, אך הם ימסו לאחר מכן עם המים). מערבבים במשך 2 דקות ומוסיפים את המים והווניל.
    4. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש נמוכה. לאחר כ-25 דקות בישול על אש נמוכה, מסננים ומגישים חם עם מקל קינמון.

    מרק שעועית עם גרונות הודו

    מרכיבים:
    שעועית לבנה 250 גרם
    גרון/צוואר הודו – 700 גרם, רצוי טרי ולא קפוא.
    שמן זית – 3 כף – סה"כ (30 מ"ל)
    סלרי – כרפס – 6 גבעול – סה"כ (270 גרם), חתוכים.
    בצל – יחידה בינונית (125 גרם), קצוץ.
    שום – 2 » שן, חתוכות.
    רסק עגבניות – 2 » כף – סה"כ (34 גרם)
    אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט – כף שטוחה
    פלפל שחור – כפית שטוחה
    חוואג` למרק – 1/2 כפית שטוחה
    פפריקה מתוקה – 2 » כף שטוחה
    פפריקה חריפה – 1/2 כפית שטוחה
    מלח – כפית שטוחה
    מים – 2 ליטר, לפי הצורך.
    מספר מנות/יחידות
    מנות/יחידות: כ- 6 מנות.

    אופן ההכנה
    . משרים את השעועית הלבנה למשך לילה שלם.
    . מבשלים את גרונות ההודו בסיר לחץ למשך 20 דקות לפחות – בסיר רגיל למשך שעתיים.
    . מבשלים את השעועית עם 2 ליטר מים בסיר לפחות כשעה.
    . בינתיים מטגנים במחבת בשמן את הבצל עד הזהבה קלה, מוסיפים את השום והסלרי וממשיכים בטיגון כ- 3 דקות נוספות.
    . מוסיפים לסיר עם השעועית את גרונות ההודו, הבצל והסלרי, ומערבבים.
    . מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים, מערבבים וממשיכים בבישול כשעה נוספת.
    . לקראת הסוף טועמים ומתקנים תיבול.
    . בתיאבון שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

    קדרת בקר – מנה שהיא ארוחה

    החומרים הדרושים: (6-8 מנות)
    -כ 1.2 ק"ג קוביות בשר בקר 3( ס"מ) מנתח מתאים לגולש
    כוס קמח לקימוח 1/2
    מלח, פפריקה ופלפל שחור טחון טרי
    כפות שמן4
    בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות
    שיני שום קצוצות3
    גזרים קלופים ופרוסים 5( מ" ) 2
    תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות4-5
    גבעולי סלרי פרוסים 5( מ" ) 2
    קופסה עגבניות קלופות 1ל
    גרם שעועית לבנה מוקפאת400
    מים רותחים עם 2-3 כפות אבקת מרק בטעם בקר אסם עד לכיסוי התבשיל
    מלח, פפריקה וכמון לפי הטעם

    אופן ההכנה:
    מערבבים בשקית ניילון את הקמח עם התבלינים, מוסיפים את קוביות
    הבשר בקבוצות ומקמחים מכל צד .
    מחממים את השמן בסיר רחב וכבד. מטגנים את הבצל על אש בינונית
    גבוהה תוך ערבוב של 10-12 דקות עד שהוא זהוב .
    מוסיפים את השום ומטגנים 20 שניות .
    מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מכל הצדדים תוך ערבוב 5-7 דקות .
    מוסיפים את שאר הרכיבים, מכסים במרק טעם בקר, מתבלים ומביאים
    לרתיחה. מכסים , מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי עד
    שהבשר רך .
    מתקנים תיבול ומגישים כמנת ארוחה עם לחם טרי



    0 תגובות