למביאסי מבשל: שעה עם בשר 17.11.14

    יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 17.11.14
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    בקר במרינדה אריסה עם רוטב לימון

    4 מנות

    מוצרים:
    1.5 כפות אריסה
    2* 300 גרם סטייק אנטריקוט
    2 גמבות צהובות
    1 שן שום כתוש
    400 גרם עגבניות חתוכות לקוביות
    חצי כפית אבקת צ'ילי
    חצי כפית פפריקה מתוקה
    1 כף כליפת לימון חתוך לפרוסות דקות
    2 כפות פטרוזליה קצוץ.

    אופן ההכנה:
    להבריש את האריסה על הבשר ולתבל עם קמצוץ מלח ופלפל שחור להשאיר את הבשר למשך שעה (לפחות)

    אופן הכנת הרוטב:
    יש לצלות את הגמבות למשך 20 דקות להפוך מדי פעם להעביר לקערה ולכסות בנילון עד שיתקררו, עכשיו קלפו אותם וחתכו לפרוסות ותזרקו את הגרעינים.

    לחמם את המחבט עם שמן על אש בינונית, לטגן את השום למשך 30 שניות ולהוסיף את העגבניות, פפריקה, צ'ילי, מלח ופלפל, להרתיח ולבשל למשך 7 דקות.

    להוסיף את הגמבות קליפת לימון ופטרוזליה, ולהמשיך את הבישול עד לקבלת שכבת רוטב עבה, ולשים בצד.

    לצלות את הסטיקים על הגריל 3-5 דקות לכל צד (או עד שהבשר מדיום) .
    להגיש עם הרוטב.

     

    דג בתיבול תוניסאי

    4-6 מנות

    מוצרים
    6 פרוסות פילה דג
    3 כפות מיץ לימון
    מלח גס ופלפל שחור גרוס
    1 כף פפריקה מתוקה
    1 כף כמון
    רבע כוס שמן זית
    10 שיני שום חתוך לפרוסות גדולות
    3 צ'ילי אדום חתוך
    1 כף רסק עגבניות
    2 כוסות כוסברה חתוך

    אופן ההכנה:
    יש להכניס לקערה את הדג, מיץ לימון, מלח ופלפל ולהשרות למשך 20 דקות.
    לחמם סיר או מחבט גדול על אש בינונית, להוסיף את השום, צ'ילי, פפריקה, כמון, מלח ופלפל ולערבב במשך 1-2 דקות.
    להוסיף את הרסק עגבניות ולהמשיך לבשל עוד 2 דקות.

    להוסיף את הכוסברה וכוס וחצי מים, ולבשל עד לרתיחה.

    יש להוריד את האש לאש קטנה ולהוסיף את הדג, ולבשל במשך 40-45 דקות.

     

    כרובית מטוגנת עם לימון

    4-6 מנות

    מוצרים:
    1 קילו כרובית
    1 וחצי כוסות קמח
    + חצי כוס קמח
    1 כף כליפת לימון
    1כפית כורכום
    1 כפית פפריקה חריפה
    מלח גס ופלפל גרוס
    5 ביצים
    שמן קנולה (לטיגון)
    פטרוזליה (לקישוט) אפשרי.

    אופן ההכנה:
    לבשל את הכרובית למשך 5 דקות במים רותחים לסנן ולשטוף במים קרים ולשים בצד לייבוש.

    לחמם שמן ל180' מעלות צלזיוס, לערבב בתוך קערה הת כל שאר המצרכים.

    לשים את הכרובית בתוך הקמח (חצי כוס) ואז בתערובת ולטגן עד למראה צהוב.

    חלווה דלעת

    8-10 מנות

    מוצרים
    קילו דלעת חתוך לקוביות גדולות
    3 וחצי כוסות חלב
    3.4 כוס סוכר
    חצי כוס סוכר חום
    חצי כוס קמח שקדים
    100 גר' חמאה
    1 כפית מי שושנה
    חצי כפית הל
    חצי כפית מלח
    כוס שקדים כתוש גס
    חצי כוס צימוקים שחורים
    חצי כוס צימוקים צהובים

    אופן ההכנה:
    פיורה את הדלעת והחלב בבלנדר ולשים בסיר גדול, להרתיח ואז להוריד לאש בינונית ולבשל תוך כדי עירבוב עד לקבלת רוטב סמיך.

    להוסיף את הסוכר, קמח שקדים, חמאה, מי שושנה, הל, ומלח, ולבשל לעוד 5 דקות.
    להוריד את הסיר מהאש ולהוסיף את השקדים והצימוקים.

    להגיש מיד. לפזר שקדים כתושים גס וצימוקים.

     

    חצילים ורוטב צ'ילי וטחינה

    4 מנות

    מוצרים
    2 חצילים
    2 כוסות כוסברה קצוץ
    1 כוס עלי נענע קצוץ
    1 כוס שמן זית
    רבע כוס דבש
    6 שיני שום
    1 צ'ילי קצוץ
    מיץ וקליפה של לימון 1
    מלח ופלפל שחור גס
    חצי כוס טחינה מוכנה
    6 ביצים קשות

    אופן ההכנה:
    לעטוף את החצילים בנייר כסף ולשים על האש ל8-10 דקות.
    לשים את כל המצרכים (חוץ מהביצים) בבלנדר עד לקבלת רוטב סמיך.
    לחתוך את החצילים לאורך (באמצע) ולשים את הרוטב בפנים,
    להגשה: חתכו את הביצים לחצי (לאורך) ולשים מסביב.



    0 תגובות