למביאסי מבשל: שעה עם בשר 10.1114

    יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 10.1114
    13:20
    22.04.24
    אתר קול חי No Comments on "כולנו מסובין": סדר פסח מוזיקלי עם מוישי רוט וחברים • צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מרק גריסים ואורז חום

    4 מנות

    מרכיבים
    3 גזרים
    2 מקלות סלרי
    1 בצל בינוני
    3 שיני שום קצוץ
    4 עגבניות (או קנקן אחד של עגבניות חתוכות)
    1 כוס אורז חום
    1 כוס גריסים
    10 כוסות ציר עוף\ ירקות
    מלח ופלפל
    2 עלי דפנה
    שמן זית

    הוראות הכנה:
    חתכו את כל הירקות (אני הכנסתי הכל לבלנדר והדלקתי עד שהכל היה קצוץ בגודל שרציתי)

    הניחו את הסיר על הגז, הדליקו אש בינונית, שפכו שמן זית לסיר וטגנו את כל הירקות למשך 5-6 דקות, טבלו במלח ופלפל.
    הוסיפו את עלי הדפנה והגריסים וערבבו למשך דקה.

    שפכו פנימה את ציר העוף\ירקות, הרתיחו ואז הורידו את החום לאש בינונית כסו ובשלו למשך 40-45 דקות.

    בזמן שהמרק מתבשל הכינו את האורז בנפרד לפי ההוראות על האריזה.
    אפשר לבשל את האורז יחד עם המרק אך כדי שהאורז לא יבלע את כל הנוזלים אני מעדיף להכין אותם בנפרד.

    כשהמרק והאורז מוכנים ערבבו אותם יחד והגישו.

     

    דאבל קראנץ עוף שום ודבש

    4 מנות

    מרכיבים:
    4 חתיכות חזה עוף ללא עור ועצמות הלמו עד שיהיה דק.
    4 כפיות מלח
    4 כפיות פלפל שחור

    לציפוי הקמח:
    2 כוסות קמח
    3 כפות ג'ינג'ר טחון
    כפיות תימין קרקע 2
    2 כפות פפריקה

    לציפוי הביצה:
    ביצים 4 8 כפות מים
    רוטב הדבש שום:
    2 כפות שמן זית
    4 שיני שום קצוץ
    1 כוס דבש
    1/4 כוס רוטב סויה
    1כפית פלפל שחור טחון

    בנוסף:
    שמן קנולה

    הוראות הכנה:
    להכנת רוטב השום ודבש: במחבת קטנה חממו את השמן זית ובשלו את השום על אש נמוכה עד שיתרכך אבל לא ישחים. הוסיפו את הדבש, רוטב סויה ופלפל שחור. בשלו יחד למשך 5-10 דקות, הסירו מהאש והניחו לקרור לכמה דקות.

    לציפוי הביצה: טרפו יחד את 4 הביצים ו 8 כפות המים, הניחו בצד.

    בקערה נוספת ערבבו יחד את הקמח, ג'ינג'ר, טימין והפפרקיה, הניחו בצד.

    טבלו את חזה העוף בפלפל ומלח, טבלו כל חתיכה בתערובת הקמח והתבלינים, אחר כך טבלו בתערובת הביצהואז שוב בתערובת הקמח, לחצו קלות כדי שהכל יהיה מכוסה היטב. הניחו בצד למשך 15-20 דקות כדי שהכל ידבק טוב.

    חממו מחבת גדולה עם חצי אינץ' של שמן קונלה שמכסה את תכתית המחבת. חכו עד שהטמפרוה של השמן תתאזן כדי שהעוף לא ישרף. הניחו את חזה העוף על המחבת וטגנו עד שישחים 4-5 דקות והפכו צד.

    ספגו את השמן מחזה העף לפני שאתם טובלים אותם ברוטב השום ודבש.

    פודינג שוקולד וקינואה

    4 מנות

    מרכיבים
    1 כוס קינואה מבושלת, מקוררת
    4\3 כוס חלב שקדים
    2 כפות סירופ מייפל
    3 כפות אבקת קאקאו
    3\1 חב' תמרים (בערך 8)
    1 פית תמצית ווניל
    קורט מלח

    הוראות הכנה:
    הכניסו לבלנדר 3\4 כוסות חלב שקדים ואחר כך את כל שאר המרכיבים והדליקו עד שהכל נהיה תערובת חלקה.

    הוסיפו את שאר החלב עם צריך כדי להגיע לטקסטורה הרצויה.(זה יתקשה קצת במקרר)

    שפכו לקערה או קופסא, כסו והכניסו למקרר לקרור מלא.



    0 תגובות