ניחוחות שבת עם מירי זורגר • י"ג חשוון תשע"ה

    מירי זורגר 2 Comment on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • י"ג חשוון תשע"ה
    22:46
    23.04.24
    הרב אייל אונגר No Comments on איך נראה את ההצלחה בשגרת החיים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    עוגת גבינה סנדוויץ אמא

    מצרכים

    לבצק

    2 1/2 כוסות קמח

    200 גר' חמאה

    2 חלמונים

    3 כפות סוכר

    2 סוכר וניל

    30 גר' שמרים

    אופן ההכנה

    להכין בצק מהמצרכים הנ"ל למלא בגבינה או תפוחים

     

    עוגת נס קפה

    מצרכים לבצק

    4 כוסות קמח

    2 כפות סוכר

    חצי כוס מים

    4 חלמונים

    25 גר' שמרים

    300 גר' מרגרינה

    2 סוכר וניל

    מלית

    4 חלבונים

    2 כפות גדושות קפה נמס

    1 1/4 כוסות סוכר

    אופן ההכנה

    הכיני בצק וחתכי ל4

    הכיני מלית

    הקציפי חלבונים וסוכר והוסיפי קפה לקצף רך ויציב

    הרכבת העוגה

    רדדי עלים והניחי בצק מלית בצק סיימי בבצק

    אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

     

    עוגת לוזים

    מצרכים

    לבצק

    2 1/2 כוסות קמח

    1 1/2 כוסות סוכר

    1 כפית אבקת אפיה

    200 גר' מרגרינה לאפיה

    2 ביצים

    1/3 כוס יין

    200 גר' אגוזי לוז טחונים

     שכבת השוקולד האפוי

    200 גר' שוקולד מריר

    250 גר' מרגרינה

    2 כפות קפה נמס

    7 ביצים מופרדות

    1 כוס סוכר

    2 כפות קמח

    1 כפית אבקת אפיה

    קרם  מוקה

    100 גר' אבקת סוכר

    2 ביצים שלמות

    2 כפיות קפה נמס

    1 סוכר וניל

    200 גר' מרגרינה

    4 כפות מחית נוגט

    3 כפות ליקר קפה

    אופן ההכנה

    הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל  רדדי ושטחי על תבנית מרופדת בניר אפיה ואפי כ 20 ד' או עד להשחמה קלה

    הכיני את שכבת השוקולד האפוי

    המיסי בסיר על אש נמוכה שוקולד ומרגרינה הוסיפי את הקפה נמס וערבבי צנני מעט והוסיפי אל השוקולד את החלמונים הקמח והאבקת אפיה

    בקערת המקסר הקציפי חלבונים וסוכר לקצף יציב

    אחדי את 2 המסות בתנועות קיפול הניחי מעל הבצק האפוי ואפי 20 ד נוספות

    צנני

    הכנת הקרם מוקה

    במעבד מזון שימי את כל המצרכים ועבדי לקרם חלק

    טעמי ותקני תיבול

    כשהעוגה קרה יש למרוח את הקרם

    להניח את העוגה ללילה במקרר ולחתוך לגודל הרצוי

     

    עוגת שוקולד בחושה סבתא זורגר

    מצרכים

    5 ביצים

    1 כוס סוכר

    1 כוס שוקולית

    1 כוס קמח

    3/4 כוס שמן

    3 כפות קקאו

    1 כוס קצפת צימחית

    1 שקית אבקת אפיה

    לקרם

    3 כפות קקאו

    3 כפות סוכר

    4 כפות מים

    1/2 כוס קצפת צמחית

    25 גר' מרגרינה

    אופן ההכנה

    את מצרכי העוגה יש לערבב בקערה להעביר ל 2 תבניות אינגליש ח"פ

    לאפות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלו כ 45 ד'

    הכנת הקרם

    לבשל את המצרכים מלבד המרגרינה

    כשרתח להוסיף את המרגרינה

    לדקור את העוגה בכף עץ הפוכה ולשפוך מעל את הקרם

    העוגה מעולה בהקפאה

     

    עוגת סנדוויץ גייגר

    מצרכים

    בצק

    1 1/2 כוסות קמח רגיל

    1 1/2 כוסות קמח אוסם

    200 גר' מרגרינה

    2 חלמונים

    2 סוכר וניל

    3/4 כוס סוכר

    1/2 כוס מים

    למלית

    250 גר' שוקולד

    3 כפות קקאו

    1/2 כוס מים

    100 גר' מרגרינה

    2 כפות קמח תופח

    6 חלמונים

    8 חלבונים

    1 כוס סוכר

    אופן ההכנה

    הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל  והניחי בצד

    הכיני את המלית

    בסיר שימי שוקולד קקאו סוכר ומים והביאי לרתיחה

    הסירי מהאש והוסיפי מרגרינה ערבבי עד להמסה

    הוסיפי את הקמח והחלמונים וערבבי לקרם חלק

    הקציפי חלבון וסוכר לקצף רך אבל יציב ואחדי עם הקרם המבושל

    חלקי את הבצק ל 2 רדדי דק ורפדי תבנית 30 כל 40 הניחי את המלית ומעל הניחי שוב יריעת בצק נוספת

    חוררי  ואפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

     



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      לאחרונה הוצאתי את המרגרינה מהבית. איזה תחליף היית ממליצה במקום המרגרינה?

    2. 1

      מיריי היקרה! אם תוכלי להסביר שוב איך עושים עם הכף עץהאם לעשות עד סוף העוגה וכן מה אפשר לשים במקום מרגרינה אשמח אם תתני לי תשובה בשידור ברדיו
      תודה על הכל מאזינה קבועה !