מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת עם מירי זורגר • ו חשוון תשע"ה

מירי זורגר 1 Comment on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • ו חשוון תשע"ה

 

נתחוני חזה עוף בתיבול מזרחי

מצרכים

2 חזות עוף חתוכים לרצועות וחלוטים במי מלח

3 בצלים פרוסים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית כמון

אופן ההכנה

טגני בצלים עד להשחמה במחבת חמה

הוסיפי את חזות העוף והתבול

טגני תוך כדי ערבוב כ 10 ד' נוספות

הגישי מיד

 

 

נתחוני חזה עוף באפונה ופטריות

מצרכים

2 חזות עוף חתוכות לרצועות חלוטות במי מלח

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום קצוצות

2 סלסלות פטריות קצוצות

3 כןסןת אפונה קפואה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

טגני את הבצלים עד להשחמה

הוסיפי את השום וטגני דקה נוספת

הוסיפי את הפטריות וטגני 5 ד נוספות

הוסיפי את האפונה והחזה תבלי וערבבי

המשיכי לבשל על אש נמוכה מכוסה 30 ד'

הגישי עם פירה תפוחי אדמה

 

 

נתחוני חזה בפלפלים

מצרכים

2 חזות עוף חתוכים לרצועות וחלוטים במי מלח

2 בצלים קצוצים

3 שיני שום קצוצות

1 פלפל צהוב חתוך לרצועות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1 פלפל ירוק בהיר חתוך לרצועות

2 כוסות תירס גרגירים קפוא

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

טגני את הבצלים עד להשחמה

הוסיפי את השום וטגני דקה נוספת

הוסיפי את שאר המצרכים

תבלי ובשלי על אש נמוכה בסיר מכוסה חצי שעה

הגישי עם אורז

 

 

נתחוני חזה בטמפורה ורוטב צילי

מצרכים

2 חזות עוף חתוכים לרצועות וחלוטים במי מלח

 

לטמפורה

1 1/2  כוס קמח קמח

1 שקית  אבקת אפיה

2 ביצים מס 2

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 שן שום כתושה

4 כפות  שומשום בצבעים

כ חצי כוס סודה או לפי ספיגה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

להגשה

רוטב צילי מתוק

לקישוט

בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

הכיני את הטמפורה

ערבבי את המצרכים למסה סמיכה ונוזלית והניחי במקרר לשעה

הוסיפי את ניתחי העוף והניחי לחצי שעה נוספת

חממי שמן עמוק לטמפרטורת טיגון

העבירי את נתחוני העוף לשמן מיד לאחר שהוצאת מהמקרר

טגני כך את כל נתחי העוף

הגשה

שפכי מעל העוף רוטב צילי מוכן

קשטי בבצל קצוץ והגישי

 

 

 

 

 

אופן ההכנה

לערבב את המצרכים אך לא יותר מדי

לשים בקרור לחצי שעה לפני העבודה

 

 

 



1 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

מיין תגובות
  1. 1

    שלום מירי, המתכונים נראים ממש קלים ומוצלחים.
    יש לי שאלה- מה הכוונה לחלוט במי מלח? מים רגילים או רותחים? כמה זמן?