למביאסי מבשל: שעה עם בשר 27.10.14

    יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 27.10.14
    13:07
    18.04.24
    אתר קול חי No Comments on בהפתעה: כש"ביבי" עלה לשידור והבהיר שיתקוף באיראן

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    קטלטס טלה בלסמי
    4 מנות
    רכיבים:
    12 קטלטס טלה קטנים
    2 כפות שמן זית
    1 כף שום, כתוש
    1 כף מלח גס
    1 כפית פלפל שחור טחון
    לרוטב בלסמי::
    2\1 כוס חומץ בלסמי
    2\1 כפית מלח גס
    4\1 כפית לפלפל שחור טחון טרי
    3 כפות סוכר חום

    הוראות הכנה:
    להכנת הרוטב הבלסמי:
    למחבת בינונית שפכו את החומץ, מלח, פלפל והסוכר החום. הביאו להרתחה ואז המניחו את האש לחום בינוני. הרתיחו עד שהחומץ פוחת כשליש מהכמות שלו והוא סמיך מספיק לכסות את הכפית. .
    שימו לב! אם החומץ והסוכר מתבשלים יותר מידי זמן הוא יהפך לקרמל והוא יתקשה!
    הורידו מהאש והניחו בקערה קטנה, הניחו לקירור.(יכול להישמר במקרר עד חודש)
    הדליקו את הגריל,
    הניחו את קוטלק הטלה בקערה גדולה או בשקית והוסיפו את השמן זית, שום, מלח והפלפל וערבבו היטב עד שהכל מכוסהבאפון שווה.
    פזרו את הקוטלטים על מחבת הגריל, שימו לב שהם לא נוגעים אחד בשני. הכניסו לתנור במשך 5 דקות לכל צד או עד שהם משחימים. הוציאו מהתנור.
    זלפו את הרוטב הבלסמי על קוטלט הטלה והגישו.

    רוטב מנטה לטלה

    רכיבים:
    חופן של עלי מנטה
    קמצוץ מלח
    4 כפות מים רותחים
    4 כפות חומץ יין לבן
    1 כף אבקת סוכר

    אופן ההכנה:
    הורידו את עלי המנטה מהגבעול פזרו עליהם מלח וקצצו דק. הכניסו לקערה, הוסיפו את האבקת סוכר ואז שפכו על זה את המים הרותחים, ערבבו והניחו לקרור.

    הוסיפו את החומץ וטעמו, הוסיפו עוד חומץ או עוד סוכר לפי הצורך או עד שהטעם עריב לחיכחם.

    שוק טלה מתובל

    מנות"4-6
    מרכיבים:
    2 ק"ג שוק טלה
    למרינדה:
    150 גרם קרם קוקוס
    1 כף ג'ינגר קצוץ
    3 שיני שום גדולים, כתושים
    1 כף רסק עגבניות
    מיץ מ 2\1 לימון
    1 כפית כמון טחון
    1 כפית כורכום
    1 כפית שבבי צ'ילי
    1 כפית זרעי שומר, קצוץ קלות
    חופן כוסברה קצוצה קלות

    אופן ההכנה:
    ערבבו יחד את כל המצרכים של הרוטב וטבלו בחצי מכמות המלח והפלפל. צרו חתכים בשוק הטלה מישני הכיוונים ואז שפכו עליו את המרינדה ועסו אותה לתוך החתכים. אטמו השקית בישול גדולה או קערה לא מברזל והניחו לקירור למשך הלילה
    (או למשך כמה שעות לפחות). תנו לטלה לשהות בטמפרטורת חדר לפחות שעה לפני הבישול.

    חממו תנור ל120 מעלות. הניחו את הטלה במגש עטוף בנייר כסף וצלו למשך 20 דקות. המניחו את חום התנור ל190 מעלות וצלו למשך שעה ו20 דקות נוספות כדי שהבשר יהיה וורוד ליד העצם. כסו בצוררה רופפת עם נייר כסף בערך אחרי חצי שעה או כשהרוטב התחיל להשחים על הבשר.

    הניחו את שוק הטלה בצד כ 20 דקות לפני ההגשה.



    0 תגובות