מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת עם מירי זורגר • כט תשרי תשע"ה

יוסי צלניקר 3 Comment on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • כט תשרי תשע"ה

מרק עלי סלק

מצרכים
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום כתושות
3 גזרים חתוכים לקוביות
1 חב עלי סלק קצוצים
1 חב פטריות קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 כף אבקת מרק פטריות
1/2 ליטר חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה
בסיר של 4 ליטר מטגנים בצל לשקיפות מוסיפים שום וגזר מטגנים 10 ד' נוספות
מוסיפים פטריות ו2 ליטר מים מתבלים ומבשלים שעה
מוסיפים חלב שמנת ואת עלי הסלק מבשלים חצי שעה נוספת
טועמים ומתקנים תיבול

 

מרק קישואים מחית

מצרכים
2 בצלים קצוצים
5-6 שיני שום
1 שורש פטרוזליה
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 קולורבי חתוכים לקוביות גדולות
4-5 מקלות סלרי קצוצות
5-6 כפות שמן
2-3 כפות שיבולת שועל
1 1/2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2-3 עלי דפנה
1 כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר של כ 4 ליטר ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה
מוסיפים את השום ומטגנים כדקה
מוסיפים את שאר הירקות וכ 3 ליטר מים ומביאים לרתיחה
מתבלים ומבשלים כשעתים
מוציאים את עלי הדפנה לפני הטחינה
עם בלנדר מוט טוחנים למחית

 

מרק ירקות דיאטטי

מצרכים
3 גזרים חתוכים לקוביות
2 בצלים קצוצים
2 קולרבי חתוך לקוביות
3 שיני שום קצוצות
4-5 מקלות סלרי קצוצות
1 שורש פטרוזליה חתוך לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
300 גר' דלעת חתוכה לקוביות
1/2 כרובית חתוכה לפרחים קטנים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כף אבקת מרק ירקות שורש
6 כפות שמן

אופן ההכנה
בסיר של כ 5 ליטר מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל
מטגנים עד להשחמה
מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים דקה נוספת
מוסיפים את הגזר ומטגנים כ 2-3 ג נוספות
מוסיפים את שאר הירקות ומכסים במים כ 4 ליטר ומביאים לרתיחה
מתבלים ומבשלים כ שעתים על אש נמוכה בביעבוע עדין
טועמים ומתקנים תיבול
המרק מעולה בהקפאה

 

מרק עדשים ירוקות

מצרכים
2 בצלים קצוצים
7-8 שיני שום קצוצות
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזליה
3 כוסות עדשים ירוקות מושרות במים חמים כשעה
5 עלי סלרי קצוצים עם העלים
3 שיני שום כתושות לפני ההגשה
5-6 כפות שמן לטיגון
11/2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
מעט צילי גרוס
1 כפית כמון

אופן ההכנה
בסיר מטגנים בצל ושום להדשחמה קלה
מוסיפים את שאר המצרכים ו כ 4 ליטר מים
מתבלים ומבשלים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כשעתים
טוחנים רק חלק מהמרק
מגישים עם פטרוזליה קצוצה

 

מרק עוף צלול

מצרכים
1 1/2 ק"ג עצמות עוף
3 גזרים
2 קולרבי
4-5 מקלות סלרי
1 שורש פטרוזליה
1 שורש סלרי
1 פלפל ירוק בהיר
1 בצל סגול
1 ראש שום קלוף
2 קרישה החלק הלבן
2 קישואים
230 גר' דלעת
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
3-4 עלי דפנה

אופן ההכנה
בסיר בגודל המתאים כ 5-6 ליטר מניחים את העצמות בשקית בד ומביאים לרתיחה
מנקים את המים מליכלוך עד שכמעט נקי
מוסיפים את הירקות מתבלים ומבשלים מכוסה על אש נמוכה בביעבוע עדין כ 3 שעות
מגישים עם קניידלעך ופטרוזיליה קצוצה



3 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

מיין תגובות
  1. 3

    גם אני מחכה לתשובה- מה לגבי הקישואים במרק הקישואים? לא רשום כמה? ואיך?

  2. 2

    הכנתי את מרק העדשים, כמעט לפי המתכון (היה חסר לי שורש בבית…) ויצא פשוט מעדן, אין דברים כאלה!
    תודה

  3. 1

    המרק קישואים הוא בלי קישואים
    האם זה טעות