מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת עם מירי זורגר • ח' תשרי תשע"ה

מירי זורגר No Comments on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • ח' תשרי תשע"ה

קרעפלעך בשר

מצרכים לבצק
2 כוסות מים
100 גר' מרגרינה
1 כפית מלח
4 כוסות קמח
4 חלמונים
מלית
300 גר' חזה עוף טחון
2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
הכנת הבצק
בסיר יש לשים את המים המרגרינה והמלח ולהביא לרתיחה
להעביר את הבצק לקערת המקסר ולהוסיף את החלמונים לאט לאט עד לקבלת בצק רך ואחיד
הכנת המלית
ערבבי את המצרכים טעמי ותקני תיבול

הרכבת המנה
רדדי את הבצק לעלה דק וקרצי עגולים בקוטר 7 ס"
את המלית העבירי לשקית זילוף וזלפי מלית במרכז העיגול סיגרי וחצי עיגול
חממי בסיר מים עם מלח ובשלי את הקרפלעך בכל פעם 8-10 קרעפלעך עד שהם צפים
הוציאי והניחי במסננת שטפי והעבירי לכלי יבש
הכיני כך את כולם
שמני את הקרעפלך למניעת הדבקות

 

אנטריקות בירקות שורש

מצרכים
6 סטייקים אנטריקוט
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה חתןך לקוביות
3מ כפות פטרוזליה קצוצה
3 גזרים חתןכים לקוביות
2 כולרבי חתוכים לקוביות
מלח פלפל שחור גרוס טרי
500 מ"ל ציר עוף
1 כוס יין אדום
3-4 עלי דפנה

אופן ההכנה
טגני את ירקות השורש בשמן עד להשחמה קלה
את הסטייקים תבלי במלח פלפל וטגני בשמן חם משני הצדדים
הוסיפי את הציר אל ירקות השורש\ הוסיפי יין ואת יח הסטייק הביאי לרתיחה
בשלי כשעתיים או עד לצימצום הנוזלים
טעמי ותקני תיבול

 

צלי אנטריקות במרינדת שום

מצרכים
1 נתח אנטריקות במשקל של כ 3 ק"ג
למרינדה
2 ראשי שום טריים טחונים
3 כפות פפריקה אדומה
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
3 בצלים קצוצים
2 כוסות ציר בקר או עוף
1 כוס יין לבן
מעט מלח
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה
את מצרכי המרינדה יש לערבב היטב בקערה המתאימה לגודל הנתח
את הנתח יש להעביר אל המרינדה ולצפות אותו במרינדה מכל הכוונים
לכסות בניילון נצמד ולהשהות לילה בקרור
לחמם שמן בסיר מתאים ולטגן את הנתח מכל הכוונים
חהנמיך את האש ולבשל 3 שעות
באים אין נוזלים יש להוסיף ציר בקר לפי הצורך
לצנן ללילה ולפרוס
להגיש עם רוטב מהצלי

 

פטה עוף עטוף בחציל

מצרכים
1 חציל פרוס לאורך
מלח ושמן לטיגון
למלית
שכבה א'
1\2 ק"ג חזה עוף טחון
1 כוס בצל מטוגן
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
שכבה ב'
3 עלי סלק ללא הגבעול הלבן
שכבה ג'
1\2 ק"ג בקר טחון
כוס בצל מטוגן
3-4 שיני שום
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
2 כוסות גזר קוביות חלוט במים רותחים

אופן ההכנה
טגני את החצילים משני הצדדים עד להשחמה
הכנת השכבה הראשונה
ערבבי את המצרכים והניחי בצד
הכנת השכבה השניה
קצצי את עלי הסלק
הכנת השכבה השלישית
ערבבי את המצרכין והניחי בצד

הרכבת המנה
רפדי תבנית אינגליש קייק עם פרוסות החציל לרוחה, הניחי שכבה ראשונה וישרי, הניחי שכבה שניה, פזרי שווה בשווה ומעל הניחי את השכבה השלישית.
כסי בנייר כסף ועפי כשעה
צנני ואז פרסי והגישי קר

 

גולש פטריות ופרגיות

מצרכים
6 מנות פרגית (הירך ללא עצמות)
1 סלסלה פטריות שמפניון
1 סלסלה פטריות שיטאקי
2 בצלים פרוסים
5 בצלים ירוקים חתוכים לאלכסונים
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
1 כוס מים
מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
את מנות הפרגית יש להמליח ולפלפל ואז לטגן קלות משני הצדדים
לקרר ולחתוך לקוביות קטנות ולהניח בצד
את הפטריות יש לשטוף לקצוץ קטן ולטגן להשחמה
בסיר יש לטגן את הבצלים עד להשחמה להוסיף את הפרגיות המטוגנות ואת הפטריות ואת הבצל הירוק
להוסיף את אבקת המרק בטעם עוף ואת שאר התבלינים ולבשל שעה
לטעום ולתקן תיבול

 

חזה עוף ממולא מוס עוף ועטוף בפסטרמה

מצרכים
6 חזות עוף מדוקקות
למלית
3 גבעולים עלי סלק
מוס עוף
100 גר' פטרוזליה קצוצה
150 גר' חזה עוף
50 גר' חלבון
70 מ"ל שמנת אלפרו
1 כף תבלין קציצות
לציפוי
6 פרוסות פסטרמה שווארמה
למרינדת אפיה
1 כוס ציר עוף
1 במל פרוס מטוגן עד להשחמה
2 כפות רוטב סויה
1 כף אבקת תיבול לתפוחי אדמה
2 שיני שום כתושות
2 כפות מיונז

אופן ההכנה
הכיני תחילה את מוס העוף
במעבד מזון טחני את את העוף הפטרוזיליה והחלבון מניחים מעל קערת קרח ומוסיפים בהדרגה את השמנת אלפרו מתבלים ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים
את עלי הסלק חולטים כ חצי דקה בסיר עם מים רותחים
הכנת מרינדת האפיה
בקערה טורפים את כל המצרכים טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת המנה
מעל פיסת ניילון נצמד מניחים פרוסת פסטרמה ומעל שמים חזה עוף ומעל עלה סלק חלוט מזלפים מוס עוף ומגלגלים לרולדה עוטפים בניילון הנצמד ומניחים למנוחה של חצי שעה
מטגנים את הרולדה מכל הצדדים עד להשחמה ומכניסים לאפיה של 15 ד' בתנור עם מרינדת האפיה
פרסי והגישי

 

מוס פסיפלורה

>מצרכים
500 מ"ל קצפת צמחית
200 מ"ל מחית פסיפלורה
1 שקית אינסטנט וניל
1/3 כוס ליקר בננות
לבסיס
200 גר' עוגיות וניל מפוררות

אופן ההכנה
בקערת המקסר שימי את המצרכים וערבבי עד למרקם יוגורט
טעמי ותקני תיבול
בכלי קינוח אישיים שימי כף פירורים מעל זלפי את מוס הפסיפלורה
קשטי והגישי



0 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>