למביאסי מבשל: שעה עם בשר 29.09.14

    יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 29.09.14
    9:52
    29.03.24
    הרב אהרן לוי No Comments on מלכודת גיוס החרדים \\ פרשת צו עם הרב אהרן לוי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    קרעפלאך בסגנון חדש

    כמות: 18 קרעפלאך
    לבצק:
    1 4\3 כוסות קמח
    2 ביצים
    3 כפות שמן זית
    למלית:
    כפות שמעלץ (או שמן צמחי)
    1 בצל גדול, קצוץ
    500 גר' כבד עוף, נקי
    3\4 כפית מלח גס
    4\1 כפית פלפל שחור גרוס

    הוראות הכנה-בצק:
    בקערה גדולה ערבבו יחד את כל המרכיבים לבצק. לושו ורדדו על שטח מקומח עד לקבלת משטח דק של בצק. חתכו לריבעים או עיגולים בגודל של 3 אינצ'.
    הכי טוב להשתמש במכונה להכנת פסטה.
    למילוי:
    בקערה קטנה ערבבו את כל המרכיבים למלית.
    הניחו כפית מהמילו על כל ריבוע של בצק וסגרו.
    אפשר לבשל אותם במים חמים ולהגיש עם מרק או לטגן בשמן.
    הרתחה:
    הניחו את הקרעפלאך בסיר עם מים רותחים עם מלח.בשלו במשך 20 דקות עד שהקרעפלאך צפים כלפי מעלה.
    בטיגון:
    במחבט בינוני חממו שמן.טגנו עד שמזהיב בשני הצדדים.
    טיפ: הבצק יהיה קל יותר לרידוד אחרי שינוח למשך שעה בתוך מגבת לחה.

    סלמון פסטרמה

    רכיבים:
    1 קילו פילה סלמון עם העור
    1 כף מיץ לימון טרי
    3\1 כוס מלח גס
    2 כפות סוכר
    1 כוס שמיר טרי קצוץ
    1 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
    1 בצל שלוט קצוץ (לבחירה)
    זיגוג:
    2 כפות תרכיז רימונים
    2 עלי דפנה
    4\1 כפית פפריקה חריפה
    1 כף גרעיני קימל
    1 כף פפריקה מתוקה
    1 כית פלפל שחור טחון טרי

    הוראות הכנה:
    שטפו את פילה הסלמון ויבשו עם נייר מטבח. הניחו צד העור למטה בתבנית עמוקה.שפכו מיץ לימון עד שהכל מכוסה.

    בקערה קטנה, ערבבו את שער התבלינים חוץ ממרכיבי הזיגוג ופזרו על הדג.כסו כמו שצריך והניחו במקרר למשך יומים.

    במחבת קטנה ערבבו את מיץ הרימונים, עלי הדפנה והפפריקה חריפה וחכו עד שירתיח.הורידו מהאש והניחו בצד לקרור.

    במחבט קטנה טגנו בעדינו את גרעיני הקימל והכוסברה על אש בינונית, טלטלו את המחבט עד שנהיה ריח טוב, בערך דקה. העבירו את הגרעינים למתחנת טבלינים וחכו לקרור מוחלט ואח"כ טחנו דק כמה שאפשר, הוסיפו את הפפריקה והפלפל השחור.

    לאחר יומים גרדו את את הטיבול מעל הדג והעבירו את הפילה לתבנית עמוקה אחרת, שפכו עליו את הזיגוג והניחו במקרר למך 12 שעות.

    פרסו לפרוסות דקות ועטפו היטב. נשמר במקרר למשך שבוע.

    חלה מחיטה מלאה סופר קלה

    רכיבים:
    4 כוסות (1 ליטר) מי סודה
    2 כוסות מים חמים
    2 קילו קמח חיטה מלאה, קילו אחד בשלב ראשון ואח"כ קילו נוסף
    2 כפות שמרים יבשים
    2\1 כוס שמן
    2\1 כוס סוכר
    3 ביצים
    2 כפות מלח

    הוראות הכנה:
    1. במיקסר ערבבו את הסודה, מים חמים, שמרים,סוכר,ביצים,שמן ו1 קילו קמח עד שהכל מעורבב טוב.כסו והניחו בצד ל10 דקות. אתם תראו שהשמרים יוצרים תסיסה בבצק.

    2. הוסיפו את הקילו השני של הקמח ואת המלח. ערבבו 5-10 דקות. הבצק כבר לא ידבק לדפנות, עם הבצק עדיין דביק הוסיפו קמח. כסו והניחו לתפוח למשך חצי שעה.
    הפרישו חלה עם ברכה.

    3. לאחר שיצרתם את צורות החלה פזרו קצת סוכר וקינמון על תבנית האפייה והניחו על זה את החלות.
    כסו שוב והניחו לתפוח.
    אפו למשך 30-40 דקות בחום של 180 מעלות.

    מרק עוף ואורז אדום

    מנות:6
    מרכיבים לאורז:
    1 כוס אורז אדום
    2 כוסות ציר עוף\ מים
    למרק:
    שמן זית
    1 בצל גדול חתוך לקוביות
    3 צלעות סלרי, חתוך דק
    2 גזרים בינונים חתוכים לקוביות
    500 גרם פטריות
    4 שיני שום, כתוש
    1 עלה דפנה
    4 כפות קמח
    1 כוס יין לבן יבש
    5 כוסות מרק עוף או מים
    2 כפות רוזמרין טרי קצוץ
    2 חזה עוף ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות
    מלח גס ופלפל שחור טרי



    0 תגובות