מזל דגים • פורל ברוטב עירית ופורל בכוסמת

    שף יניב פרטוש No Comments on מזל דגים • פורל ברוטב עירית ופורל בכוסמת
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לרגל יום הכיפורים, מצורפים מתכונים מיוחדים לארוחה המפסקת עם דג הפורל אשר ישדרגו את ארוחת החג ויקצרו מחמאות מכל הסועדים

    דג הפורל זוכה לאחרונה לביקוש הולך וגובר, הוא דג איכותי, עסיסי, בריא ועשיר באומגה 3. הוא בעל טעם טוב ומעודן וסופג באהבה כל שילוב וטעם

    דג פורל ברוטב עירית

    מתכון ל-6 סועדים

    חומרים:
    6 דגי פורל ללא עצמות
    צרור עירית
    200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
    כוס יין לבן יבש
    מלח
    פלפל שחור
    חצי בצל סגול קלוף וקצוץ דק

    אופן ההכנה:

    מחממים תנור ל-200 מעלות.
    מסדרים את דגי הפורל בתבנית אפייה גדולה ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

    להכנת הרוטב:
    בסיר קטן שמים כוס יין ובצל ומביאים לרתיחה ומצמצים את הנוזלים (להבה בעוצמה גבוהה, עד שנשארת כמות של שתי כפות יין. מתבלים במלח ופלפל.

    מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה.

    מוסיפים את החמאה בהדרגה ומקציפים את הרוטב בעזרת מטרפה. ממשיכים להקציף עד לקבלת רוטב סמיך.
    מסננים את הרוטב ומוסיפים את העירית הקצוצה.

    הגשה: מוציאים את הדג מהתנור, ופורסים למנות על פי מספר הסועדים, ואז ויוצקים מעליו את הרוטב.

    פילה פורל בכוסמת

    מרכיבים ל- 6 סועדים

    6 נתחי פורל ללא עצמות
    120 גרם כוסמת (חצי כוס)
    4 שיני שום קצוץ
    4 כפות ממרח עגבניות מיובשות
    כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
    1 כפית שטוחה מלח ים
    1 בצל בינוני קצוץ דק
    1 לימון כבוש

    אופן ההכנה:

    מבשלים את הכוסמת במים עם 3 כפות מלח.
    לאחר הבישול מחממים שמן במחבת ומטגנים קלות את הבצל. מוסיפים את הכוסמת, ממרח עגבניות, הלימון הכבוש, שיני שום ופלפל שחור גרוס.
    מטגנים קלות ומצננים.
    מניחים את הדגים כאשר העור מופנה כלפי מטה וממלאים בכוסמת.
    מגלגלים לגלילה, סוגרים היטב (ניתן להיעזר בקיסם).
    זורים מלח ים ומעט שמן זית ועוטפים בנייר אלומיניום.
    מכניסים לתור ב-100 מעלות ומאדים 30 דקות.

    מומלץ להגיש על מצע בטטות צרובות בגריל ועלי רוקט.

    המתכונים באדיבות חוות דגי הדן, שף: יניב פרטוש



    0 תגובות