למביאסי מבשל: שעה עם בשר 15.09.14

    יוחנן למביאסי 3 Comment on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 15.09.14
    22:01
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on השרה מירי רגב: "לא מאמינה שהחרדים יפרשו מהממשלה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חלות קטנות במילוי תפוחים

    זמן הכנה 10-15 דק'
    זמן אפייה:45 דק+30 דק' קרור
    מנות: 12 לחמניות חלה

    מצרכים:
    2 תפוחים ירוקים לבישול מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות
    מיץ מלימון אחד
    1 כף דבש
    1 כף קינמון טחון
    צביטה של מלח גס
    1 קילו קמח הכנת בצק החלה:
    1 ביצה טרופה עם כף סוכר
    4\1 כוס סוכר חום

    הוראות הכנה:
    במחבת גדולה על אש בינונית בשלו את התפוחים,מיץ לימון,סוכר,דבש,קינמון והמלח עד שהכל נהיה רך ,בערך 10-12 דקות. הניחו בצד לקרור.
    חממו תנור ל375 מעלות פרנהייט.
    קמחו בדינות את משטח העבודה. חלקו את הבצק ל12 חלקים שווים וגלגלו לעיגולים. הניחו בתוך כל כדור בצק 2 כפות של התפוחים ובעזרת העצבעות דחפו בעדינות את התפוחים פנימה וכסו אותם בבצק צבטו חזק את החור כדי שהמלית לא תברח החוצה. הניחו בתבנית להכנת מאפינס כשהחלק שסגרתם את התפוחים בפמנים נמצא כלפי מטה.
    חזרו על הפעולה בכל 12 העיגולים.

    הברישו מעל ביצה ופזרו סוכר מעל.

    אפו למשך 30-35 דקות או עד שמזהיב. הניחו בצד לקרור 15 דקות, הוציאו מהתבנית וחכו לקרור מלא.
    תהנו מהחלה המתוקה שלכם!

    טחינה רימון

    מצרכים (6 מנות):
    גרגירי רימון מרימון 1
    8 כפות טחינה גולמית
    כפות שומשום קלוי 3
    כפית שום 1\2
    כפות תרכיז רימונים 4-6
    כפות נענע קצוצה 3
    מלח ופלפל לטעמכם

    אופן ההכנה:
    מערבבים יחד את הטחינה עם תרכיז הרימונים, השום והמלח. מוסיפים מים לפי הצורך 1.
    מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים 2.
    מגישים על פיתה קלויה בשמן זית 3

    גזר אפוי בזיגוג הדרים

    6 מנות:

    מצרכים:
    1 קילו גזרים מקולפים
    1 לימון גדול, חצוי
    1 תפוז קטן, חצוי
    2-3 כפות שמן זית
    מלח דק\גס
    פלפל שחור טחון טרי
    4 כפות דבש
    1 כף טימין מיובש
    מיץ מתפוז אחד גדול
    מיץ מלימון אחד גדול

    הוראות הכנה:
    חממו תנור ל180 מעלות צלסיוס

    חתחו את הדזרים ל 4-6 רצועות (לפי גודל הגזר)
    בתבנית אפייה גדולה פזרו את הגזרים ומרחו בשמן זית טבלו במלח ופלפל.
    הניחו את חצאי הלימון והתפוזים על התבנית כשהחלק החתוך פונה כלפי מעלה ואפו בתנור למשך 20-25 דקות או עד שנהיה כמעט רך, השגיחו על האפייה לפי גודל הגזר (עם הגזרים זה יכול לקחת פחות זמן ולהפך).
    הוציאו מהתנור וערבבו עם הדבש,טימין ומיצי הלימון ותפוז.החזירו לתנור לעוד 10-15 דקות.
    הגישו חמים או בטמפרטורת החדר בתוספת חצאי פירות ההדר.

    אימאם בילאדי (חציל מטוגן, כרישה ועגבניות)

    מנות:
    6-8

    מצרכים:
    1 חציל בינוני
    מלח
    2\1 כוס שמן זית
    3 כרישה בינוני שטוף וחתוך
    2 שיני שום גדולים, קצוצים
    3 עגבניות גדולות, ללא הגרעינים, חתוך
    3 כפות פטרוזיליה קצוצה
    1 כפית סוכר
    1 כפית מלח, לטעם
    3 כפות מיץ ליצון טרי
    3\1 כוס מים

    הוראות הכנה:
    חתכו את החצילים לפרוסות בעובי סנטימטר. טבלו במלח והניחו בצד למשך 30 דקות.
    יבשו את החצילים בנייר סופג . חממו את התנור ל 180 מעלות.
    במחבט חממו כף אחת של שמן זית על אש בינונית, טגנו את החצילים 2-3 דקות כל צד. הוסיפו עוד שמן זית עם יש צורך. העבירו את החצילים המטוגנים לתבנית אפייה .
    הוסיפו 2 כפות שמן זית למחבת הוסיפו את הכרישה מטגנים 2-3 דקות, מוסיפים את השום העגבניות, פטרוזיליה, סוכר, מלח ומיץ לימון ובשלו למשך דקה תוך כדי בחישה. הניחו את הירקות מעל החצילים שפכו גם רוטב שנשאר במחבת והוסיפו את המים.
    כסו את התבנית ואפו בתנור למשך 30 דקות.
    הגישו חם או בטמפרטורת החדר.



    3 תגובות

    מיין תגובות
    1. 3

      למה אין וידאו ליראות איך שהוא מכין?????????????????