ניחוחות שבת עם מירי זורגר • ט"ז אלול תשע"ד

    מירי זורגר 1 Comment on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • ט"ז אלול תשע"ד
    22:01
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on השרה מירי רגב: "לא מאמינה שהחרדים יפרשו מהממשלה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    עלי סלק ממולאים

    מצרכים
    2 חב עלי סלק שטופים ללא החלק הלבן

    למלית
    250 גר' חזה עוף טחון
    1 בצל קצוץ מטוגן עד להשחמה
    1 כוס אורז לאחר בישול
    1 כף רסק עגבניות
    מלח
    פלפל שחור גרוס טרי
    2 כפיות סוכר

    לרוטב
    250 גר' רסק עגבניות
    3 כפות שמן
    1/2 כפית מלח
    3 כפות סוכר
    1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1 1/2 כוסות ציר עוף או מים

    אופן ההכנה
    את עלי הסלק יש לחלוט דקה במים חמים ולחצות לרוחב ל2 כך שיהיה לנו מכל עלה 2 יח
    את מצרכי המלית לערבב בקערה לטעום ולתקן תיבול
    למלא את העלים במלית ולהניח בצד

    הכנת הרוטב
    בסיר מתאים להניח את כל המצרכים ולהביא לרתיחה לטעום ולתקן תיבול
    לאחר שהטעמים של הרוטב טעימים לי אני מכניסה את העלים הממולאים
    לבשל שעה וחצי על אש נמוכה
    להגיש כתוספת

     

    ספריבס בבישול ארוך עם קרמל פירות יער

    מצרכים
    כ 2 ק"ג ספריבס חתוך לחתיכות של 8 ס"מ אורך
    1/3 כוס שמן קנולה
    3 בצלים קצוצים
    3-4 שיני שום
    מעט פלפלצ צילי טרי קצוץ
    200 גר' סוכר חום
    150 מ"ל חומץ
    200 גר' פירות יער קפואים מופשרים
    1/2 כוס רוטב סויה
    מים לכיסוי
    1/2 כוס שומשום קלוי

    אופן ההכנה
    מחממים שמן בסיר סוטאז וסוגרים את הספריבס מכל הצדדים עד להזהבה שומרים בצד
    מוסיפים אל הסיר את השום הבצל ופלפל צילי ואת כל התבלינים מטגנים קלות ומוציאים אל הבשר
    אל אותו הסיר מוסיפים סוכר ומערבבים נמרצות עד לקבלת קרמל בהיר
    מוסיפים חומץ פירות יער ורוטב סויה ומערבבים לרתיחה
    מוסיפים את הבשר שנסגר ואת הבצלים והשום שטוגנו ומעט מים לכיסוי מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעתים מכוסה חלקית
    מסירים את הכיסוי ומאדים נוזלים
    להגשה מפזרים שומשום

     

    מיני רולדות במלית בקר מעושנת

    מצרכים
    לבצק
    2 כוסות קמח
    1/2 כוס שמן
    1/2 כוס מים רותחים
    1 כפית מלח

    למלית
    300 גר' בשר בקר טחון
    4 פרוסות פסטרמה מעושנת חתוכה לקוביות קטנות
    3 בצלים קצוצים
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1/2 כפית מלח
    1 כפית פפריקה מעושנת
    50 גר' צנוברים
    6 עלי סלק קצוצים גס

    לציפוי
    1 ביצה טרופה
    שומשום

    אופן ההכנה
    הכנת המלית
    במחבת מטגנים את הבצלים עד להשחמה מוסיפים את הפסטרמה ומטגנים עד להשחמה קלה
    מוסיפים את הבקר ומטגנים עד שהוא מחליף את ציבעו מוסיפים את הצנוברים ומערבבים
    מתבלים ומסירים מהאש
    מצננים
    את עלי הסלק חולטים ל 1 ד' במים רותחים מוציאים למסננת ומצננים

    הכנת הבצק
    מערבבים את כל המצרכים לבצק אחיד
    הרכבת המנה
    מחלקים את הבצק ל 2 ומרדדים לחלה צר וארוך
    שמים את עלי הסלק במרכז העלה מעל שמים את מלית הבקר
    מגלגלים ומניחים בתבנית
    מכינים כך גם את העלה השיני
    מברישים בבימה ומפזרים שומשום
    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלו כ 40 ד או עד להשחמה
    אפשרי להכין במנות אישיות

     

    רוסט ביף

    מצרכים
    1 נתח אנטריקות במשקל 1 1/2 – 2 ק"ג
    לתיבול
    2 כפות פפריקה מתוקה
    2 כפות פפריקה מעושנת
    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    3 כפות חרדל
    3 כפות סילאן
    3 כפות מיץ רימונים
    1 כפית מלח
    2 ענפי טימין
    1/3 כוס שמן
    1/3 כוס מים

    לאפיה
    13 שיני שום גדולות
    3 -4 בצלים פרוסים
    3-4 כבעולי קרישה החלק הלבן

    אופן ההכנה
    את מצרכי המרינדה מלבד ענפי הטימין מערבבים הייטב ומורחים על נתח הפילה
    משרים ללילה במקרר
    מחממים תנור ל 220 מעלות
    בתבנית מתאימה מניחים את הירקות ומעל את נתח הבשר
    מפזרים את ענפי התימין ומכניסים לתנור לצלייה של 10 ד'
    מנמיכים ל 180 מעלות ואופים שעה וחצי נוספים
    מוצאים את נתח הבשר ומחכים 20 ד'
    פורסים ומגישים



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      יישר כוח על התכנית והמתכונים. חבל רק שאין אפשרות לחפש מתכון לפי שמו או מרכיביו. איך אני יכולה לזכור מתי לימדת לעשות לחמניות עם מילוי פסטו??? זה רעיון טוב לעבור על כל התכניות, אך לא כ"כ מעשי…
      דרך אגב, אפשר לעשות מהבצק שלימדת היום מעין צלוחיות (בתבנית שקעים) כדי למלא אותן עם גולש קורקבנים, למשל?
      בתודה, רחל