למביאסי מבשל: שעה עם בשר 08.09.14

    יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 08.09.14
    22:48
    16.04.24
    פנחס בינדר No Comments on הרב נויגרשל במסר מיוחד על הלילה הניסי במוצאי שבת

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פיצה ביתית כמו באיטליה

    מרכיבים (4 מנות):
    לבצק

    500 גרם קמח
    2 כפיות של שמרים יבשים
    כפית סוכר
    כפית מלח
    3-4 כפות של שמן זית
    1/3 + 1 כוסות של מים פושרים

    לרוטב העגבניות
    3 עגבניות קלופות וקצוצות
    5 שיני שום כתושות
    צרור בזיליקום
    1/2 כפית סוכר
    1 כפית מלח שמן זית
    2 כפות רסק עגבניות
    1 כפית יבש אורגנו
    300 גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים לפיזור על הפיצה

    אופן ההכנה:

    מכינים את הבצק:
    מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים ואת הסוכר. יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים, השמן והמלח, ומתחיילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את 1/3 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים כדור מהבצק ומקמחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ-1/2 שעה.

    לאחר זמן התפיחה פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח. מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.

    אופן הכנת הרוטב:
    מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את ה בזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.

    מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה.

    קיש שקשוקה

    כמות: 4 קישים
    – 4 תבניות אישיות בקוטר 14 ס"
    מצרכים לבצק:
    125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
    1 כוס קמח מנופה
    1/2 כפית מלח
    1 כפית סוכר
    3 כפות מים קרים
    1/2 כפית חומץ

    מצרכים למילוי:
    8 ביצים
    1 ק"ג עגבניות בשלות
    10 שיני שום פרוסות דק
    פלפל אדום קצוץ דק (אפשר להוסיף גם פלפל חריף אחד) 1
    2 כפות כמון
    כף סוכר חום
    כפית גדושה פלפל שחור
    2 כפיות מלח
    כ-1/2 כוס שמן

    אופן הכנה
    מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.

    מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

    מחממים תנור ל-160 מעלות.

    מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ומרפדים את התבנית.

    מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.

    מכינים את רוטב השקשוקה: מטגנים במעט שמן זית את השום עם הפלפל והתבלינים. מוסיפים קוביות עגבניות ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך. מצננים מעט.

    על כל קלתית חצי אפויה שוברים 2 ביצים שלמות. מסביב החלמונים מסדרים בעדינות רוטב שקשוקה (נזהרים שלא לשבור את החלמון).

    ממליחים ומפלפלים את החלמונים ואופים בחום גבוה (200 מעלות) עד שהחלמונים מזהיבים מעט והחלבון.



    0 תגובות