מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת עם מירי זורגר • כ"ה אב תשע"ד

מירי זורגר 1 Comment on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • כ"ה אב תשע"ד

ביסקוטי

מצרכים
500 גר' קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה
1/2 כפית מלח
4 ביצים
300 גר' סוכר-1 1/2 כוסות
20 גר' סוכר וניל-4 כפיות
45 מ"ל ברנדי – 3כפות
350 גר' תערובת אגוזים ופירות יבשים

אופן ההכנה
מערבבים מצרכים יבשים
בקערת המקסר שמים את שאר המצרכים מלבד האגוזים ומערבבים למסה אחידה
מוסיפים את היבשים ומערבבים לבצק רך
מוסיפים את האגוזים ומערבבים לפיזור אחיד של האגוזים בבצק
מחלקים ל 2 ומעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה
משהים לילה פורסים לפרוסות דקות ואופים אפיה נוספת של 10 ד'.

רוקוט קרומפלי

מצרכים
6 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה
10 ביצים קשות
50 גר' חמאה
1 שמנת מתוקה
2 ביצים לא מבושלות
250 גר' גבינה צהובה מגוררת
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
פורסים תפוחי אדמה מפזרים מלח ומפוררים מעט חמאה
גם את הביצים פורסים ומסדרים מעל תפוחי האדמה וממליחים
מסדרים שכבת תפוחי אדמה נוספת ממליחים ומפלפלים
טורפים את השמנת והביצים ממליחים ומפלפלים שופכים מעל הביצים
מפזרים גבינה צהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ40 ד ' או עד להשחמה.

 

ממליגה

מצרכים
2 כוסות מים
1 כוס קמח תירס
1 כפית מלח
50 גר' חמאה
200 גר' גבינה צהובה מגוררת
200 גר' גבינת פטה
200 גר' גבינת קשקבל מגוררת

אופן ההכנה
מבשלים את המים לרתיחה
מוסיפים את קמח התירס המים והחמאה ומבשלים תוך כדי עירבוב להסמכה ורתיחה
טועמים ומתקנים תיבול
מכינים קערה בגודל 30 על 30 פחות או יותר
שופכים שליש מכמות הממליגה מפזרים את גבינת הקשקבל המגוררת
שופכים את השליש השיני מפזרים גבינה פטה מגוררת
שופכים את השליש הנותר ומפזרים גבינה צהובה מגוררת
מגישים מיד.



1 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

מיין תגובות