למביאסי מבשל: שעה עם בשר 18.08.14

    יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 18.08.14
    9:52
    29.03.24
    הרב אהרן לוי No Comments on מלכודת גיוס החרדים \\ פרשת צו עם הרב אהרן לוי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    סלט סטייק תילאנדי

    4 מנות
    מצרכים:
    4\1 כוס מיץ טרי
    1 כף רוטב סויה
    1 כף סוכר
    2\1-1\4 כפית פתיתי פלפל אדום
    3 כפות שמן צמחי
    2 סטייקים צלעות העין עם פלפל ומח גס
    250 גרם(3-4) גזר
    1 ראש חסה חתוך לרצועות של 1 אינצ'
    2\1 כוס עלי נענע טריים
    1 כוס נבטי שעועית טרי (לא חובה)
    3\1 כוס בוטנים קלויים (לא חובה)

    הוראות הכנה:
    הכנת מרינדה: בקערה בינונית או כוס מדידה, ערבבו יחד את מיץ הלימון,רוטב סויה, סוכר,פתיתי פלפל והשמן. טבלו את הסטייק במלח ופלפל והניחו בתבני אפייה. שפכו 4\1 מהמרינדה על הסטייק(שמרו את מה שנשאר) הפכו את הסטיקים לכיסוי מלא. הניחו הצידה למשך 30 דקות.
    במחבת גדולה בשלו את הסטייק על אש בינונית-גבוהה והפכו אחרי 2-3 דקות לכל צד למדיום-רר. העבירו לקרש חיתוך.כסו בעדינות עם נייר אלומניום והמתינו 5-10 דקות. חתכו את הסטייק לאורך לרצועות בעובי \1 אינצ' ואז כל רצועה לחצי.העבירו לקערה גדולה וערבבו עם המרינדה שנשארה.

    בעזרת מקלף חתכו את הגזר לרצועות דקות והוסיפו לקערת הסטייק ביחד עם החסה ועלי המנטה-ערבבו. חלקו את הסלט ל4 קערות ופזרו מעל נבטי שעועית ובוטנים לקישוט.

     

    קרוטונים לסלט

    קרוטונים נפלאים בטיבול עשבים

    זמן כולל: 18 דקות
    6 מנות
    חומרים:
    6 כפות שמן זית או חמאה, מומסת
    2 כפיות אבקת שום
    2 כפות עשבי טיבול איטלקיים, מיובשים
    2\1 כיכר לחם צרפתי חתוך לקוביות

    הוראות הכנה:
    חממו תנור ל375 מעלות פרנהייט.
    בקערה קטנה ערבבו יחד את החמאה המומסת, אבקת שום ועשבי הטיבול.
    הוסיפו את קוביות הלחם לקערה. ערבבבו עד שכל הלחם מכוסה בחמאה. בתבנית אפיה שפכו שכבה אחידה של הלחם המטובל בחמאה.
    אפו בערך 10-15 דקות.ערבבו במידת הצורך כדי שהכל ישחים.
    הניחו בצד לצינון.

    רוטבים מדהימים לסלט-דל קלוריות.

    דבש-חומץ בלסמי

    מרכיבים:
    2 כפות חומץ בלסמי
    1 כף דבש
    1 כף חדל דיז'ון
    4\1 כוס שמן זית כתית מעולה
    מלח גס ופלפל שחור טחון
    הוראות הכנה:
    בקערה קטנה ערבבו יחד את החומץ, דבש, חרדל ושמן זית. טבלו במלח ופלפל לפי הטעם.

    אשכוליות ווינגרט

    מרכיבים
    3\2 כוס מיץ אשכוליות אדום
    1 כף מיץ לימון
    2 כפיות דבש
    4\1 כפית טימין טרי ,קצוץ
    4\1 כפית מלח
    4\1 כפית פלפל
    3\4 כוס שמן זית

    הוראות הכנה:
    הרתיחו את מיץ האשכוליות בסיר קטן. בשלו על אש בינונית-נמוכה עד שהוא מצתמצם בחצי, בערך 10 דקות. הניחו לקרור מוחלט.

    בקערה בינונית הקציפו את מיץ האשכוליות שצומצם עם מיץ לימון,דבש, טימין, מלח ופלפל.תוך כדי ערבוב הוסיפו לאט את השמן זית, המשיכו להזליף עד שהכל מעורבב היטב.
    הגישו מיד:)



    0 תגובות