ניחוחות שבת עם מירי זורגר • כו תמוז תשע"ד

    מירי זורגר 1 Comment on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • כו תמוז תשע"ד
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לחמניות פסטו

    מצרכים

    ללחמניות

    1 ק"ג קמח

    50 גר' שמרים

    2 ביצים

    100 גר' חמאה

    1 כפית מלח

    2 כפות סוכר

    3/4 כוס שמן

    2-3 כוסות מים

    למלית הפסטו

    1 צרור פטרוזליה

    5-6 שיני שום

    1 כוס שמן זית

    1 כפית מלח

    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי

    1 כוס שומשום לבן

    אופן ההכנה

    הכינו בצק מהמצרכים הנ"ל והניחו להתפחה כשעה

    הכנת הפסטו

    במעבד מזון יש לשים את המצרכים ולעבד למחית חלקה

    הרכבת המנה

    יש לחלק את הבצק ל 4 ולרדד כל עלה ללמלבן צר וארוך

    לחתוך למשולשים

    למרוח פסטו ולגלגל לקרואסון

    הניחו את הקרואסונים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

    הברישו בביצה טרופה ופזרו שומשום

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה כ 40 ד

    שטרודל תפוחים מקמח מלא

    מצרכים

    2 כוסות קמח מלא

    1/2 כוס שמן קנולה

    3/4 כוס מים רותחים

    1 כף כמו סוכר

    למלית

    10 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות

    1 כוס אגוזי פקאן קצוצים  בסכין

    1/2 כפית קינמון או וניל

    1/2 כוס כמו סוכר

    1/3 כוס שמן קנולה

    חופן חמוציות ללא סוכר

    אופן ההכנה

    מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומניחים בצד

    הכנת התפוחים

    במחבת מחממים שמן ומקפיצים את התפוחים ותבלים ומסירים מהאש כשהתפוחים השחימו קלות ואין יותר נוזלים. מצננים ומוסיפים את האגוזים

    הרכבת המנה

    מחלקים את הבצק ל -2 ומרדדים לרולדה

    במרכז שמים את המלית מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אםיה

    מכינים כך גם את הרולדה השניה

    מברישים בביצה

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

    עוגיות גרנולה וחמוציות ללא סוכר

    מצרכים

    100 גר' מרגרינה רכה

    3/4 כוס כמו סוכר

    1 ביצה גדולה

    1 כף מים

    1 כפית תמצית וניל

    1/3 כוס קמח מלא

    1 כפית א אפיה

    80 גר' שיבולת שועל גרוסה

    1 כוס שקדים פרוסים

    1/2 כוס פקאן שבור

    2 כפות חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר

    אופן ההכנה

    בקערת המערבל שמים מרגרינה עם כמו סוכר ומערבבים לתערובת קרמית

    מוסיפים ביצים ומים ומערבבים למסה חלקה

    מנמיכים מהירות ומוסיפים קמח א אפיה ושאר המצרכים ומערבבים למסה אחידה

    מעל תבנית מרופדת בניר אפיה מניחים תלוליות של המסה ברווחים של כ 5 ס"מ

    אופים כ 12 ד' או עד להזהבה קלה

    מצנניחם ושומרים שבוע בכלי סגור

    בצק לבן – של ריצה

    מצרכים

    1 ק"ג קמח

    400 גר' מרגרינה

    2 סוכר וניל

    2 א אפיה

    1/2 כוס מים

    אופן ההכנה

    1. שמים את המצרכים במיקסר וללוש בצק

    2. מחלקים ל- 8 ולמלא באגוזים.

    מלית אגוזים:

    מצרכים:

    2 כוסות אגוזים

    2 כוסות סוכר

    1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל

    1 כוס מים רותחים (מוסיפים בהדרגה)

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את האגוזים, הסוכר ואינסטנט הפודינג.
    2. מוסיפים תחילה 1/2 כוס מים רותחים ומערבבים. מוסיפים את יתרת המים, במידת הצורך.

    בגט צרפתי- תומר כבירי

    מצרכים

    1.360 ק"ג קמח כ 10 כוסות

    1/3 3 כוסות מים

    50 גר' שמרים לחים

    1/2 1 כפות מלח

    אופן ההכנה

    בקערת המקסר שמים שמרים מים ומעל קמח ולשים 5 ד במהירות איטית

    מעלים למהירות בינונית ולשים 10 ד' נוספות

    מוסיפים מלח ולשים עוד 2 ד נוספות

    מכסים בנילון ומתפיחים כשעה או עד שמכפיל את הנפח

    קורצים כדורי בצק במשקל 100 גר'  ומניחים על משטח מקומח מכסים במגבת לחה ומשהים 20 ד'

    מגלגלים לצורת בגט ומניחים על תבנית משומנת קלות ומתפיחים שעה נוספת

    חורצים עם סכין חדה ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 20 ד'

    לקבלת פריכות יש לשים כלי עם מים ב 10 ד הראשונות של האפיה



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      תודה על התכנית הנפלאה,ועל המתכונים הנפלאים והנוסטלגים. היום ששמעתי בתכנית שאת רוצה להוציא חוברת לזכרה של סבתך מאוד שמחתי מכיון שאני מחפשת מתכונים נוסטלגים ו אשמח לרכוש את החוברת וכמוני רבות. מכיון שהורי גרים בשכנות לשכונת וז'ניץ בילדותי אכלתי קינדל אגוזים ואני מחפשת את המתכון המקורי אודה לך אם תתני את המתכון באחת מהתכניות ישר כוח גדול.