מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת עם מירי זורגר • יט תמוז תשע"ד

מירי זורגר No Comments on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • יט תמוז תשע"ד

עוגיות דבש מלכי ניו יורק

מצרכים

4 ביצים

1 כפית סודה לשתיה

קורט קינמון

1 1/2 כוסות סוכר

5 כפות גדושות דבש

1 כוס שמן

6 כוסות קמח

אופן ההכנה

לערבב את כל המצרכים הנ"ל לשים כשעתים במקרר

עם כף גלידה קטנה או בשקית זילוף עם צנטר חלק לזלף עוגיות בגודל זית

לאפות עד להשחמה כ 20 ד'

לתת להתקרר ולשמור בצנצנת מכוסה עד שבוע

טירמיסו איטלקי

תבנית 23/33

מצרכים

1 חב בישקוטי

2 כוסות  קפה אספרסו חזק עם 2 כפות סוכר

3 כפות ברנדי

מלית

250 מ"ל שמנת מתוקה

500 גר' גבינת שמנת

1 שקית אינסטנט וניל

200 גר' אבקת סוכר

אבקת קקאו לקישוט

אופן ההכנה

מערבבים את הקפה עם הברנדי

מכינים את המלית

בקערת המקסר שמים את המצרכים ומעבדים לקרם סמיך

טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת המנה

 טובלים את הבישקוטים בקפה ומסדרים בקרקעית של תבנית שקופה

מעל שופכים חצי מכמות הגבינה

ומעל מניחים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה

מסיימים עם קרם השמנת מפזרים קקאו ומניחים במקרר ללילה

מגישים קר

פטה סלמון

מצרכים

500 גר פילה סלמון ללא עור ועצמות

1 שמנת צמחית לא ממותקת

3 חלבונים

3 כפות פטרוזליה קצוצה

1 כוס אפונה קפואה

2 שיני שום כתושות

1 כף פירורי לחם

250 גר' פרוסות סלמון מעושן

אופן ההכנה

את הסלמון פילה יש לחתוך לקוביות גדולות לשים במעבד מזון עם שיני השום ולעבד למסה חלקה כ 3 ד הוסיפו את שאר המצרכים מלבד האפונה הקפואה ועבדו כ 3 ד נוספות

לקבלת מסה הומוגנית וסמיכה

העבירו לקערה טעמו ותקנו תיבול

הוסיפו את האפונה הקפואה וערבבו

הרכבת המנה

מעל ניילון נצמד סדרו את פרוסות הסלמון לקבלת מלבן ברוחב 10 ס"מ (כדאי למדוד בפעם הראשונה כדי לקבל רול מדויק )

במרכז המלבן זלפו עם שק זילוף ופיה רחבה את פטה הסלמון לקבלת רולדה בקוטר 3 ס"מ

גלגלו את הסלמון עם הניילון נצמד והדקו הייטב בצדדים לקבלת רולדה מושלמת בצורת סוכרה

הכינו הקפיאו לחצי שעה

מלאו תבנית במים והעבירו את גליל הסלמון לאפיה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ואפו חצי שעה

קררו היטב

הוציאו מהניילו ן הניחו במקרר ללילה

להגשה פרסו פרוסות והגישו קר עם איולי פסטו

פשטידת עלי סלק וגבינות

מצרכים

1 צרור עלי סלק שטופים וקצוצים

3 שיני שום פרוסות

2 בצלים קצוצים

2 בצלים ירוקים קצוצים

4 כפות שמן לטיגון

250 גר' גבינת שמנת

150 גר' גבינת קשקבל מגוררת

/ כוס קמח

6 ביצים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית פפריקה מעושנת

לציפוי

1 כוס תערובת שומשומים

אופן ההכנה

חממי שמן במחבת וטגני את הבצלים לשקיפות

הוסיפי את שיני השום ועלי הסלק הקצוצים וטגני כ 5 ד' נוספות

הסירי מהאש העבירי לקערה וצנני

הוסיפי את שאר המצרכים וערבבי הטב

תבלי וערבבי שוב

טעמי על קצה הלשון ותקני תיבול

העבירי לתבניות מאפינס מסיליקון משומנות . פזרי שומשומים

ואפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ חצי שעה או עד להשחמה

קונכיות פסטה במלית גבינות

מצרכים

20 יח פסטה קונכיות לא מבושלות

למלית

1 בינת ריקוטה או טוב טעם

2 בצלים קצוצים מטונים להשחמה

2 בצלים ירוקים קצוצים

100 ר' בינת קשקבל או מונצו מגורר

מלח פלפל שחור גרוס טרי

לציפוי

1 כוס פירורי לחם

2 ביצים

2 שיני שום כתושות

2 כפות עירית קצוצה

1/2 כפית מלח

קורט פלפל שחור

שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה

הכנת המילוי

בקערה הניחי את המצרכים וערבבי היטב טעמי ותקני תיבול

העבירי לשק זילוף ומלאי את הקונכיות

ערבבי את הביצים עם התבלינים

טיבלי את הקונכיות בביצה וא"כ בפירורים וטגני בשמן חצי עמוק עד להשחמה

הגישי עם שמנת חמוצה

 



0 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>